השוק
תחזית דיסקונט ל-2025: "בנק ישראל יפחית את הריבית פעמיים השנה"
לאחר שהוחלט כי הריבית תישאר ללא שינוי ותעמוד על 4.5%, בנק דיסקונט מפרסם תחזית מסקרנת: "מעריכים כי בנק ישראל יפחית את הריבית פעמיים השנה, ככל הנראה בסוף מאי או תחילת יולי"

מוקדם יותר היום (ראשון) הוועדה המוניטרית בבנק ישראל, בראשות הנגיד פרופסור אמיר ירון, פרסמה את החלטת ריבית בנק ישראל לשנת 2025. על פי החלטתה, כזכור, הריבית תישאר ללא שינוי ותעמוד על 4.5%. אותו מהלך משפיע על של ריבית הפריים שתמשיך לעמוד על 6% לשנה. כידוע, זו הפעם התשיעית שבנק ישראל מחליט להותיר את הריבית ללא שינוי.
בעקבות אותה החלטה, שמואל קצביאן, אסטרטג שווקים פיננסיים בדיסקונט, מפרסם את הסקירה השבועית של הבנק המתמקדת בשינויים שהציגה ריבית בנק ישראל עד כה ואת השינויים שתציג בהמשך השנה. כאמור, הריבית בישראל נותרה ללא שינוי ברמה של 4.5%, בדומה לרמתה מאז ינואר 2024.
לדבריו של קצביאן, הותרת הריבית ללא שינוי הייתה צפויה לחלוטין, כפי שעלה מכל טווח התחזיות בשוק (קונצנזוס בלומברג) וגם מתמחור השוק שלא תמחר הפחתת ריבית היום אפילו בהסתברות זעירה.
בהתאם לכך נותר המשפט המסכם של ההודעה, בדומה להודעה הקודמת, וחזר המסר כי בנק ישראל מתמקד ב-"ייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית". ברקע הכלכלי צוין כי הפעילות במשק ממשיכה להתאושש בקצב מתון ושוק העבודה ממשיך להיות הדוק.
בבנק ישראל מציינים כי קצב הצמיחה ברבעון הרביעי היה נמוך מהצפוי. מאידך קצב הצמיחה בסיכום 2024 היה גבוה אפילו בהשוואה לאומדן של בנק ישראל בחודש הקודם (0.6%) על רקע עדכון נתוני העבר. נציין בהקשר זה, כי המלחמה והמצב הביטחוני ממשיכים לתעתע בתחזיות של השוק כולו.
למעשה ברבעון הרביעי הצמיחה בישראל הפתיעה כלפי מטה את כל טווח התחזיות בשוק (סקר בלומברג) ועדיין בשל עדכון נתוני העבר - הצמיחה בסיכום 2024 הייתה חזקה מהערכות בנק ישראל, משרד האוצר וקונצנזוס בלומברג.
אחד המרכיבים העיקריים הקשים לחיזוי הוא ההשקעות. למעשה לפי ניתוח שלנו באם ההשקעה הגולמית הייתה רושמת יציבות ב-2024, הצמיחה הכוללת בשנה החולפת הייתה עומדת על 3.3% ולא 1%. בהשוואה למצב ערב המשבר בנק ישראל מציינים כי התוצר בפועל רחוק ב- 4.4% מהרמה לפי המגמה ארוכת הטווח. בתוצר העסקי הפער הוא 6.6%.
מעניין לציין את הגישה החיובית של בנק ישראל לגבי תקבולי הממשלה. לפי בנק ישראל בניכוי עונתיות והכנסות חריגות, ההכנסות תואמות את "קצב הגידול של התוצר הנומינלי וגבוהים מהתוואי הריאלי ארוך הטווח שלהן".
עוד ב-
בשורה התחתונה נתוני האינפלציה והמגמה בשוקי ההון המקומיים "יקבעו את הטון" לגבי הריבית בעתיד. אנו מעריכים כי בנק ישראל יפחית את הריבית פעמיים השנה, אך קשה להעריך את העיתוי המדויק של הפחתות ריבית (להערכתנו ככל הנראה בסוף מאי או תחילת יולי).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה