השוק
בפעם התשיעית ברציפות: הנגיד משאיר את הריבית ללא שינוי
בנק ישראל מפרסם החלטת ריבית נוספת לשנת 2025 ומודיע כי הריבית תישאר ללא שינוי ותעמוד על 4.5%. ההחלטה מגיעה על רקע נתוני האינפלציה

הוועדה המוניטרית בבנק ישראל, בראשות הנגיד פרופ' אמיר ירון, מפרסמת החלטת ריבית נוספת, שנייה במספר, לשנת 2025, ומודיעה כי הריבית תישאר ללא שינוי ותעמוד על 4.5%. בעקבות כך הריבית הבין בנקאית (פריים) תמשיך לעמוד על 6% לשנה. מדובר על הפעם התשיעית שבנק ישראל מחליט להשאיר את הריבית ברמתה הנוכחית.
כזכור, רוב התחזיות להורדת הריבית צופות שזו תקרה ברבעון השלישי או הרביעי של השנה. גם השווקים ממשיכים להיות אופטימיים לגבי האינפלציה והכלכלנים מעריכים שנראה בה התכנסות כבר במדד פברואר. נירה שמיר, הכלכלנית הראשית של בנק דיסקונט, ציינה כי להתייחסות לאינפלציה לעומת אינפלציית הליבה חשיבות גבוהה באשר למתווה הריבית.
עוד ב-
בתגובה מזהיר יוסי אלקובי, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, כי העיכוב בהורדת הריבית במשק פוגע בהישרדות העסקים הקטנים. "עסקים קטנים נאנקים תחת הנטל ומתמודדים עם עלויות מימון גבוהות, צעדי מיסוי חדשים, רגולציה מכבידה, מחסור בעובדים, שחיקה בכוח הקנייה של הציבור ואי ודאות כלכלית", מסר אלקובי. "במציאות בה האינפלציה במגמת התמתנות בראייה קדימה, הגירעון מצוי בתוואי של ירידה, פרמיית הסיכון במשק קטנה, הריסון התקציבי מתחיל להשפיע ולצמצם את רמת הביקוש במשק, בנק ישראל היה חייב להתחיל בתהליך הפחתת הריבית, החיוני לתמיכה בתשתית הצמיחה במשק".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.אימח שמואימח שמו 02/2025/24הגב לתגובה זו0 0אימח שמוסגור
-
1.נגיד בנק ישראל=גנב בנק ישראל. יום יבוא והוא ישלם.יהודי 02/2025/24הגב לתגובה זו0 0אלוקים יעניש אותך שאתה עושה לאנשים חיים קשים.סגור