השוק
ליסינג מאגד? ענקית התשתיות חושפת את התוכנית האסטרטגית שלה
קיסטון מפרסמת את אסטרטגיית הצמיחה שלה הכוללת גם את "אגד": צמצום כוח אדם, התייעלות, שדרוג טכנולוגי והתרחבות לשווקים ותחומים חדשים

קיסטון, בעלת השליטה באגד, פרסמה את אסטרטגיית הצמיחה שלה, ובכלל זה אסטרטגיית הצמיחה של אגד. האסטרטגיה כוללת צמצום עלויות, שדרוג טכנולוגי והתרחבות לפעילויות חדשות, דוגמת הרכבת הקלה. זאת, תוך הגדלת הרווחיות של אגד, לצד התרחבות שיווקית וניהולית בתחומים נוספים כגון זכיינות ושירותים נוספים
קבוצת אגד מוערכת כיום בכ-5.3 מיליארד שקל, והיא פועלת בחמישה תחומים: תחבורה ציבורית בישראל (59%), תחבורה ציבורית באירופה (11%), נדל"ן (22%), היסעים (7%) ורכבות קלות (1%).
ההכנסות השנתיות של אגד עומדות על כ-5 מיליארד שקל. עם צי רכבים של כ-4,300 כלי רכב המפעיל בישראל כ-800 קווים. כמו כן, אגד מעסיקה כ-10,500 עובדים.
במסגרת התוכנית האסטרטגית, אגד פועלת להתייעל בכמה מישורים, ובכלל זה צמצום 2/3 מכוח האדם הוותיק והיקר. בתחום האנרגיה, אגד מקדמת מעבר מהיר לאוטובוסים חשמליים וצופה שעד סוף 2025 כרבע מהצי שלה (כ-1,100 אוטובוסים), יהיו חשמליים. בנוסף, ערים כמו דימונה וכרמיאל צפויות להיות ערים ירוקות.
בנוסף, אגד נכנסה לתחומים חדשים כמו תחום הרכבות הקלות. הקו האדום בגוש דן, שנפתח בשנה שעברה, כבר מדווח על כ-2 מיליון קילומטרים שירות בשנה. כמו כן, החברה מעוניינת להגדיל את הפעילות שלה בשוק תחבורה ציבורית מחוץ להסכמים הקיימים ולהתרחב באגד אירופה, תוך מקסום ההכנסות במדינת ישראל.
במבט קדימה, לצד ההתמקדות בשוק תחבורה הציבורית, החברה שואפת לקחת חלק בזכיינות על נתיבים מהירים, כביש 5 ומכרזים עתידיים וכן להשתתף במכרזים עתידיים בתחום המטרו. אגד גם מתכננת להעמיק את פעילותה בתחום שירותים נוספים, כגון ליסינג ויבוא.
עוד ב-
קיסטון עצמה הציבה יעד אסטרטגי של הכפלת ההון העצמי ל-4 מיליארד שקל עד 2030 ומעבר למבנה חדש של חמש פלטפורמות תשתית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה