השוק

אחרי 226 שנים: בריטניה משנה את החוק הנוגע לעשירים

הממשלה הבריטית מכריזה על שינויים במעמד ה"נון-דום" במטרה לאזן בין צדק חברתי לתחרותיות כלכלית, בעקבות עזיבה משמעותית של מיליונרים מהמדינה
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
ממשלת בריטניה הודיעה על עדכונים בתוכניותיה לרפורמה במעמד ה"נון-דום" (Non-Dom), במטרה לאזן בין צדק חברתי לתחרותיות כלכלית. ההחלטה התקבלה לאחר ניתוח שהראה כי מדיניות מחמירה עלולה להוביל לנטישה משמעותית של מיליונרים מהמדינה.
חוק הנון-דום בבריטניה קיים כבר למעלה מ-200 שנה. הוא נחקק לראשונה בשנת 1799, בתקופת מלחמות נפוליאון, כחלק מחוקי המס הראשוניים של המדינה.
בפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, הכריזה שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, על הרחבת המנגנון להחזרת הכנסות זמנית, המאפשר ל"נון-דומים" להביא הכנסות מחו"ל לבריטניה בשיעור מס מופחת. המהלך נועד לעודד השקעות בתוך המדינה.
 
הנתונים מראים כי בשנת 2024, בריטניה איבדה מעל 10,000 מיליונרים, עלייה של 157% לעומת השנה הקודמת. הסיבות לכך כוללות את הברקזיט, חששות מאי-יציבות כלכלית ואי-שביעות רצון ממדיניות המס.
במקור, המפלגה הלייבורית תכננה לבטל את מעמד ה"נון-דום" לחלוטין, במטרה להפנות את ההכנסות הנוספות, המוערכות במיליארד פאונד בשנה, לשירותים ציבוריים. עם זאת, השינויים הנוכחיים נועדו למנוע עזיבה נוספת של עשירים, תוך שמירה על יתרונות כלכליים.

המדיניות המעודכנת מאריכה את תקופת המעבר לשלוש שנים, מה שמעניק ל"נון-דומים" גמישות רבה יותר בהחזרת הון מחו"ל ללא עונשי מס כבדים, ובכך מעודדת השקעות בתוך בריטניה. 
מומחי מס בירכו על המהלך, אך הדגישו את הצורך בתיאום בין רפורמות המס למדיניות ההגירה, כדי למשוך יחידים בעלי הון גבוה למדינה. פיטר פריגנו, מנהל המס בקבוצת הנלי ושות', ציין את הצורך ב"חשיבה משולבת" לשיפור התחרותיות של בריטניה, במיוחד לאור ההזדמנות למשוך עשירים ממדינות כמו ארה"ב. 
הביקורות על השינויים מגיעות ממספר כיוונים. חברי המפלגה הירוקה טוענים שהעדפת הטבות מס לעשירים משקפת סדרי עדיפויות שגויים, במיוחד לאור הקיצוצים בתוכניות חיוניות. מנגד, המפלגה השמרנית מאשימה את הלייבור בחוסר עקביות במדיניות, וטוענת שהשינויים הנוכחיים סותרים את הבטחות הבחירות שלה.
 
ריבס הגנה על השינויים, וטענה שהם משקפים גישה פרגמטית. דובר מטעם האוצר הוסיף שהמנגנון המעודכן צפוי לעודד תרומות כלכליות משמעותיות מה"נון-דומים" ללא הפחתה בהכנסות המס הצפויות, המוערכות ב-33.8 מיליארד פאונד על פני חמש שנים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה