השוק

אחרי 120 שנה: האם נראה בקרוב שינוי טכנולוגי במקוואות?

פיילוט חדש לפארמוקן: מערכת טיהור ייחודית למי המקווה, המבוססת על שחרור מבוקר של יוני נחושת חד ערכיים. הפיילוט יחל במקווה בכפר חב"ד
מערכת ice | 
מקווה-אילוסטרציה (צילום פלאש 90/ גרשון אלינסון)
חברת פארמוקן גלובל הנסחרת בבורסה בתל אביב, מדווחת כי תחל בפיילוט במקווה "יענקלס" בכפר חב"ד לבחינת מערכת טיהור ייחודית למי המקווה, המבוססת על שחרור מבוקר של יוני נחושת חד ערכיים. הטכנולוגיה אותה תבחן פארמוקן אמורה להחליף את שיטת טיהור המים בכימיקלים ובראשם כלור לטיהור, שנמצאת בשימוש מזה יותר ממאה שנה. ההערכה היא שבישראל פועלים כ-10,000 מקוואות.
המערכת החדשנית מגיעה מהחממה הטכנולוגית InNegev ופותחה ע"י ד"ר מגל ספיר וד"ר אושרה ספיר. מערכת הטיהור משחררת באופן מבוקר יוני נחושת חד ערכיים המטהרים באופן מלא את הבריכות ומייתרים את הצורך בכלור וכימיקלים נוספים. בנוסף, מדובר בשיטה חסכונית באנרגיה בהשוואה לטכנולוגיות אחרות של חיטוי מים. החברה ציינה כי מבדיקה שערכה עולה כי אין בעולם פיתוחים נוספים המבוססים על יוני הנחושת, ומספקים את היעילות שהחברה מצליחה להשיג ברמת מחיר דומה. 
הסיפור של פארמוקן מעניין לא פחות מהסיפור של המערכת החדשה. החברה נחשבה לאחת מחברות הקנאביס המובילות בישראל, אך נכנסה להליכי פירוק בתחילת 2024. בשל קשיים אליהם נקלעה, החברה נאלצה לסגור את חוות הגידול שלה ולאחר מכן שותקה בשל סכסוך בינה לבין חוות הקנאביס עין חצבה. פארמוקן הודיעה ביוני שעבר כי תרכוש 40% ממניותיה של חברת קופטר טכנולוגיות מים, שפיתחה טכנולוגיה ייחודית לחיטוי מי בריכות שחייה, תמורת 7.4 מיליון שקל.
קרן ויזר, מנכ"לית פארמוקן גלובל: "לפיילוט במקווה בכפר חב"ד יש משמעות מהפכנית – לראשונה אחרי כ-120 שנות שימוש בכלור לטיהור מים לרחצה יעשה שימוש בטכנולוגיה ייחודית, אשר יש לה יתרונות בריאותיים מובהקים וידידותיים לסביבה לטיהור מי מקווה. הפתרון החדשני שלנו מביא בשורה לענף המקוואות וכמובן גם מייצר פוטנציאל עסקי משמעותי בכפוף להצלחת הפיילוט ולהטמעת המערכת באלפי מקוואות בארץ ובעולם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה