השוק
בנק ישראל מכין בשורה כואבת? זה מה שיקרה לריבית מחר
שנה תמימה חלפה מאז ההחלטה האחרונה לשינוי בריבית המשק, כאשר בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ל-4.5%. בעוד בנקים מרכזיים ברחבי העולם, ובראשם הבנק הפדרלי האמריקאי, נוקטים במדיניות מרחיבה והקלות מוניטריות, נראה כי הנגיד פרופ' אמיר ירון צפוי להמשיך במדיניות הזהירה והמאוזנת ולא אמור לשנות אותה
חברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יפרסמו ממש מחר (שני) את החלטת הריבית הראשונה לשנת 2025. שינוי הריבית האחרון היה בתחילת שנת 2024, ומאז הריבית נותרה על כנה, והביאה לעליה משמעותית בתשלומים המוטלים על בעלי חוב.
מדובר בפתיחה משמעותית לסדרה של שמונה החלטות מוניטריות שיעצבו את המדיניות הכלכלית במהלך השנה הקרובה. החלטה זו מגיעה בנקודת זמן קריטית, כשהמשק הישראלי מתמודד עם אתגרים מורכבים ותנודות בשווקים הגלובליים, כולל עליית המע"מ מ-17% ל-18% אחרי הרבה מאוד שנים שלא נרשמה תזוזה.
שנה תמימה חלפה מאז ההחלטה האחרונה לשינוי בריבית המשק, כאשר בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ל-4.5%. בעוד בנקים מרכזיים ברחבי העולם, ובראשם הבנק הפדרלי האמריקאי, נוקטים במדיניות מרחיבה והקלות מוניטריות, נראה כי הנגיד פרופ' אמיר ירון צפוי להמשיך במדיניות הזהירה והמאוזנת, תוך שמירה על רמת הריבית הנוכחית ולא אמור לשנות אותה או להפחית אותה. שינוי במגמה זו יתקבל בהפתעה רבה בשווקים ובקרב המשקיעים וגם האנליסטים לא רואים שינוי באופק, כך לפי גלובס.
כזכור, רק בשבוע שעבר בפניה חשובה אל נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, המלווה במחקר של ד"ר רובי נתנזון, פנו ראשי פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות בדרישה להוריד את הריבית כבר בשבוע הבא וטענו כי "חייבים להוריד את הריבית במשק כדי למנוע הרס של עוד עסקים ועצמאים בישראל".
עוד ב-
רמי בז'ה, יו"ר פורום העצמאים והפרילנסרים: "חייבים לעצור את הנזק המתמשך של שנת המלחמה, שעלולה לסגור עשרות אלפי עסקים, ולהביא עשרות אלפי עצמאים לפשיטת רגל. המחקר שערכנו, ושיוצא היום אל נגיד ישראל, אל חברי הוועדה המוניטרית, ומקבלי החלטות נוספים, מראה שיש מקום להורדת הריבית כבר בשבוע הבא".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה