השוק
רון חולדאי מאשר תקציב של כ-9.2 מיליארד שקל: "משבר כלכלי מורכב"
מועצת עיריית תל אביב-יפו אישרה את התקציב לשנת 2025, שיעמוד על 9.160 מיליארד שקל, מהם 7.550 מיליארד שקל מיועדים לתקציב הרגיל. ראש העיר חולדאי מסר: "ההחלטות שהתקבלו היו קשות ומאתגרות, אך הן היו חיוניות ונדרשו על מנת לשמור על יציבות ואיזון כלכלי. התקציב מתחשב במציאות הכלכלית הלא פשוטה שנכפתה עלינו"
מועצת עיריית תל אביב-יפו אישרה אמש (שני) את הצעת התקציב לשנת 2025, המשקף השקעה רבה בתחומי החינוך, הקהילה, התחבורה וקיימות, תוך מתן דגש בשכונות בדרום העיר וביפו.
התקציב הכולל לשנה זו עומד על 9.160 מיליארד שקל, מהם 7.550 מיליארד שקל מיועדים לתקציב הרגיל (גידול של 270 מיליון ש”ח בהשוואה לשנת 2024) ו-1.610 מיליארד שקל לתקציב הפיתוח (תב”ר), גידול של 200 מיליון שקל לעומת השנה שעברה.
על פי העירייה, התקציב לשנת 2025 שם דגש על ביסוס מצבה הכלכלי של העירייה וניהול כלכלי אחראי, במיוחד לנוכח האתגרים שנגרמו מהשלכות מלחמת “חרבות ברזל" ואשר חייבו מהלכים של התכנסות רוחבית בכל יחידות העירייה. גם תכנית העבודה לשנת 2025 כוללת בתוכה צמצומים כחלק מניהול אחראי וההערכות לסיכונים שונים בתקציב, זאת לצד המשך חיזוק השירותים העירוניים לתושבים.
על פי העירייה, ביסוס ושמירה על יציבותה הכלכלית של העירייה מאפשר לה להרחיב ולעלות את איכות השירותים הניתנים לתושבות ולתושבי העיר. ניהול תקין ומוקפד לאורך שנים ארוכות הוא המפתח ליכולתה לשל העירייה להשקיע משאבים רבים יותר על מנת להעניק לתושבות ולתושבי העיר - עם דגש מיוחד על יפו והדרום - מערכת חינוך איכותית יותר, שירותי רווחה מתקדמים ומקיפים, היצע קהילתי ותרבותי עשיר ומגוון ושיפור משמעותי באיכות החיים ואיכות הסביבה שהופכת נקיה וירוקה יותר.
מדברי ראש העירייה רון חולדאי בישיבת מועצת העירייה לאישור התקציב: "בשנת 2024 נדרשנו להוביל את העיר בתנאים של משבר כלכלי מורכב. ההחלטות שהתקבלו היו קשות ומאתגרות, אך הן היו חיוניות ונדרשו על מנת לשמור על יציבות ואיזון כלכלי. התקציב לשנת 2025 מתחשב במציאות הכלכלית הלא פשוטה שנכפתה עלינו, ולכן נמשיך בקו שהתחלנו בו בשנה שעברה – חסכנות והפחתת הוצאות במגוון תחומים".
"למרות הקשיים שלפנינו, אני מקווה כי בשנת 2025 נחזיר אירועי תרבות שהתקיימו בשנים עברו, האופרה בפארק, לילה לבן ועוד המון אירועים אשר הפכו את תל אביב – יפו למה שהיא - עיר ללא הפסקה, עיר שמושכת אליה מבקרים מכל הארץ, בירת התרבות בישראל. על אף הקשיים, נמשיך בעשייה, נעזור לעסקים קטנים כגדולים ונקדם פעילויות עכשוויות ותרבויות בעירנו".
"גם בשנת 2025 נמשיך להעניק את כל השירותים שסיפקנו עד כה, ולהרחיב את מאמצינו לצאת בצעדים שיספקו מעט הקלה לאוכלוסיית העיר, ונשאף לאפשר גם למי שידו אינה משגת ליהנות מכלל השירותים שמציעה העיר. דוגמא לכך ניתן לראות בתיקון של חוק העזר בנושא החניה, ובכוונתנו להמשיך לפעול כך בנושאים נוספים".
לסיכום מסר ראש העיר: "תקציב 2025 הוא תקציב של אחריות, המעמיד את האינטרס של הציבור בראש סדר העדיפויות. יחד, נמשיך להבטיח שתל אביב-יפו תישאר עיר שתדע להתמודד עם אתגרים חברתיים וכלכליים, תוך שמירה על רמת שירות גבוהה עבור תושביה".
פירוט התקציב: תקציב העירייה בתחום החינוך יעמוד על כ-1.8 מיליארד שקל. התקציב מתמקד בצמצום פערים חברתיים, קידום חינוך ערכי, וטיפוח ערכים של דמוקרטיה, שוויון מגדרי וחיים משותפים. בנוסף, יושקעו משאבים בחיזוק צוותי ההוראה באמצעות הכשרות מקצועיות והטבות תעסוקתיות, מתוך מטרה להבטיח חינוך איכותי ושוויון הזדמנויות לכלל תלמידי העיר.
בתחום בינוי מבני החינוך- פתיחת בית ספר יסודי חדש בנווה צדק, בית ספר לחינוך מיוחד ע”ש סמי מיכאל, בית הספר העל-היסודי עמוס עוז למבנה חדש, פתיחת בית ספר יסודי חדש בכיכר המדינה וכן קידום של בית הספר העל-יסודי לאמנויות ע"ש רונית אלקבץ.
תקציב מינהל השירותים החברתיים יעמוד התקציב הרגיל על כ-804 מיליון שקל שיושקעו לקידום שירותים חברתיים מתקדמים איכותיים. במסגרת התקציב יושם דגש על פיתוח מענים מקצועיים לאורך הרצף שבין מניעה לטיפול, קידום תכניות שמטרתן להפוך את העיר לידידותית עבור האוכלוסייה המבוגרת, ופיתוח תרבות בריאות עירונית המתמקדת במניעת תחלואה. בנוסף, תושקע עבודה בקידום שילוב והכלה של אוכלוסיות עם מוגבלויות, תוך יצירת שירותים ותשתיות מותאמות.
בתחום הקהילה, העירייה תשקיע בתקציב הרגיל כ-427 מיליון שקל והתקציב ייתן דגש מיוחד לקידום קהילת הנוער והצעירים, עם יוזמות כגון תוכנית תעסוקתית ייעודית לבוגרי תואר ראשון מדרום העיר ותוכנית ליווי ומנטורינג לחיילים משוחררים.
בנוסף, יתקיימו אירועי תרבות וספורט מובילים, כמו לילה לבן ומרתון תל אביב, לחיזוק תחושת השייכות העירונית. דגש יינתן לקידום מורשת מקומית בשכונות דרום העיר מרכז מבקרים ומורשת התקווה, תצוגה בית השידור וסיפורי שכונה נחלת יצחק.
כמו כן, העירייה תמשיך לסייע למשפחות לוחמים ומשרתי ומשרתות מילואים תושבי העיר כדוגמת הנחות בארנונה והקלות בשירותי העירייה, מגוון אירועים קהילתיים, פעילויות העשרה, חוגים, כניסה חינם למשחקיות, הטבות ספורט, הטבות ״דיגיתל״ בלעדיות, עזרה כדוגמת מיזם "ידיים עוזרות" המסייע למשפחות משרתי מילואים במטלות יומיומיות וכן סיוע נפשי, הרצאות ומעגלי שיח לצד גישה לעדכונים ולמידע משלים ורלוונטי עבורם.
בנוסף תפתח העירייה מרכזים קהילתיים חדשים ביניהם מרכז קהילתי גלילות, מרכז קהילתי רמת אביב, מרכז קהילתי בבלי וביכורי העתים. התקציב הרגיל של חטיבת התפעול, קיימות, איכות החיים והסביבה עומד על כ-1.45 מיליארד שקל, עם השקעות משמעותיות במגוון תחומים.
התקציב כולל תגבור תקציב ניקיון רחובות העיר, תוכנית למניעת אלימות ומאבק בסמים, תוספת סיירים בסל"ע, הרחבת פעילות האגף והרחבת שעות נוספות במטרה לחזק את תחושת הביטחון. בנוסף, יוגדל תקציב האבטחה, ותושקע עבודה נרחבת בטיפוח גינות ציבוריות ובהוספת פתרונות הצללה ברחבי העיר לשיפור חוויית התושבים ואיכות החיים ועוד.
בתחום התחבורה, יושם דגש על הרחבת רשת שבילי האופניים בעיר, לצד שדרוג תשתיות תחבורה ציבורית ושיפור הקישוריות עם קווי הרכבת הקלה. המהלכים יתמקדו בהפיכת הרחובות לנגישים ובטוחים יותר עבור הולכי רגל ורוכבי אופניים, תוך השקעה בפיתוח רחובות מרכזיים כדוגמת רחוב קינג ג’ורג’. צעדים אלו נועדו לקדם תחבורה בת-קיימא, להפחית עומסי תנועה ולשפר את איכות החיים והנגישות העירונית.
התקציב הרגיל של המשלמה ליפו יעמוד על כ-50 מיליון שקל, עם דגש על חיזוק הקהילה והפעילות החינוכית והספורטיבית באזור וכן שיפור מתמיד של המרחב הציבורי. במסגרת התקציב יתווספו שעות פעילות במרכזים הקהילתיים ברחבי יפו, יוגבר תפעול מגרשי דיוויס לואיס. כמו כן, יושם דגש על קידום לימודי שחייה בבריכת נווה גולן, במטרה להרחיב את ההזדמנויות החינוכיות והספורטיביות.
בנוסף, תשקיע העירייה תקציבים משמעותיים בהקמה ושדרג מרכזי קהילה וציבור חדשים ביפו כדוגמת קאנטרי בית צ'רנר בהשקעה של כ-135 מיליון שקל, מרכז קהילתי בני ברית, בית אביגיל ומרכז בראכה לתרבות.
במקביל, העירייה תמשיך לקדם פתרונות דיור בר השגה וסיוע לשוכרי דירות, על מנת לתת מענה למגוון אוכלוסיות בעיר. כמו כן, העירייה תקים רשות חדשה לקידום ופיתוח עסקים, שמטרתה ליצור סביבה עסקית תומכת, לקדם יוזמות כלכליות ולחזק את הקשר בין בעלי העסקים לעירייה.
הרשות תתמקד במתן מענה מקצועי וממוקד לאתגרים הניצבים בפני העסקים בעיר, ותפעל ליצירת תנאים שיסייעו לצמיחה כלכלית. בנוסף, העירייה הקצתה תקציב ייעודי למופעים ואירועי תרבות ברחבי העיר, כחלק מיוזמה שמטרתה להחיות את המרחב הציבורי ולהעשיר את חיי התרבות והפנאי של תושבי העיר, תוך חיזוק הקשר בין הקהילה לעסקים המקומיים.
תקציב העירייה הבלתי רגיל (תקציב הפיתוח) עומד על כ-1.61 מיליארד שקל, שיוקדש להשקעות רחבות היקף בתחומים מרכזיים לשיפור התשתיות ואיכות החיים בעיר. התקציב יכלול הקמת מרכזים קהילתיים וקאנטרים חדשים, לצד שדרוג הקיימים, כגון בית צ’רנר וקאנטרי בבלי.
עוד ב-
כמו כן, יבוצעו שיפוצי עומק והשקעות נרחבות בבתי ספר וגני ילדים בעיר, פיתוח רחובות משלמים כמו שדרות הקריה, סלילת נתיבי אופניים, שיקום ופיתוח מצוקים ושוברי גלים, וכן שדרוג תשתיות בכל רחבי העיר. תקציב זה נועד לקדם פיתוח עירוני כוללני ולחזק את מעמדה של העיר כמרכז תרבותי, קהילתי וכלכלי מוביל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בוא נבדוק כמה כסף המחאה לוקחתדודי 12/2024/24הגב לתגובה זו0 0עסקים מסביב שנהרסו .ירידה בהכנסות של כל הסביבה . חסימות צירים . לאף אחד אין אומץ להתלונן כדי שלא ייחרימו אותו .. העיקר שיגידו עליו שהוא בחור טובסגור