השוק

כך מערכת הבריאות בישראל יכולה לחסוך עשרות מיליוני שקלים

בעידן שבו כל שקל נספר פעמיים, מסתמן פתרון יעיל שיכול לחסוך עשרות מיליוני שקלים למערכת הבריאות: מעבר מזריקות במרפאה לטיפול ביתי בטבליות. ד"ר  ולרי טפליצקי מסביר איך זה עובד ואילו השפעות יהיו לכך על המטופלים
מערכת ice | 
הוצאות השכר בבתי החולים-אילוסטרציה (צילום shutterstock, פלאש 90/ אוליביה פיטוסי)
בעידן שבו כל שקל נספר פעמיים, מסתמן פתרון יעיל שיכול לחסוך עשרות מיליוני שקלים למערכת הבריאות: מעבר מזריקות במרפאה לטיפול ביתי בטבליות. ד"ר ולרי טפליצקי, מומחה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית, מציג את היתרונות הכלכליים והרפואיים של אימוץ טכנולוגיות רפואיות מתקדמות שיכולות לחסוך משאבים ולהעניק רפואה טובה יותר.
ד"ר טפליצקי מדגיש דוגמה אחת מיני רבות - טיפול חדשני באלרגיה לקרדית האבק (האלרגיה השכיחה ביותר בישראל) באמצעות טבליות מסיסות תת-לשוניות (SLIT). המעבר מטיפול בזריקות במרפאה לטיפול ביתי בטבליות מאפשר חיסכון משמעותי בזמן ובמשאבים, תוך הפחתת העומס על המרפאות ובתי החולים. 
עוד מסביר ד"ר טפליצקי כי בתקופה שבה מערכת הבריאות הישראלית מתמודדת עם אתגרי המלחמה וצורך בקיצוצים תקציביים, אימוץ טכנולוגיות כאלו יכול לחולל שינוי משמעותי למערכת הבריאות.
אם מערכת הבריאות בישראל, שמתמודדת עם קושי רב מאז תחילת המלחמה גם ברמה התקציבית, תאמץ את הטכנולוגיות הללו, היא תוכל לחסוך סכומים של עשרות מיליוני שקלים. בנוסף לכך, היא תיהנה מהפחתת העומס על מרפאות ובתי חולים והכי חשוב - שיפור איכות הטיפול במטופלים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה