השוק

האפליקציה שתכבוש את העולם: הסטארטאפ הישראלי גייס 80 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ ScaleOps, שמפתחת פלטפורמה לניהול אוטומטי בreal-time של משאבי הענן, השלימה סיבוב גיוס הון בסך 58 מיליון דולר מסדרה B. בסך הכל, מאז הקמתה ב-2022 גייסה כבר 80 מיליון דולר
מערכת ice | 
עובדי ScaleOps (צילום בן יצחקי)
חברת הסטארטאפ הישראלית ScaleOps, שמפתחת פלטפורמה לניהול אוטומטי ב-real-time של משאבי הענן, השלימה סיבוב גיוס הון בסך 58 מיליון דולר (כ-231 מיליון שקל) מסדרה B. הסיבוב הובל על ידי קרן Lightspeed Venture Partners, בהשתתפות המשקיעים הקיימים Glilot Capital Partners , NFX ומשקיע חדש Picture Capital של מיקי בודאי ודן אמיגה. הסיבוב הושלם שנה לאחר הגיוס הקודם, בעקבות הצמיחה העסקית המהירה של החברה, ומביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-80 מיליון דולר.
הפלטפורמה של ScaleOps, המבוססת על בינה מלאכותית, מאפשרת לארגונים לנהל באופן אוטומטי את משאבי הענן שלהם תוך ראיה הוליסטית של סביבת הענן. קבלת ההחלטות מתבצעת בהתאם לקונטקסט והתחשבות בצרכים הספציפיים של כל אפליקציה. התקנת הפלטפורמה נמשכת שתי דקות בלבד, והיא יכולה לרוץ על גבי כל ספק ענן, לרבות סביבות air-gapped ו-on-premise. 
בשנים האחרונות, השימוש באפליקציות Cloud Native הולך וגובר באופן מהיר. לפי התחזיות, בתוך חמש שנים, 95% מהארגונים ישתמשו בקונטיינרים בסביבות הפרודקשן שלהם. 
סביבות פרודקשן כוללות לרוב מאות ואף אלפי אפליקציות שונות. האפליקציות הן דינמיות, ולכל אפליקציה דרישות ספציפיות ודפוסי צריכת משאבים שונה. בפרקטיקה, החברות לא מצליחות להתאים את משאבי הענן המוקצים לצריכת המשאבים הדינמית של האפליקציות השונות.
הפער מוביל לבזבוז של מיליוני דולרים ולבעיות של ביצועים באפליקציות. בנוסף, קיים חיכוך תמידי בין צוותי הפיתוח אשר אחראים על הקצאת המשאבים לאפליקציות וכיום מבצעים זאת באופן ידני, לבין צוותי ה-DevOps, אשר נאלצים ״לרדוף״ אחרי צוותי הפיתוח כדי לוודא שבכל רגע נתון הקצאת המשאבים נכונה.
ScaleOps פותרת את הבעיות הללו על ידי אוטומציה מלאה של הקצאת המשאבים ומתן מענה לצרכי האפליקציות בreal-time. הניהול האוטומטי המדויק והמתמשך חוסך לחברות 50%-80% מעלויות הענן שלהן, משפר משמעותית את ביצועי האפליקציות שמקבלות בכל רגע נתון בדיוק את כמות המשאבים הנדרשת, ומשחרר את צוותי הפיתוח מהתהליך הרפטטיבי של הקצאת משאבים באופן ידני.
ScaleOps מודיעה כעת על השקת שני מוצרים חדשים: מוצר מבוסס AI שחוזה בreal-time שינויים צפויים בצריכת המשאבים ובצורה אוטומטית מוסיף רפליקות נוספות של האפליקציה כדי להתמודד בצורה יעילה עם העומס הצפוי, מה שמבטיח ביצועי שיא תוך חסכון של המשאבים בזמן ביקוש נמוך.
בנוסף לכך, משיקה ScaleOps מוצר חדש שמסדר את הקונטיינרים בצורה חכמה על גבי שרתי הענן, תוך התחשבות באילוצי  כל אפליקציה. השילוב של שני החידושים הללו מספק חיסכון נוסף של 50% בעלויות ושיפור בביצועי האפליקציות. 
ScaleOps הוקמה בשנת 2022 על ידי יודר שפריר (CEO) וגיא ברון (CTO). במהלך השנתיים שחלפו מאז הקמתה, חוותה החברה צמיחה מהירה ברחבי העולם והיא מנהלת כיום את סביבות הפרודקשן של חברות Fortune 100 ומובילות בתעשייה, בהן Wiz, Outreach, SentinelOne, Maxar, Playtika, Orca Security,  ועשרות חברות נוספות. ScaleOps מעסיקה כיום מעל 60 עובדים בארץ ובעולם. 
יודר שפריר, מייסד שותף ומנכ"ל ScaleOps, סיפר: "הבנו שאין פתרון אמיתי בשוק לבעיות הכואבות הללו. הכלים הקיימים סיפקו ויזביליות והמלצות, אולם תהליך הקצאת המשאבים נותר ידני ושבור לחלוטין. הדרך היחידה לפתור את הבעיה מהשורש היא באמצעות פלטפורמה שתהפוך את ניהול משאבי הענן לאוטומטי לחלוטין".
עוד הוסיף: "האוטומציה המלאה של הפלטפורמה מאפשרת לצוותי הפיתוח להשתחרר מהצורך בהקצאת משאבים ידנית, תוך הפחתת עלויות הענן באופן דרמטי ושיפור הביצועים והreliability של האפליקציות, מצב של win-win. סבב הגיוס יאפשר לנו להאיץ את הרחבת היכולות של הפלטפורמה והגדלת הצוותים שלנו בצורה משמעותית כדי לענות על הצרכים ההולכים וגדלים של ארגונים ברחבי העולם המנהלים משאבים בענן, כמו גם להתפתח לתחומים נוספים".
דוד גוסרסקי, שותף ב-Lightspeed Venture Partners: "חברת ScaleOps התבססה כמובילת הקטגוריה של ניהול משאבי ענן, כשהיא פותרת את האתגר הקריטי ביותר בתחום הענן. ScaleOps היא החברה היחידה שמציעה אוטומציה מלאה בזמן ריצה שמתאים לסביבות פרודקשן ברמת הקונטיינר. הפתרון שהיא מציעה מגיע בתזמון הטוב ביותר לארגונים שמתקשים יותר מתמיד לשלוט בעלויות הענן תוך שמירה על ביצועים. הצמיחה האדירה של החברה בשנה האחרונה היא עדות לצורך הדחוף בשוק שהיא נותנת לו מענה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה