השוק

עסקת ענק במשק: פסגות נמכרת לקבוצת משקיעים מבכירי שוק ההון

עידן חדש ב"פסגות": בית ההשקעות סיגמא קלאריטי וכרמל קרדיט רוכשות את פסגות ני"ע בכ-73.5 מיליון שקל. העסקה מהווה נקודת מפנה בתולדות פסגות שהקים בנק לאומי לפני למעלה מ-60 שנה
מערכת ice | 
פסגות (צילום ויקיפדיה, shutterstock)
בית ההשקעות סיגמא קלאריטי וחברת כרמל קרדיט חתמו על הסכם לרכישת חברת פסגות ניירות ערך מידי קבוצת פסגות השקעות ופיננסים הציבורית, כאשר תמורת העסקה מסתכמת בכ-73.5 מיליון שקל. פסגות ניירות ערך פועלת, בין היתר, בתחום הברוקראז' והינה גם בעלת רישיון של חבר הבורסה. כמו כן, נרכשו במסגרת העסקה גם זכויות השימוש במותג "פסגות".
את הרכישה הובילו סיגמא קלאריטי וכרמל קרדיט שיחזיקו לאחר העסקה במניות השליטה (למעלה מ-80%) בפסגות ניירות ערך, וביתרת המניות יחזיקו צחי עירון ועומר יניב, מבעלי המניות של פסגות אקוויטי (חברת בת לשעבר של פסגות בית השקעות).
הפעילות הנרכשת מניבה הכנסות שהיקפן השנתי מוערך בכ-100 מיליון שקל. החברה מספקת, מלבד שירותי הברוקראז', גם פעילויות בתחומי הנאמנות ואשראי לעיסקאות נדל"ן. לאחר הרכישה, צפוי רו"ח צחי עירון להמשיך בתפקידו כמנכ"ל פסגות ני"ע. יואן קדוש, צפוי להתמנות כיו"ר בית ההשקעות פסגות.
יואן קדוש, בעלים ויו"ר סיגמא קלאריטי: "הרכישה מהווה קפיצת מדרגה משמעותית לבית ההשקעות סיגמא קלאריטי, שיספק מעתה ללקוחותיו מכלול של שירותים כ-One Stop shop. פעילות הברוקראז' תהווה פלטפורמה לפיתוח מנועי צמיחה נוספים לסיגמא קלאריטי, כאשר ההנהלה הוותיקה והמנוסה של סיגמא, כרמל ופסגות תהווה נכס מרכזי בצמיחה זו ובהפיכתו של סיגמא לבית השקעות מוביל בישראל בשנים הקרובות".

צחי עירון, מנכ"ל פסגות, מסר: "היום הושלם מהלך משמעותי של 'פינוי-בינוי' ב'פסגות. אנחנו בונים מחדש את בית ההשקעות על יסודות איתנים, עם שותפים חזקים ומקצועיים, ועם תוכנית סדורה לצמיחה והתרחבות. החיבור בין שלושת הגופים הללו יוצר סינרגיה ייחודית בשוק ההון הישראלי: לאחר שכל אחד מהם הוכיח את עצמו כמוביל בתחומו, הם חוברים כעת כדי להחזיר את פסגות למעמד של בית השקעות מוביל בישראל".
סיגמא קלאריטי הינו בית ההשקעות הבינלאומי הראשון בישראל הפועל במגוון תחומים: קרנות נאמנות, ניהול תיקי השקעות, ניהול עושר, השקעות אלטרנטיביות ועוד. סיגמא קלאריטי מנהלת מעל ל-12 מיליארד שקל. בעל השליטה הינו יואן קדוש (52%) המשמש גם כיו"ר הדירקטוריון, ולצידו מחזיקים במניות החברה גם בנק AndBank הספרדי.
חברת האשראי "כרמל קרדיט", עוסקת במתן אשראי לנדל"ן בישראל ובנוסף בלונדון, שם הפעילות בשותפות עם בנק מזרחי, והיא מנהלת תיק אשראי בהיקף של למעלה מ-500 מיליון שקל. החברה נמצאת בבעלות משפחת הדר (30%), עוזי דנינו (25%), רונן טורם (25%), קבוצת דה סרוויס (20%).
העסקה מהווה נקודת מפנה בתולדות פסגות שהקים בנק לאומי לפני למעלה מ-60 שנה, ועבר תהפוכות רבות מאז נכנסה לתוקפה רפורמת בכר ב-2005: החל מרכישת בית ההשקעות על-ידי קרן יורק בשנת 2006 ומכירתה בשנת 2010 לקרן אייפקס ב-3.5 מיליארד שקל; דרך מכירת פעילות הפנסיה והגמל של בית ההשקעות לאלטשולר שחם ב-2021; ועד העברת הבעלות בשלד הבורסאי, חבר הבורסה וקרנות הנאמנות של בית ההשקעות לאיש העסקים רני צים לפני כ-3 שנים. אלא שעד מהרה נקלע צים לבעיות נזילות ובשל עליית הריבית הגלובלית בתחילת 2022, נאלץ למכור את פעילות קרנות הנאמנות של פסגות לאיי.בי.איי.
בהמשך לניסיון של צים לממש את נכסי פסגות, הגיע השנה איש העסקים לסיכום עם קרן גיזה-זינגר-אבן למכירת המותג "פסגות" וחבר הבורסה של בית ההשקעות – אך זו בסופו של דבר לא יצאה אל הפועל, כך נסללה דרכה של קבוצת הרוכשים הנוכחית להשתלט על פעילות בית ההשקעות ושמו.
העסקה, שכפופה לאישור הבורסה לניירות ערך, כוללת התחייבות של הרוכשים להמשיך ולשכור את משרדי החברה הקיימים בבית "פסגות". כמו כן, המוכרות התחייבו לאי תחרות בתחום הפעילות של פסגות ניירות ערך לתקופה של 18 חודשים.
את פסגות ייצגו עורכי הדין רן פירון וספיר ביאליסטוק פרנקן ממשרד פירון. את הרוכשים ייצגו עורכי הדין ניב סיון ואוהד גראוב מהרצוג.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה