השוק
"דרום קוריאה מחפשת את החדשנות הישראלית, לבסס מעמדה בתעשיות העתיד"
ממשלת דרום קוריאה ו-OurCrowd מקימות קרן דו-לאומית ישראל-קוריאה בהיקף של 80 מיליון דולר להשקעות בטכנולוגיות דיפטק בשתי המדינות. הקרן הדו-לאומית תשקיע בכ-25-30 סטארט-אפים בשתי המדינות בתחומים כגון סמיקונדקטורס, רובוטיקה, תעשיית הרכב, מחשוב קוונטי, אבטחת סייבר, בריאות דיגיטלית ועוד
פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, גוף השקעות בהון סיכון בישראל, נבחרה על ידי ממשלת דרום קוריאה לנהל קרן השקעות דו-לאומית שתשקיע בסטארט-אפים בשתי המדינות. יעד הגיוס של הקרן הדו-לאומית הוא 80 מיליון דולר, כש-48 מיליון דולר כבר גויסו על ידי שותפי הקרן הקוריאנים: NH Venture Investment ו-K-Growth, להן גישה לחברות הגדולות ביותר בקוריאה. פלטפורמת OurCrowd מגייסת בימים אלה הון מ-240 אלף משקיעיה הכשירים ברחבי העולם.
NH Venture Investment, שגייסה לקרן 16 מיליון דולר, היא חברה בת בבעלות מלאה של NongHyup, אחד מ-5 התאגידים הפיננסיים הגדולים בדרום קוריאה, המנהל נכסים בהיקף של 400 מיליארד דולר. K-Growth, שגייסה 32 מיליון דולר, אף היא אחת הקבוצות הפיננסיות הגדולות בדרום קוריאה המטפלת ברוב ההשקעות הטכנולוגיות של ממשלת דרום קוריאה (דרך משרד המסחר, התעשייה והאנרגיה) שנועדו להשגת מטרות אסטרטגיות של המדינה. קרן זו מנהלת קרוב ל-40 מיליארד דולר. הקרן מנוהלת במשותף על ידי NH Venture Investment ועל ידי OurCrowd.
אירוע הכרזת השקעות לאקוסיסטם היזמות בקוריאה שנערך באפריל בהשתתפות נציג מ-OurCrowd (צילום: OurCrowd)
הקרן הדו-לאומית תשקיע בכ-25-30 סטארט-אפים בשתי המדינות המתמקדים בטכנולוגיות עמוקות (דיפטק) בתחומים כמו: סמיקונדקטורס, רובוטיקה, תעשיית הרכב, מחשוב קוונטי, אבטחת סייבר, בריאות דיגיטלית ועוד.
ג'ון מדבד, מנכ"ל OurCrowd: "הקמת הקרן הדו-לאומית ישראל-קוריאה בגיבוי ממשלת דרום קוריאה היא בשורה נפלאה להיי-טק הישראלי בימים אלה. דרום קוריאה מחפשת את החדשנות הישראלית כדי לבסס את מעמדה בתעשיות העתיד שהיא חותרת להוביל עד סוף העשור ומעבר לו. לכן, חוץ מהשקעות הקרן, חברות דיפטק ישראליות יקבלו גישה ישירה לענקיות התעשייה הדרום קוריאניות ויוכלו לרקום שיתופי פעולה בהיקפים גלובליים, לרבות בשוקי אסיה פסיפיק. מצד שני, סטארט-אפים מדרום קוריאה ייהנו מהקשרים העמוקים של ישראל בקרב משקיעי הון סיכון מובילים, יזמים ומשקיעים פרטיים (family offices) שיאיצו את החדירה שלהם לשווקים טכנולוגיים חדשניים ולהון חיוני להם".
ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל OurCrowd (צילום: OurCrowd)
קים יון ג'ין, מנכ"ל NH Venture Investment מסר: "K-Growth יזמה את הקרן כדי לתמוך בהתרחבות של חברות קוריאניות באמצעות שיתופי פעולה פתוחים וממוקדי חדשנות טכנולוגית עם חברות טכנולוגיה גלובליות, כמו חברות ישראליות חדשניות. באמצעות הקרן אנו מצפים שסטארט-אפים קוריאניים ישתפו פעולה עם החדשנות הישראלית ויצמחו ביחד, בסיוע הרשת הענפה של OurCrowd הפרוסה בישראל וברחבי העולם".
כלכלת דרום קוריאה היא ה-13 בגודלה בעולם והרביעית באסיה. התוצר המקומי הגולמי שלה צמח ב-4.1% בשנת 2021. דרום קוריאה היא גם מעצמת הייצור ה-5 בגודלה בעולם אחרי סין, ארה"ב, יפן וגרמניה והמשקיעה מס' 2 בעולם במו"פ כאחוז מהתמ"ג.
עוד ב-
OurCrowd, שהוקמה בשנת 2013 על ידי ג'ון מדבד, הפכה בעשור האחרון לגוף ההשקעות הפעיל ביותר בהון סיכון בישראל עם יותר מ-240,000 משקיעים כשירים רשומים מ-195 מדינות. OurCrowd גייסה מהקמתה התחייבויות השקעה בהיקף של למעלה מ-2.3 מיליארד דולר, והשקיעה עד היום במעל 440 חברות פורטפוליו ו-56 קרנות השקעה ורשמה 63 אקזיטים, וביניהם: ההנפקות של Beyond Meat,Lemonade ,Innoviz , Arbe, Alpha Tau, ו-Freightos, הרכישה של Jump Bike על ידי Uber, הרכישה של Briefcam על ידי Canon, הרכישה של Argus על ידי Continental, הרכישה של Crosswise על ידי אורקל, הרכישה של Replay על ידי אינטל, הרכישה של Corephotonics על ידי סמסונג, הרכישה של CyberX על ידי מיקרוסופט, והרכישה של Kenna Security על ידי סיסקו.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה