השוק
כלכלני דיסקונט מעריכים: הריבית תעמוד על 4% בסוף השנה
מחלקת המאקרו כלכלה של בנק דיסקונט מפרסמת את נתוני הסקירה הכלכלית השבועית. להערכת כלכלני דיסקונט, מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ שיפורסם הערב יעלה ב-0.5% וברבעון הראשון של 2025 הריבית תעמוד על 3.75%
מחלקת המאקרו כלכלה של בנק דיסקונט מפרסמת היום (שני) את הנתונים העולים מהסקירה הכלכלית השבועית. נתוני האינפלציה בארה"ב שוב הפתיעו כלפי מעלה ותמכו בעליה חדה בציפיות הריבית והתשואות ובתיסוף חד בשער הדולר בעולם.
לטענת מומחי בנק דיסקונט, ההפתעות המצוינות בנתוני האינפלציה בארה"ב אינן צפויות למנוע הורדת ריבית, אלא לדחות אותה למחצית השנייה של השנה. מדד המחירים ומדד מחירי הליבה עלו ב-0.4%, האינפלציה עלתה ל-3.5%, ואינפלציית הליבה נותרה יציבה ברמה של 3.8%.
העלייה במחירי השירותים ממשיכה לתמוך באינפלציה, למרות יציבות בקצב עליית מחירי השכירות, בעוד, מחירי המוצרים יורדים. עם זאת, מדד המחירים ליצרן היה נמוך מהצפוי, לכן סביר להניח שהעלייה באינפלציית הצרכנים שתתפרסם בסוף החודש, תהיה מתונה יותר מהעלייה ב-CPI, והלחץ על הפד יהיה מתון יותר.
הנתון הנוכחי מאשר את החששות כי האינפלציה "נתקעה", ולכן הוא הוביל לעליה בציפיות הריבית. מלבד זאת, ציינו מומחי בנק דיסקונט כי בנק ישראל הותיר את הריבית ברמה של 4.5%, כאשר השיקול המרכזי הינו העלייה באי הוודאות הגיאופוליטית. בנוסף לכך, צוין כי ההתאוששות במשק נמשכת, עם רמה גבוהה של מכירת דירות, בעיקר חדשות, המשך הגידול ביצוא וזינוק ביבוא מוצרי צריכה.
במקביל להתאוששות המשק, מוסיפה גביית המיסים להפתיע מעלה, אולם, בשלב זה לא ברור האם יש בכך בכדי לקזז את הגידול המואץ בהוצאות, ובכך תימנע חריגה מיעד הגירעון - 6.6% תוצר.
במהלך השבוע החולף, נמשכה העלייה בריבית המגולמת בשוק החוזים לסוף 2024, מ-4% ל-4.2%, כאשר אך בסוף פברואר גילם השוק ריבית של 3.5%. מלבד זאת, מציינים מומחי בנק דיסקונט כי להערכתם מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ שיפורסם הערב יעלה ב-0.5%, כאשר להרכב המדד חשיבות גבוהה לא פחות מרמתו.
לצד נתונים אלו, חטיבת המחקר של דיסקונט ערכה תחזית מאקרו עדכנית ועל פיה צוין כי התוצר צפוי לצמוח ב-2% ב-2024 וב-5% בשנת 2025, ובמקביל, צפויה ירידה באבטלה, כך שב-2025 תהיה נמוכה אף מזו ששררה ב-2022.
כמו כן, צופים כלכלני חטיבת המחקר ריבית של 3.75% ברבעון הראשון של 2025, כאשר לדברי הנגיד, חזרה לתוואי ריבית זה, מותנית בהתייצבות במצב הגיאופוליטי, כמו גם התייצבות הפרמטרים שמשפיעים על האינפלציה. עוד צוין כי ההערכה היא כי הריבית בסוף השנה תעמוד על 4% ועל 3.75% בעוד שנה.
עוד ב-
הגירעון בתקציב ממשיך לגדול על רקע עליה חדה בהוצאות, בעוד ההכנסות ממיסים מפתיעות מעלה. כך, נרשם במרץ גירעון של 15 מיליארדי שקל ו-26 מיליארד שקל מתחילת השנה. ב-12 חודשים האחרונים נרשם גירעון מצטבר של כ-116 מיליארדי שקל המהווים 6.2% תוצר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה