דיגיטל וטק

סטארטאפ ישראלי ייעל ב300% את התפוקה בטורבינות רוח

חברת WindBuzz הישראלית הצליחה לשפר את כושר הייצור של חשמל ירוק באמצעות טורבינות רוח ב-300%. חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם יצרנית הטורבינות האיטלקית Northern Power Systems (NPS)
מערכת ice |  6
טורבינת רוח (צילום pexels)
חברת WindBuzz הישראלית (WB) פיתחה טכנולוגיה ייחודית המשפרת משמעותית את יצור האנרגיה של טורבינות רוח, באמצעות כנף המגבירה את זרימת האוויר. לטענת החברה, הפטנט מייעל את התפוקה של חשמל ירוק בלא פחות מ-300%.
כעת מודיעה החברה על הסכם ייצור עם יצרנית הטורבינות האיטלקית "Northern Power Systems" (NPS). במסגרת שיתוף הפעולה החברות מתכננות להשלים יחד את הפיילוט הראשון באיטליה. עפ"י הערכת החברה הסכם ייצור לכ-200 טורבינות הינו כ-24 מליון ש"ח ואילו היקף ההכנסות הצפוי מעסקה זו החל מסיום ההתקנה הינו 16 מליון ש"ח לשנה, בחוזים ארוכי טווח למשך של 12 שנים עם אופציה להארכה.

המערכת של WindBuzz מבוססת על טכנולוגיה שפותחה במשך 8 שנים, מציגה יכולת לשיפור משמעותי של כושר יצור החשמל של טורבינות בהיקף דרמטי, הן הטורבינות הבינוניות (50-500 קוט"ש) והן של טורבינות הקטנות (3-15 קוט"ש). משמעות הדבר הינה ייעול אדיר ביצור האנרגיה, צמצום תלות בחשמל חיצוני, צמצום ניכר של שימוש באנרגיה מזהמת והגדלת החזר ההשקעה לבעלי הטורבינה בגדלים אלו.
במסגרת ההתקשרות בין החברות, רכשה WindBuzz ראש טורבינה: "נאסל" מדגם NPS-100 המותאמת למערכת WindBuzz ובשיתוף פעולה של הצוותים הטכניים בשתי החברות, יפעלו להשלים את הפיילוט הראשון מסוגו של טורבינה עם מערכת של WindBuzz: חברת NPS אמונה על התשתית המקצועית, הטורבינה עצמה וכן תשתיות הולכת מתח להשלמת הפיילוט (כולל התקנה של המערכת על הטורבינה עצמה).
בכפוף להצלחת הפיילוט, תוכל WindBuzz לרכוש את האתר בו מתקיימת פעילות הפיילוט - כולל הטורבינה עצמה וההסכם מול חברת החשמל המקומית ל-12 שנים. בנוסף, במסגרת ההסכמים התחייבה NPS לספק מידע וקשר ישיר אל לפחות 200 לקוחות קצה וכן לבעלי טורבינות של יצרנים מקבילים בהספקים של 10 עד 100 קוט"ש ל-WindBuzz הישראלית, בתמורה תקבל NPS תשלום עבור הפעילות עם האפשרות להמרת התשלום באופציות.
מדינות רבות מסביב לעולם הגדירו מעבר ליעדי ייצור אנרגיה מתחדשת עד שנת 2030 במטרה לקדם צריכה ירוקה ולצמצם זיהום סביבתי בעת ייצור אנרגיה. מערכות אנרגיה מתחדשת וטורבינות רוח בפרט ידועות בכך שהן ירוקות. אולם, ידועות בהספק ייצור חשמל נמוך יחסית (כ-20%) בשל היותן תלויות בגורם לא יציב – לרוב שמש אן רוח. היום, באמצעות הטכנולוגיה של WindBuzz ניתן להגביר את תפוקת ייצור החשמל בעשרות עד מאות אחוזים.
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    כל הכבוד להם
    ישראלי 12/2022/26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי תשימו על הגגות במקום הסולארי
    סגור
  • 5.
    סטארטהאו ( how)
    R1100 12/2022/25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך היא עושה זאת? מה הייחודיות?
    סגור
  • 4.
    קצת מזכיר את ההמצאה של מנורה אחת שתאיר את כל רמת גן... (ל"ת)
    אילן 12/2022/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    חבל שלא כתבתם בכלל על איך החברה משפרת את הטורבינות (ל"ת)
    אאא 12/2022/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    סחתיין מרשים מאוד! (ל"ת)
    יאץ 12/2022/22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    נשמע כמו קסם , בהצלחה !! (ל"ת)
    מישהו שמבין בנושא 12/2022/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור