דיגיטל וטק
עתיד ה-AI בסכנה? החוק האמריקאי שעלול לסכן גם את ישראל
"חוק פיזור הבינה המלאכותית" שקבע הנשיא לשעבר, ג'ו בידן, לפני סיום כהונתו, עלול לסכן את עתיד והתפתחות הבינה המלאכותית בעולם. במסגרת החוק יוגבלו שבבי הבינה המלאכותית המיוצרים בארה"ב ל-20 מדינות בעלות ברית איתן, כולל ישראל

לחץ גובר עומד בפני ממשל טראמפ מענקיות הטכנולוגיה וממדינות העולם לשקול מחדש את "חוק פיזור הבינה המלאכותית". משמעותו של החוק הוא הגבלת ייצוא שבבי ה-AI מארה"ב למעט כ-20 מדינות שבחרו. החוק נקבע פסע מסיום כהונתו של נשיא ארה"ב לשעבר, ג'ו ביידן.
לפי החוק, השבבים המתקדמים מהווים תשתית למודלים גודלים והם יורשו לייצא רק לכ-20 מדינות נבחרות ונחשבת מבחינתה של ארה"ב לבעלות ברית, מדינות אירופה ומזרח אסיה. מנגד, מדינות הנחשבות ליריבות, בינהן סין ורוסיה, לא יורשו לרכוש כלל את שבבי הבינה המלאכותית.
החוק החדש עורר ביקורת גדולה ותגובה ממדינות בעלות ברית של ארה"ב, כמו ישראל ופולין, שחוששת בפגיעה ביכולתן לפתח בתחום הבינה המלאכותית. גישתן לשבבים מסוג כזה הוא לא רק לצורך תעשייתי בלבד, אלא חלק מהותי מהשקעות לאומיות דיגיטלית וביטחוניות. בנוסף למדינות, גם החברות אמריקאיות המובילות בתעשייה העולמית בייצור שבבים אנבידה ואורקל, התריעו כי החוק החדש עלול לחסום אותן מצמיחה בינלאומית.
לפי הדיווח של "בלומברג", ממשל טראמפ טרם הצליח לגבש פנייה בנוגע לדרך הפעולה הרצויה. המקורות שהיו מעורבים בדיונים סיפרו כי קיימת אפשרות שהחוק יבוטל. לעומת זאת, קולות נוספים אחרים בממשל קוראים דווקא להחמרת החוק, והסבירו כי מדובר בשמירה על היתרון הטכנולוגי והאסטרטגי של המדינה.
עוד ב-
המהלך נועד לאגד את יכולת הבינה המלאכותית ובשליטה של ממשל טראמפ דבר שעלול להוביל לפגיעה בשותפות מסחריות והאטת התקדמות הטכנולוגיה באיזורים מסוימים. עוד פחות מחודשים, מועד כניסת התוקף והלחץ גובר על ארה"ב שצריכה לקבל החלטה שתשפיע על עתידה ההתפתחות הטכנולוגיה בעולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה