דיגיטל וטק
מסעירה את ארה"ב: האפליקציה שסיבכה את ממשל טראמפ
בכירי הממשל האמריקני נתפסו עושים שימוש באפליקציית המסרים המאובטחת Signal לצורך תכנון מבצע צבאי בתימן, ועוררו סערה ושאלות קשות על הנהלים הביטחוניים ועל גבולות הפרטיות. מהי האפליקציה שהסעירה את הבית הלבן וגרמה למשבר בממשל?

השימוש של בכירים בממשל טראמפ באפליקציית ההודעות המוצפנות Signal - לצורך דיונים מבצעיים סודיים - מעורר סערה פוליטית וביטחונית בארצות הברית, והעלה לתודעה הציבורית את אפליקציית המסרים שמתחרה בוואטסאפ. אז מהי בעצם אפליקציית Signal?
מדובר באפליקציית מסרים מידיים מאובטחת, המבוססת על הצפנה מקצה לקצה, שמאפשרת שליחה של הודעות טקסט, שיחות קוליות ווידאו, ויצירת קבוצות צ'אט של עד 1,000 משתתפים. האפליקציה והושקה לראשונה לפני יותר מעשור, וכיום היא מנוהלת על ידי Signal Foundation – עמותה ללא מטרות רווח הממומנת מתרומות.
Signal זוכה לפופולריות בקרב עיתונאים, פעילים שונים ואנשי ביטחון, הודות להתחייבותה לאבטחת מידע ולשמירה על פרטיות המשתמשים. בשונה מאפליקציות אחרות, ההצפנה בה מופעלת כברירת מחדל, והחברה מצהירה כי אין לה גישה לתוכן ההודעות או ליומני השיחות של המשתמשים.
למרות יתרונות האבטחה, מומחי סייבר מזהירים שגם אפליקציות מהסוג הזה אינן חסינות לחלוטין, וכי יש להיזהר מניסיונות תקיפה מסוג פישינג. לאחרונה אף פרסמה סוכנות ה-NSA האמריקנית אזהרה פנימית לעובדיה בנוגע לשימוש ב-Signal על רקע איומים פוטנציאליים.
עוד ב-
כזכור, מוקדם יותר השבוע נחשף כי בכירים בממשל טראמפ, ובהם שר ההגנה פיט הגסט וסגן הנשיא ג'יי.די ואנס, השתמשו בה כדי לדון בפעולה צבאית סודית – תוך שהם מוסיפים בטעות את עורך "האטלנטיק", ג'פרי גולדברג, לקבוצת הצ'אט. גולדברג מצידו פרסם כי הוזמן בטעות לצ'אט קבוצתי בן 18 משתתפים, שבו נדונה תקיפה צבאית בתימן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה