דיגיטל וטק
DeepSeek נתפסה על חם: מעבירה מידע לממשל הסיני?
בצל ההצלחה המטאורית של DeepSeek, הרשויות בדרום קוריאה חשפו קשרים מדאיגים בינה לבין ByteDance, חברת האם של טיקטוק. האם מדובר בסיכון אמיתי לפרטיות המשתמשים, או בתגובה מוגזמת לחששות גיאופוליטיים?

לאחר הסערה שחולל מודל הבינה המלאכותית של DeepSeek והחששות שעלו לגבי פרטיות המשתמשים והקשר האפשרי לממשל הסיני, מגיעים כעת אישורים רשמיים שמחזקים את החשדות. רגולטור הגנת הפרטיות בדרום קוריאה הודיע כי נמצאה תקשורת בין DeepSeek לבין ByteDance, חברת האם של טיקטוק, מה שמעורר דאגה חמורה בנוגע לאבטחת המידע של המשתמשים.
בעקבות הגילוי, אפליקציית DeepSeek הוסרה מחנויות האפליקציות בדרום קוריאה. לפני כן, האפליקציה עוררה סערה עולמית בתחום הבינה המלאכותית, לאחר שהצליחה להגיע לראש טבלאות ההורדות עם מודל בינה מלאכותית בעל ביצועים מרשימים ועלויות נמוכות משמעותית מהמתחרות האמריקניות. בדרום קוריאה לבדה הורידו את האפליקציה למעלה ממיליון משתמשים לפני שהוסרה, אך כעת משתמשים שכבר התקינו אותה יכולים עדיין לגשת אליה.
למרות זיהוי הקשר בין DeepSeek ל-ByteDance, הרגולטור הדרום קוריאני הדגיש כי עדיין לא ברור אילו נתונים הועברו ובאיזה היקף. מומחי סייבר מזהירים כי שילוב עמוק בין DeepSeek לתשתיות איסוף הנתונים של ByteDance עלול להוות סיכון משמעותי לפרטיות המשתמשים. המהלך של דרום קוריאה מצטרף לרשימת מדינות הכוללת את אוסטרליה וטאיוואן, שאסרו את השימוש באפליקציה במוסדות ממשלתיים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה