דיגיטל וטק
התעשייה האווירית בישראל משיקה טכנולוגיה חדשה: תשנה את פני הקרב?
התעשייה האווירית מרחיבה השיקה את ה-MOSP 5000, אמצעי תצפית ארוך טווח עם שלושה ערוצי תצפית הכולל מציין לייזר המותאם לפלטפורמה ימית ואווירית ומשמש כאמצעי לגילוי, זיהוי, הפללה, חקירה וסימון מטרה: "אבן דרך נוספת בפיתוח מערכות תצפית משולבות AI"

התעשייה האווירית מרחיבה את משפחת המטע"דים האלקטרו-אופטיים שלה (EOS) ומשיקה את MOSP 5000 (Multi-Mission Optronic Stabilized Payload), אמצעי תצפית ארוך טווח עם שלושה ערוצי תצפית, שעשוי להוות שינוי משמעותי בשדה הקרב.
המטע"ד החדש כולל מציין לייזר (הכוונת חימוש מדויק) ומותאם לפלטפורמה ימית ואווירית ומשמש כאמצעי לגילוי, זיהוי, הפללה, חקירה וסימון מטרה. המערכת מיועדת לשימוש כוחות אוויר וים, בהם- ספינות וכלי שיט, מטוסי משימה, מסוקים ומל"טים.
MOSP 5000 משלב את הטכנולוגיות העדכניות ביותר, הכוללות מצלמות יום, אינפרא-אדום (לילה) ו-SWIR (Short Wave Infra Red ) מהמתקדמות בעולם, בעלת זום אופטי רצוף, שמאפשרות תצפית איכותית בתנאי מזג אוויר וסביבה קשים הכוללים עשן, אובך ועננים. המטע"ד החדש מאופיין ביכולות ייצוב תמונה גבוהות, המאפשרות ביצועי תצפית ארוכי טווח לגילוי ועקיבה של מטרות מרובות לצד שימוש ביכולות AI מתקדמות.
המטע"ד MOSP 5000 שפותח בתממ, בית האלקטרו-אופטיקה והניווט של התעשייה האווירית, מצטרף למשפחת המערכות האלקטרו-אופטיות של תממ, הכוללת את מערכת ה-Legacy – POP300 והמערכות העדכניות – MOSP 3000, MiniPOP, Tactical POPSTAR ו-MegaPOP.

MOSP 5000 (צילום: התעשייה האווירית)
MOSP 5000 הינה מערכת תצפית רב חיישנית, שפותחה מתוך תפיסת התכנון המוצלחת של המערכות הקיימות בשימוש מבצעי והניסיון הייחודי של מפעל תממ לאורך 60 שנה מול זרועות הביטחון.
אריאל וישניאק, מנהל מפעל תממ בתעשייה האווירית: "המטע"ד החדש מהווה אבן דרך נוספת בפיתוח מערכות תצפית מיוצבות משולבות יכולות AI של התעשייה האווירית הכוללות ציון לייזר ועקיבה אוטומטית אחר מטרות ובכך משדרגות את היכולת המבצעית של הכוחות בשטח".
וישניאק הוסיף: "המטע"ד משלב טכנולוגיות מזעור, עם צרכים מבצעיים ומבוסס על ניסיון שנרכש בהפעלת מערכות לצד לקחים שהופקו משיתוף פעולה צמוד עם הלקוח. MOSP5000 מתאפיין בגמישות רבה המאפשר ללקוחות, שילוב על פלטפורמות מגוונות והתאמת המוצר לדרישות הלקוח, עקיבה אוטומטית, יכולות ייצוב קו ראיה מדויקים וגבוהים במיוחד תוך שימור איכות תמונה גבוהים ביותר. תכן המטע"ד מאפשר ביצוע התאמות לפי דרישות הלקוח וגמישות מרבית בהתקנה על מגוון פלטפורמות".
עוד ב-
מפעל תממ של התעשייה האווירית, הינו ספק עיקרי של מערכות אלקטרואופטיות של חיל הים וחיל האוויר הישראליים. התעשייה האווירית היא חלוצה עולמית במתן פתרונות אלקטרו-אופטיים ובפיתוח מערכות אלקטרו-אופטיקה מיוצבות עבור פלטפורמות מוטסות וימיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.שילוב מנצח - תממאבי 02/2025/18הגב לתגובה זו3 0כשבאותו בית יש יכולות אופטרוניות מעולות, ויש יכולות ניווט וייצוב מהשורה הראשונה בעולם, אין פלא שיוצא מטעד מצויין פורץ דרך. כל הכבוד לעושים במלאכה!סגור
-
2.זיהוינווי 02/2025/18הגב לתגובה זו0 0מקווים כי באמצעי הזיהוי החדש יסיים את הטעויות וה"אש ידידותית" שכצוצאה מטעויות זיהוי נהרגו חיילים ואזרחים וחטופיםסגור
-
1.כל הכבוד! רק שעמיר פרץ כבר לא בתעשיה האויריתישראלי גאה 02/2025/18הגב לתגובה זו1 0למה תמונה שלו דווקא?סגור
-
אבל זוכרים לו את מה שבזכותו נבנה והגן עלינו שנים רבות (ל"ת)אליהו 02/2025/18הגב לתגובה זו0 0סגור