דיגיטל וטק

ההייטק הישראלי במלחמה: המנכ"לים מסכמים שנה סוערת ומסמנים מטרות

בכירים בתעשיית ההייטק הישראלי מדברים על האתגרים העסקיים והאישיים של 2024, בצל מלחמת חרבות ברזל ומתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. על מהלכים פורצי דרך בבינה מלאכותית וחדשנות, ועל המטרות שיעצבו את התעשייה בשנת 2025. איך הם מתכננים להמשיך להוביל לאור האתגרים של השנה החולפת?
רפאל בן זקרי | 
מורן צ'מסי, בלה ברדה ברקת, שגיב גרינשפן, גבי דיאמנט (צילום מירב בן לולו, ליה יפה, איה ואבי צלמים, רמי זרנגר, unsplash, פלאש 90/ אייל מרגולין, דובר צהל)
סוף השנה הוא זמן טוב להביט לאחור, לסכם את האתגרים וההצלחות, ולהביט קדימה אל השנה החדשה. השנה שחלפה הייתה יוצאת דופן במורכבותה, במיוחד עבור בכירי חברות מובילות, שנדרשו להנהיג ולהתמודד עם מציאות משתנה. שוחחנו עם כמה מהדמויות המרכזיות במשק על הדרך שבה התמודדו בחברה עם האתגרים מאז ה-7 באוקטובר ועל המטרות המרכזיות שהציבו בחברה לשנת 2025.
שגיב גרינשפן, מנכ"ל חברת Priority
"מאז ה-7 באוקטובר גויסו למילואים עשרות מעובדינו וכך גם אצל רבים מלקוחותינו. על אף אתגר משמעותי זה, היה חשוב לנו לספק המשכיות עסקית לחברות שמטמיעות את המוצרים שלנו ולעשרות אלפי לקוחותינו בארץ ובעולם, להמשיך ולהשקיע בפיתוח הדור הבא, ולספק שירות בסטנדרטים הגבוהים ביותר. לא היה פשוט. כמו כן וידאנו באופן שוטף שאנו ממלאים נאמנה את כל התוכניות העסקיות שלנו שהיו בעיקר סביב המשך פיתוח המוצרים הקיימים והחדשים, המשך פיתוח הענן שלנו והטמעת טכנולוגיות AI במוצרים שלנו ובשיפור היעילות שלנו.
עוד מוסיף גרינשפן: "בתוך התקופה המורכבת שאנו חווים, במהלך 2024, נרכשה חברת Priority על ידי קרן ההשקעות הגדולה בעולם, Blackstone. מהלך זה היווה עבורנו חברה כחול–לבן, מקור לגאווה והעניק לנו, לעובדינו ולרבים בענף רוח גבית ותחושת אמון". הוא מוסיף מסר חשוב שמעיד כמה שלתת זה לקבל: "לאורך כל תקופה זו הייתה מצידנו חשיבות רבה להיות לעזר ככל הניתן למי שזקוק לכך. השקענו זמן ומשאבים רבים בתמיכה במילואימניקים ובמשפחותיהם וכמו כן בפעילויות רבות שעובדי החברה לקחו בהן חלק כמו סיוע למפונים, הירתמות בעזרה לבתי חולים ועוד עשרות רבות של יוזמות שהגיעו מההנהלה ומהעובדים וכולנו נרתמנו אליהם והשקענו אנרגיה זמן וכסף בהם מה שגרם סיפוק גדול לכולנו.".
באשר למטרה המרכזית של Priority לשנה הקרובה, מסביר גרינשפן כי החברה מתמקדת בהגדלת הערך שהיא מעניקה ללקוחותיה בעולם העבודה החדש, שבו התהליכים העסקיים הופכים מורכבים יותר ויותר. "המטרה המרכזית שלנו היא הגדלת הערך שאנו מעניקים ללקוחותינו בעולם העבודה החדש שהולך ונהיה מורכב יותר ויותר, במיוחד בתקופה מאתגרת זו", הוא אומר. תחום מרכזי שבו החברה משקיעה הוא שילוב טכנולוגיות AI במערכותיה. לדבריו, "פתרונות כאלה מאפשרים יצירת חוויית משתמש ייחודית בעזרת ה-AI, הנגשת נתונים דרך המובייל תוך פרסונליזציה, והפיכת תהליכים לפשוטים וידידותיים למשתמש". Priority, שנוסדה בשנת 1986, ממשיכה להוביל בתחום פתרונות לניהול רשתות קמעונאות, בתי מלון, מוסדות חינוך, ומערכות ERP, וגרינשפן מוסיף: "פריוריטי נוסדה בשנת 1986 וממשיכה לחרוט על דגלה מדי שנה את ערך החדשנות".
ד"ר בלה ברדה ברקת, עו"ד, יזמית ומחברת הספר "לבנות בתבונה – בינה מלאכותית באדריכלות עיצוב ובנייה"
"השנה האחרונה הציבה אתגרים מורכבים, במיוחד לאחר ה-7 באוקטובר, כשנדרשנו להתמודד עם גיוס עובדים למילואים וארגון מחדש של פרויקטי ייעוץ. המחסור החמור בכוח אדם בענף, הן בשל גיוס עובדים למילואים והן בשל היעדרות פועלי הבניין, מדגיש את הצורך הדחוף באימוץ פתרונות רובוטיקה מתקדמים. כיועצת בתחום, אני מובילה תהליכי חדשנות והטמעת פתרונות מבוססי בינה מלאכותית, המייעלים את עבודת המתכננים והיזמים. כתיבת הספר על בינה מלאכותית בענף הנדל"ן משקפת את חזוני להנגיש כלים טכנולוגיים מתקדמים לכלל העוסקים בתחום, במטרה ליצור תהליכי עבודה יעילים יותר, חסכוניים יותר וחברתיים יותר."
במבט קדימה, לשנת 2025, מציינת ברדה ברקת כי מדובר בהזדמנות להוביל מהפכה טכנולוגית בענף הנדל"ן הישראלי. "השינויים הגאופוליטיים במזרח התיכון והאתגרים הכלכליים מדגישים את הצורך בהשקעה בחדשנות ותשתיות", היא אומרת. יחד עם זאת, היא מתארת את שאיפתה ליצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים בין משרדי ממשלה, חברות טכנולוגיה וגופי מחקר. מטרתה היא לפתח פתרונות המשלבים בינה מלאכותית ורובוטיקה שיענו על צרכים מקומיים ויוכלו להפוך למוצרי ייצוא מבוקשים. לדבריה, "דווקא בתקופה של הוצאות ביטחוניות מוגברות, השקעה בתחום זה תתרום לצמיחה כלכלית ותמצב את ישראל כמובילה עולמית בחדשנות נדל"נית".
מורן צ'מסי, שותף מנהל בקרן Amplefields Investments
"מאז 7 באוקטובר, התמודדנו עם אתגרים משמעותיים מול משקיעי הקרן בחו"ל, הן במישור המקצועי והן הלוגיסטי. חלק מהמשקיעים הביעו ספקות או בחרו להמתין בצד בשל חוסר הוודאות שיצרה המלחמה. במקביל, נאלצנו להתמודד עם מגבלות לוגיסטיות שנבעו משיבושים בטיסות ובנסיעות בינלאומיות. למרות זאת, שמרנו על שקיפות מלאה עם המשקיעים, עדכנו אותם באופן שוטף לגבי פעילותנו, והמשכנו לקדם עסקאות במידת האפשר תוך גמישות והתאמות למציאות המשתנה.
באשר למטרה המרכזית של החברה לשנת 2025, צ'מסי מסביר כי השנה צפויה להוות נקודת מפנה משמעותית בשווקים. לדבריו, החברה שואפת למנף את ההתאוששות הצפויה ולנצל הזדמנויות ייחודיות שיתעוררו. "כל האינדיקציות מצביעות על כך ששנת 2025 תהיה שנת מפנה, עם פתיחה מחודשת של שוק ההנפקות והתאוששות ההשקעות בסקטור הפרטי," אומר צ'מסי. הוא מוסיף כי החברה צופה שקורלציה זו תיצור הזדמנויות אטרקטיביות במיוחד בהשקעות סקנדרי, והם ערוכים לכך בצורה מיטבית. בנוסף, מציין צ'מסי כי במהלך השנה חלק מההשקעות שביצעה החברה עשויות להתממש. "מהלך זה יאפשר לנו להדגים את יכולתנו לייצר ערך משמעותי למשקיעים שלנו," הוא מסכם.
גבי דיאמנט, מייסד-שותף ומנכ״ל חברת הפינטק Bridgewise
Bridgewise פיתחה פלטפורמה טכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית המנגישה תובנות וניתוחים אודות מניות גלובליות בכל השפות. דיאמנט משתף לגבי השנה שחלפה: ״במציאות כזו, החוסן הארגוני הוא המפתח. אני גאה מאוד בעובדים ובעובדות של Bridgewise, שממשיכים להוביל אותנו קדימה למרות הקשיים. שמרנו על פעילות סדירה, חיזקנו את הקשרים עם לקוחותינו בעולם, והשקענו רבות בתמיכה בצוות כדי שירגישו בטוחים וממוקדים. כחלק מההתמודדות, יצרנו תהליכים לשמירה על תקשורת פתוחה וגמישה ותמכנו בעובדים באזורים מושפעים. המלחמה חידדה את ההבנה שכאשר פועלים יחד עם תחושת שליחות משותפת, ניתן להתגבר על כל אתגר. זהו שיעור משמעותי על כוחו של צוות מאוחד והתמדה, שמובילים אותנו להמשיך ולצמוח."
באשר למטרה המרכזית של החברה לשנת 2025, דיאמנט מתאר שנה של צמיחה וחדשנות. לדבריו, החברה שואפת להתרחב גלובלית ולהמשיך לחזק את מעמדה כשחקן מוביל בעולם הפינטק. "2025 צפויה להיות שנה של פריצות דרך וצמיחה משמעותית. אנו מתכוונים להרחיב את שיתופי הפעולה שלנו עם מוסדות פיננסיים בינלאומיים ולהנגיש בצורה חדשנית מידע נוסף שהיה עד היום נגיש רק למעטים בשוק," הוא אומר.
דיאמנט מציין את השקת Bridget, צ'אט אינטראקטיבי המשלב כלים מבוססי AI, שמעניק למשקיעים חוויית משתמש ייחודית ומאפשר גישה חדשנית למידע ולתובנות על קרנות. "מטרתנו לבסס את Bridgewise כחברה חדשנית ומשפיעה בשוק הגלובלי," הוא מסכם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה