דיגיטל וטק
מדריך חשוב: כך תמנעו מנפילה לשיחות הונאה טלפוניות
שיחות לא מזוהות שמציקות במקרה הטוב, ומסתיימות בהונאה במקרה גרוע יותר, הם חלק מתופעה עולמית. איך נתמודד עם זה? חברת אבטחת המידע ESET מסבירה: כך תמנעו את התופעה המציקה
נדמה שכולנו מכירים את הרגע הזה שבו הטלפון מצלצל, ומספר לא מזוהה מופיע על המסך. אולי זו שיחה חשובה? אולי זו הודעה דחופה? אך לעיתים קרובות מדי, מדובר בשיחה שמסתיימת באכזבה – או גרוע מכך, בהונאה. בשנים האחרונות, שיחות טלמרקטינג ושיחות אוטומטיות הפכו לכלי בידי פושעי סייבר, שמנצלים אותן להפקת רווחים על חשבון הפרטיות, הזמן, ולעיתים גם הכסף שלנו.
מדובר בחלק מתופעה רחבת היקף שמנצלת את טכנולוגיות התקשורת ואת כמויות המידע העצומות שזמינות ברשת. בישראל, כמו בכל העולם, פושעים וחברות שיווק משתמשים בשיטות מתוחכמות כדי להגיע למספרי הטלפון שלנו – ולא פעם, גם אנחנו משתפים את המידע מבלי לשים לב.
מעבר לאי הנוחות הברורה, שיחות הונאה טומנות בחובן סיכונים ממשיים: פגיעה בפרטיות, גניבת מידע אישי, והפסדים כלכליים. הכרת סוגי ההונאות והשיטות בהן משתמשים הפושעים היא הצעד הראשון בדרך להיערכות נכונה והגנה על עצמכם.
בחברת אבטחת המידע ESET מסבירים כי גם אם המספר שלכם נמצא ברשימת "אל תתקשר אליי" או משהו דומה, פושעי סייבר יכולים להשיג את המספר שלכם. הם יכולים להשיג אותו כחלק מסריקה של חשבונות פומביים ברשתות חברתיות, להשיג אותו כחלק מהדלפה של נתונים ששיתפתם בעבר עם גוף חיצוני שעבדתם איתו, לגרום לכם למסור אותו כחלק מהודעת פישינג, להשיג אותו מספק נתונים – חברה שאוספת ומוכרת נתונים על לקוחות ולהשתמש בתוכנה אוטומטית שמחייגת למספרים אקראיים באזור חיוג מסוים.
בחברת אבטחת המידע ESET מציעים לפעול בהתאם לטקטיקות הבאות:
הרשמה לרשימת "אל תתקשר אליי": בישראל, כמו במדינות רבות אחרות, קיים מאגר "אל תתקשר אליי" שמנוהל על ידי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. מטרת המאגר היא להגביל את שיחות השיווק הלא רצויות, בדומה למאגרי Do Not Call הפועלים במדינות אחרות, כמו ארה"ב, שבהם רשומים יותר מ-249 מיליון מספרי טלפון.
מאגר "אל תתקשר אליי" בישראל מאפשר לצרכנים לרשום את מספרי הטלפון שלהם, כך שעוסקים לא יפנו אליהם לצרכי שיווק, למעט במקרים בהם קיים פטור חוקי. רישום למאגר זה נחשב כלי חשוב להגנה על פרטיות הצרכנים ושליטה על שיחות טלמרקטינג.
יצירת קשר עם ספקי נתונים: ניתן לפנות בכתב לבעלי מאגרי המידע ולבקש את הסרת הפרטים. הפנייה צריכה לכלול את פרטיך המלאים ואת הבקשה המפורשת להסרה. בעלי המאגרים מחויבים, על פי חוק, להתייחס לבקשה זו.
חסימת מספרי ספאם ידועים: אם אתם כבר עונים לשיחה ומגלים שמדובר בהונאה או שיחת ספאם, תוכלו להבטיח שלא תקבלו שיחות נוספות מהמספר הזה אם תחסמו אותו:
במכשירי iOS: גשו בשיחות ל-"אחרונים", לחצו על כפתור "i" גללו למטה ובחרו ב-"חסום מתקשר זה".
במכשירי iOS: גשו בשיחות ל-"אחרונים", לחצו על כפתור "i" גללו למטה ובחרו ב-"חסום מתקשר זה".
במכשירי Android: פתחו את אפליקציית הטלפון, לחצו על סימן שלוש הנקודות, נווטו ל-"היסטוריית שיחות", ולחצו על אחת השיחות מהמספר שאתם רוצים לחסום. לחצו על "חסום/דווח על דואר זבל".
עוד ב-
כמובן, לעולם אל תמסרו מידע כספי או אישי בטלפון, ואל תאפשרו לזרים להוריד מרחוק תוכנה למחשב שלכם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה