דיגיטל וטק

IBM בפיתוח חדשני: "חזק פי 75 מהמחשבים הקוונטים כיום"

IBM והמכון היפני למדע וטכנולוגיה יפתחו יחד מחשב קוונטי עם 10,000 קיוביט המחשב העתידי צפוי להיות מוכן בעוד כחמש שנים ולהיות חזק פי 75 מהמחשבים הקוונטיים הקיימים כיום. הוא צפוי להאיץ את תעשיית החומרה והתוכנה הקוונטית ולעודד חברות ביפן – ובעולם – לצבור ידע ולפתח רכיבים לעידן המחשוב הקוונטי 
מערכת ice | 
חברת IBM (צילום shutterstock, freepik)
ענקית המחשוב IBM והמכון הלאומי היפני למדע וטכנולוגיה תעשייתית מתקדמת (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology - AIST) הודיעו כי יפתחו יחד מחשב קוונטי עם 10,000 קיוביט. המחשב הקוונטי העתידי צפוי להיות מוכן לשימוש בשנת 2029 והוא צפוי להיות חזק פי 75 בקירוב ממחשבים קוונטיים קיימים כיום - שהחזק ביניהם מבוסס על המעבד הקוונטי Heron של IBM שכולל 133 קיוביטים. זו הפעם הראשונה ש-IBM מודיעה על הסכם עם גורם חיצוני לפיתוח משותף של מחשב קוונטי בקנה מידה כה גדול. 
פיתוח מחשבים קוונטיים אמינים נועד לאפשר פתרון בעיות מחשוב מורכבות שמחשבים קלאסיים אינם יכולים לפתור באופן ישים, כגון גילוי חומרים ותרופות חדשות, אופטימיזציה של תהליכי לוגיסטיקה ופיננסים ובעיות חישוביות אחרות בתחום ניהול הסיכונים והמחקר המדעי כמו חיזוי מזג אוויר.  

(קרדיט: IBM)
המכון, הפועל תחת משרד הכלכלה, המסחר והתעשייה היפני, ידוע במחקר הטכנולוגי המתקדם שלו בנושאי בינה מלאכותית ומחזיק גם בכמה פטנטים הדרושים לו בפרויקט עם IBM. השאיפה היא שההסכם יאפשר לחברות רכיבים יפניות להשתלב בפיתוח ובהמשך להפוך לספקיות רכיבים לייצור המוני בעידן שבו מחשבים קוונטיים יהפכו זמינים יותר. בנוסף, המכון יעודד חברות יפניות מתחומים שונים, כגון חברות תרופות, לעשות שימוש במחשבים קוונטיים לצורך המחקר והפיתוח של מוצריהן. 
מחשבים קוונטיים נמצאים כיום בשלב פיתוח מתקדם, אך ישנן כבר חברות העושות שימוש במחשבים הקיימים כיום כדי להאיץ ולקצר תהליכי מחקר ופיתוח של חומרים למשל, לצד מחשבי-על קלאסיים המואצים באמצעות בינה מלאכותית. האתגר הגדול ביותר של מחשבים קוונטיים כיום הוא העובדה ששיעור השגיאות שלהם עדיין אינו מאפשר לחוקרים להתבסס רק עליהם כדי לאשש השערות מחקר. 
IBM צפויה להתחיל למכור מחשבים קוונטיים של 1,000 קיוביטים עד שנת 2025. גרסאות של מחשבים קוונטיים עם 10,000 קיוביטים צפויות לספק תוצאות אמינות מספיק ולאפשר שימוש ללא סיוע של מחשב-על. עם זאת, על פי מדענים, כדי להשתמש במחשבים קוונטיים באופן מסחרי, החומרה תצטרך להגיע לרמה של 20,000 עד 30,000 קיוביטים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה