קריפטו
כל האתריום הגנוב: בקרוב בייביט יפרסמו דוח רזרבות מעודכן
דוח חדש צפוי לחשוף את מצב הרזרבות של הבורסה בעקבות מתקפת הענק, האם Bybit הצליחה לכסות את ההפסדים או שהמצב שונה?

לאחר מתקפת הסייבר הגדולה של קבוצת ההאקרים Lazarus, שבה נגנבו נכסים בשווי 1.4 מיליארד דולר, מנכ"ל Bybit, בן ג'ו, הודיע כי הבורסה הצליחה לסגור את הפער ולחדש את הרזרבות החסרות. על פי הדיווחים, בייביט צפויה לפרסם בקרוב דוח הוכחת רזרבות (Proof-of-Reserve) מאומת, שיציג כיצד היא השיבה את כספי הלקוחות ושמרה על יחס של 1:1 בין יתרות הבורסה לנכסי המשתמשים.
דוח רזרבות הוא מסמך המציג את הרזרבות והנכסים הנזילים של הבורסה והפך לסטנדרט בקרב בורסות קריפטו שמנהלות את ההון של הלקוחות שלהן. בורסות שמכבדות את עצמן ואת לקוחותיהן החלו את השימוש בדוח כזה לאחר אירועי קריסת הבורסה FTX של סן בנקמן פריד שמרצה עונש מאסר של 7 וחצי שנים על הונאות והלבנת הון. דוח הוכחת רזרבות כשמו מספק הוכחה לכך שהבורסה מסוגלת לעמוד בהתחייבויותיה ללקוחות ואף עוזר במניעת הלבנות הון והונאות ענק. כאשר הרזרבות עולות באופן משמעותי על התחייבויות ללקוחות, הדבר מעיד על יציבות פיננסית ומקטין את הסיכון עבור הסוחרים.
לפי נתוני האנליסטים של ALLSPOT LTD, כבר ביממה הראשונה לאחר הפריצה בורסת Bybit הצליחה לגייס 446,870 מטבעות אתריום (ETH) – בשווי כ-1.23 מיליארד דולר – ממקורות שונים, כולל הלוואות, הפקדות של משקיעים גדולים ורכישות ישירות. כ-90% מסך הנכסים שנגנבו הוחלפו תוך קצת יותר מיממה. כשבמקביל, לקוחות הבורסה ביצעו משיכות בהיקף של 5.3 מיליארד דולר מאז הפריצה, הנהלת הבורסה טוענת כי יתרות הנכסים עדיין עולות על ההתחייבויות ללקוחות ותציג זאת בדוח רזרבות המעודכן. נכון להיום 100% מהאתריום הגנוב הוחלפו - כך מסר בן ג'ו בפוסט בחשבון הX שלו
האם הדוח הקרוב יצליח לשקם את אמון המשקיעים? Bybit מקווה שהשקיפות המובטחת והוכחת הרזרבות יאפשרו לה לחזור לפעילות מלאה ולצמצם את החששות בשוק.
Latest Update: Bybit has already fully closed the ETH gap, new audited POR report will be published very soon to show that Bybit is again Back to 100% 1:1 on client assets through merkle tree, Stay tuned. https://t.co/QLa1vOujM6
— Ben Zhou (@benbybit) February 24, 2025
האם הדוח הקרוב יצליח לשקם את אמון המשקיעים? Bybit מקווה שהשקיפות המובטחת והוכחת הרזרבות יאפשרו לה לחזור לפעילות מלאה ולצמצם את החששות בשוק.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה