כסף וצרכנות
בגלל תנאי האקלים: מחירי הבשר בדרך לזינוק
מחירי בשר הבקר באמריקה צפויים לעלות כאשר הבצורת הקשה ברחבי מערב ארה"ב מאלצת שחיטות בקר המוניות - ומפיצי בשר טוענים שאסון הטבע עלול לשמר את המצב במשך שנים. כך עולה מדיווח ב"ניו יורק פוסט", כשלפי דבריו של של ויקטור קוללו, מנהל תחום הבשר של רשת המכולת מורטון וויליאמס בניו יורק, אשר הובאו בדיווח, "אנחנו לא יודעים לאן המחירים עלולים להגיע, אבל יתכן שהם יחזרו לרמות של 2020".
לפי הפרסום, במהלך התפרצות מגפת הקורונה, הושבתו מפעלי עיבוד בשר ברחבי המדינה, ופגעו באספקה, בעוד ביקוש הצרכנים לבשר בקר, המשיך גם בסגר. בשנת 2020, מכולות מכרו בשר צלעות בכ-12 דולר לפאונד (כ-450 גר'), בהשוואה לקצת פחות מ-9 דולר כיום. פילה מיניון זינק ל-18 דולר לפאונד, לעומת 14 דולר כעת, לפי קוללו.
עוד עולה כי גם עכשיו, מחירי הבשר ממשכים להיות גבוהים בהרבה מהרמות שלפני המגפה בשנת 2019, כאשר בשר הצלעות עלה 6 דולר לקילוגרם והפילה מיניון היה 9 דולר לפאונד. "עדיין לא ראינו עליות, אבל אם הבצורת תימשך במהלך השבועות הקרובים, הספקים שלנו אומרים לנו שהמחירים יעלו", אמר למגזין האמריקאי, ג'ו פריסי, נשיא רשתות הסופרמרקטים Gristedes ו-D'Agostinos בניו יורק.
עוד ב-
הבעיה היא שמגדלים לא יכולים לקיים את כל הפרות בעדריהם מכיוון ששטחי העשב התייבשו בתנאי הבצורת הגרועים ביותר מזה עשור. ביוני, 2,000 פריטי בקר בקנזס מתו כתוצאה מהחום. בתגובה, המגדלים נאלצו למכור את בעלי החיים שלהם מוקדם, מה שמדלדל את מספר הפרות המבוגרות יותר. לפי הערכות המגזין האמריקאי, עדרי הבקר המייצרים בארה"ב עלולים להצטמצם בעד 20% אם התעשייה תיפטר מהפרות המבוגרות יותר, המולידות עגלים.
"ההשלכות של פחות פרות שיולדות עגלים הן שבמהלך השנים הקרובות יהיו מחירי בשר בקר גבוהים יותר", הסביר פיטר בוזו, סגן נשיא מחסן השף, ספק מזון למסעדות יוקרה.
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לעבור לתחליפים מהר!אנליל 08/2022/13הגב לתגובה זו0 0העתיד בתחליפים של חלבון וכמה שיותר יותר טוב לכדור הארץ שאותו הפרות מזהמות בגדול !סגור