כסף וצרכנות
רשות התחרות מתקפלת: נסגרו התיקים נגד חברות הענק במשק
בפניית פרסה דרמטית: רשות התחרות הודיעה כי תסגור את תיקי החקירה בנוגע לפרשת תיאום המחירים נגד שטראוס וחברות נוספות במשק

רשות התחרות עושה סיבוב פרסה והודיעה היום (חמישי) כי תסגור את תיקי החקירה בנוגע לפרשת תיאום המחירים נגד שטראוס, דיפלומט ויוניליוור. כזכור, לפני מספר שבועות הודיעה הרשות לתחרות כי תגיש כתב אישום באותו עניין נגד הרשתות ויקטורי, יוחננוף וסופר ברקת.
לפני שלוש וחצי שנים נפתח התיק נגד שטראוס, שדיווחה על רווחי ענק ב- 2024, יחד עם דיפלומט ויוניליוור. רשות התחרות פשטה על משרדי שטראוס ובכיריה נחקרו בחשד לתיאום מחירים. בכתב האישום פורטו מסרים פומביים של בכירים בחברה, הסדרים כובלים שנעשו בענף המזון ועבירות שונות שנעשו תחת חוק המזון.
באוגוסט 2023 המנכ"ל לשעבר של שטראוס גיורא בר וסמנכ"ל הכספים לשעבר אריאל שטרית יודעו על ידי רשות התחרות בדבר הכוונה להגיש כתב אישום נגדם, וכי ישנה אפשרות לטעון בטרם כתב אישום על טיעוניהם במסגרת הליך שימוע. היום, כאמור, החליטה רשות התחרות לסגור את התיק נגד שטראוס וחברות נוספות.
מי שטיפלו בתיק מטעם שטראוס הם עו״ד צבי אגמון, עו״ד מתן מרידור עו״ד מירב יונג ממשרד אגמון עם טולצ׳ינסקי יחד עם עו״ד נתי שמחוני וניב זקלר. עורכי הדין מסרו בתגובה: ״החלטת רשות התחרות לסגור את תיק החקירה נגד שטראוס מסירה כתם לא מוצדק שהוטל על החברה. אנחנו גאים בהישג המשמעותי הזה ושמחים שיכולנו לעמוד לרשותה של שטראוס בשעת צורך״.
משטראוס נמסר: "החברה מברכת על החלטת רשות התחרות לסגור את תיק החקירה בעניינה וההכרה כי לא נפל כל פגם בהתנהלותה. לאורך כל הדרך טענה החברה כי היא ובכיריה – מנכ״ל החברה לשעבר גיורא בר-דעה וסמנכ”ל הכספים אריאל שטרית – פעלו כמצופה מנושאי משרה בחברה ציבורית מובילה, בהתאם לכללי הממשל התאגידי התקין ותוך ליווי משפטי צמוד".
עוד נמסר: "החלטת הרשות לסגור את התיק מאששת את עמדת החברה כי פעילותה התבצעה בהתאם לדין וללא כל הפרה של חוק התחרות הכלכלית. החברה פעלה, פועלת ותמשיך לפעול כאשר קיום החוק ונגזרותיו הם נר לרגליה".
עו"ד מזור מצקביץ' ממשרד פירון שייצגה את דיפלומט מסרה: "דיפלומט פעלה לאורך כל הדרך בשקיפות ועל פי חוק. ההחלטה לסגור את התיק נגדה מהווה אישור ברור לצדקת עמדתה. אנו מברכים על הסרת העננה שהוטלה עליה שלא בצדק".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה