כסף וצרכנות
רשות המסים חושפת: זה הסכום המטורף שתשלמו ב-2025
מנהל רשות המיסים שי אהרונוביץ' מגלה: שיא בגביית המיסים בינואר 2025 של 62 מיליארד שקל, בפער ניכר מהתחזיות. וכמה התחזית לגבייה עד תום השנה הקרובה?

מנהל רשות המיסים עו"ד שי אהרונוביץ', חשף בוועידת שוק ההון לחיסכון ארוך טווח באילת כי ינואר 2025 היה החודש עם הגבייה הגבוהה ביותר בתולדות מדינת ישראל. לדבריו, נגבו כ-62 מיליארד שקלים – סכום חסר תקדים, ובפער ניכר מהתחזיות שעמדו על 54 מיליארד שקלים.
לדברי אהרונוביץ', "אם הצמיחה במשק תימשך, אנו צופים גבייה של 475 מיליארד שקלים עד סוף 2025". מנהל רשות המסים התייחס גם לאתגרים הכלכליים בעקבות המלחמה וציין כי נדרש לנקוט צעדים שימנעו הידרדרות כלכלית. לדבריו, המדינה מתמודדת עם גירעון משמעותי ולכן יש צורך בהכנסות קבועות של 30–40 מיליארד שקלים בשנה באמצעות רפורמות מס שונות. אחת ההחלטות המרכזיות הייתה העלאת המע"מ, שלדבריו "אינה חכמה אך בלתי נמנעת בנסיבות הנוכחיות".

שי אהרונוביץ'. צילום: מורג ביטן
רשות המיסים מובילה גם רפורמה למיסוי "רווחים כלואים" – כספים בהיקף של כ-150 מיליארד שקלים שמוחזקים במאזני החברות ואינם מושקעים בפיתוח עסקי. במסגרת הרפורמה, חברות יצטרכו לבחור בין תשלום מס של 2% או השקעת 6% מהרווחים. בנוסף, הוחמר המיסוי על עצמאים שהתאגדו כחברות כדי להפחית תשלומי מס. "אנחנו ממסים את הרווחים מעל 25% במיסוי אחיד, כדי לצמצם את התופעה", הסביר.
מאז תחילת המלחמה ב-7 באוקטובר 2023, קרן הפיצויים של רשות המיסים טיפלה בכ-630,000 תביעות נזק עקיף, כאשר מעל 95% מהן כבר שולמו. הסכום ששולם עד כה עומד על יותר מ-17 מיליארד שקלים, וההערכה היא שסך הנזקים העקיפים יגיע לכ-20 מיליארד שקלים.
אהרונוביץ' הביע עמדה נחרצת נגד מתן פטורים ממס וציין כי שווי הפטורים במדינה עומד על 80–90 מיליארד שקלים בשנה. "אם היינו מבטלים את כל הפטורים, היינו מכניסים 90 מיליארד שקל נוספים לקופת המדינה", אמר.
בהקשר לרפורמות במס, הבהיר אהרונוביץ' כי יש מקום לחלוקה מחדש של ההטבות, אך תוך שמירה על תקרת הפטור הקיימת. לדבריו, "אם רוצים להרחיב את הפטור גם לקרנות נאמנות או חשבונות השקעה, זה בסדר, אך אסור לחרוג ממסגרת של 2 מיליארד שקלים בשנה". הוא אף הציע לשקול מחדש את הפטור על הכנסות משכירות.
עוד ב-
מנהל רשות המיסים הציג בוועידה תמונה כלכלית מעורבת: מצד אחד, גביית מיסים שיא וצפי לצמיחה, ומצד שני, גירעון משמעותי שמחייב צעדים כלכליים לא פשוטים. רפורמות המס והפחתת הפטורים הן חלק מהמאמץ לשמור על יציבות כלכלית, גם אם המחיר הוא העלאת נטל המס על חברות ועצמאים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה