כסף וצרכנות
המוצר שכולם אוהבים יזנק במחיר בגלל תחלואה: "צפוי מחסור"
היכונו לעליית מחירי העופות: מחלות חורף פוגעות קשות בלולי התרנגולות וגורמות לתמותה נרחבת. המחסור כבר מורגש, המחירים עולים, ובענף מזהירים: אם המגמה תימשך, ההשלכות יורגשו גם בחג הפסח

החורף הקשה נותן את אותותיו בענף הלול, כאשר מחלות כמו ברונכיט ודלקות מובילות לתמותה גבוהה של עופות. התוצאה: ירידה בהיצע העופות בשווקים, עלייה חדה של עד 10% במחיר, וחשש ממשי לעליות נוספות.
"ידיעות אחרונות" חשף הבוקר כי על פי הערכות, מחיר העוף הטרי במשחטות הגיע כבר ל-12.5 עד 13.5 שקלים לקילוגרם. בעיות בגידול גורמות לכך שעופות נשחטים במשקל נמוך יותר מהרגיל, מה שמעצים את המחסור. יצרני מוצרי העוף אמרו לידיעות כי הם רואים עלייה חדה במחיר חומר הגלם, ומגדלים מדווחים כי אחוזי התמותה חריגים השנה, ויש חשש המחסור יימשך עד חג הפסח.
לפני כחצי שנה פרסם משרד החקלאות נתונים המצביעים עד כמה פופולרי המאכל בישראל, כאשר הצריכה המקומית של עוף בארץ היא בין הגבוהות בעולם, ועומדת על כ-49 ק"ג לנפש בשנה. כיום, בענף העוף המקומי (פטם) פועלים כ-590 מגדלים.
לפי ניתוח נתוני מכירות ברשתות השיווק בשנת 2023, בשבוע הקניות לקראת ראש השנה, צריכת העוף עולה בכ-30% לעומת שבוע ממוצע בשאר ימות השנה. צריכת העוף בישראל אף גבוהה יותר מממוצע המדינות המפותחות, שנאמד בכ-21.9 ק"ג לנפש בשנה על פי נתוני ה-OECD.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה