כסף וצרכנות

קנסות עד 100 מיליון שקל: אלו החברות שנמצאות על הכוונת

רשות התחרות לא המתינה זמן רב אחרי התיקון לחוק התחרות ופתחה בבדיקה יזומה בענפים רבים, כולל רכב, אופנה וצעצועים. לדברי עו"ד יעל שיינין, יועמ"שית הרשות, כבר זוהו מספר הפרות וצפויים קנסות בחודשים הקרובים. הרשות משקיעה משאבים רבים באכיפת החוק החדש, שהוגדר כיעד בעדיפות גבוהה
מערכת ice | 
סופרמרקט (צילום freepik, vecteezy)
מאבק על הייבוא. בחודש יוני אשתקד אישרה הכנסת תיקון משמעותי לחוק התחרות, המטיל סנקציות חמורות על יבואנים גדולים שינסו לפגוע ביבוא מקביל. העונשים כבדים - קנסות של עד 100 מיליון שקל או 8% מהמחזור, כשמטרת החקיקה היא לשבור את המונופול של היבואנים הרשמיים ולהוזיל מחירים לצרכן הישראלי, כך לפי דה מרקר.
החוק החדש, שקודם על ידי שרת הכלכלה לשעבר אורנה ברביבאי ושר הכלכלה הנוכחי ניר ברקת, אוסר על יבואנים רשמיים לנקוט בשורה של פעולות נגד יבואנים מקבילים. בין הפעולות האסורות: שינוי תנאים מסחריים, התערבות בסימון מוצרים אצל קמעונאים, מעקב אחר שרשרת האספקה של יבוא מקביל, ואיסור על שינויים מכוונים במוצרים או סירוב למתן שירות.

רשות התחרות לא המתינה זמן רב ופתחה בבדיקה יזומה בענפים רבים, כולל רכב, אופנה וצעצועים. לדברי עו"ד יעל שיינין, יועמ"שית הרשות, כבר זוהו מספר הפרות וצפויים קנסות בחודשים הקרובים. הרשות משקיעה משאבים רבים באכיפת החוק החדש, שהוגדר כיעד בעדיפות גבוהה.
תופעת הפגיעה ביבוא מקביל נפוצה מאוד בישראל. מקרה בולט הוא החשדות נגד קוקה קולה ישראל, שלפי תמלילי שיחות שנחשפו בבתי המשפט, הפעילה מפיץ כמרגל אחר יבואנים מקבילים בתחום האלכוהול. גם חברת שסטוביץ' נתפסה מדווחת לקולגייט על יבואנים מקבילים במטרה לחסום את פעילותם.
כיום, על פי הפרסום בדה מרקר, מתנהל מאבק משפטי מעניין בין טויוטה העולמית ליבואן מקביל בשם "טויוטה רחובות". אף שהתביעה עוסקת רשמית בזכויות קניין רוחני, רבים רואים בה ניסיון נוסף למנוע תחרות בשוק. מקרה זה מדגים את המורכבות והאתגרים ביישום החוק החדש, שנועד לשנות דפוסי פעולה מושרשים בשוק היבוא הישראלי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה