כסף וצרכנות

מנגל ישראלי? אלה המדינות מהן מגיע הבשר שאנו צורכים

יום העצמאות כבר כאן, ועמדות המנגל מוכנות לקראת המנהג הישראלי שהתקבע לחגיגות בחיק המשפחה. אחרי שהשארנו מעט בצל את מנת הפלאפל בצל, כמה נתונים מעניינים על צריכת הבשר בישראל שגבוהה משמעותית ביחס למדינות ה-OECD
שירה יום טוב | 
בשר (צילום פלאש 90/ ענת חרמוני)
בשנת 2023 סך אספקת בשר בקר בישראל נאמדה בכ-172 אלף טון, ירידה של כ-11% לעומת שנת 2022. ירידה זו הושפעה בעיקר מירידה בהיקפי הייבוא של הבשר הקפוא (ירידה של כ-22% לעומת 2022). אספקת בשר הבקר לנפש בישראל בשנת 2023 עמדה על כ-17.7 ק"ג. נתון זה מציג ירידה של כ- 12% בהשוואה לשנה הקודמת, בהשוואה לעשור אחורה, הנתון מבטא עלייה של 35% ביחס לשנת 2015 בה הצריכה לנפש עמדה על 13.1 ק"ג.
אספקת בשר הבקר הממוצעת לנפש במדינות ה-OECD בשנת 2023 עמדה על 14.2 ק"ג בשנה, כ-3.5 ק"ג פחות מהממוצע לנפש בישראל. לפי נתוני ה-OECD, במקום הראשון ניצבת ארגנטינה עם אספקת בשר לנפש של 36.8 ק"ג לשנה, ואחריה ארה"ב עם אספקה של 25.3 ק"ג בשר לנפש.
את בשר הבקר הטרי שנצרך בישראל ניתן לחלק לשלוש קטגוריות עיקריות: בשר טרי שנשחט בישראל (43%) – מקורו בעגלים שיובאו לישראל מאירופה ומאוסטרליה (70%), עגלים ופרות מרפת החלב (22%) ומעדרי המרעה (8%); בשר מצונן מייבוא (17%); בשר קפוא מייבוא (40%), כאשר הבשר המצונן והבשר הקפוא, מגיעים לישראל לאחר שחיטה בחו"ל.
למעלה ממחצית מהבשר המצונן, מגיע ממדינות דרום אמריקה, בהן ארגנטינה (55%), ברזיל (7%) ואורוגוואי (3%), היתר מפולין (25%), צרפת (7%) וארה"ב (3%). החל משנת 2022 חלה עלייה במחיר הייבוא של הבשר המצונן, ובשנת 2023 הוא עלה בכ-9%, בהשוואה למחירו בשנת 2022. בדומה לבשר המצונן, כך גם מרבית הבשר הקפוא מיובא ממדינות דרום אמריקה, בהן ברזיל (38%), ארגנטינה (31%), פרגוואי (15%), אורוגוואי (10%) והיתר מפולין (6%).
ומה לגבי מחירים ומכירות ברשתות השיווק? לפי נתוני חברת "סטורנקסט", שנותחו על ידי החטיבה למחקר כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, בשנת 2023 לא חל שינויי בהיקף המכר הכמותי של בשר הבקר  הטרי, אולם מחירו עלה ב-8.6%.

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2021, משק בית בישראל הוציא בממוצע כ-2,824 שקלים על מזון בחודש, סכום המהווה כ-19% מסך הוצאות הצריכה. צריכת בשר בקר היוותה כ-7% (188 שקלים לחודש)   מסך ההוצאות על מזון, ו-1% מסך ההוצאה החודשית הכללית של משק בית. ההוצאה על צריכת בשר עופות וכבש  עמדה על כ-10% וצריכת מוצרי חלב וביצים עמדה על כ-12% מתוך סל קניות המזון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה