כסף וצרכנות
פטור חדש ממס נכנס לתוקף: מי לא יצטרכו לשלם?
מהיום: תרומת מניות לעמותות – פטורה ממס רווח הון. לראשונה בישראל בעלי מניות יוכלו לתרום אותן לעמותות, מבלי שייאלצו לשלם עליהן מס רווח הון. זאת בדומה למצב במדינות אחרות בעולם, ובזכות מאמציה של עמותת JGive
רשות המיסים הודיעה, בעקבות בקשתה של עמותת JGive, על החלטת מיסוי שתאפשר למי שמעוניינים לתרום מניות לעמותות לעשות זאת מבלי שיהיו חייבים במס רווח הון. כך, מנייה שתיתרם לעמותה תוכל להימכר ביום תרומתה, ושוויה יוענק לעמותה במלואו – ללא ניכוי מס רווח הון של 25 אחוז מהרווחים. זאת בנוסף לזיכוי במס שמקבלים מי שתורמים לעמותה [בעלת סעיף 46 מרשות המיסים], שעומד על 35 אחוז.
תרומת מניות היא פרקטיקה נפוצה בארצות הברית, שם קיים פטור דומה. הרחבת הפטור לישראל היא בשורה משמעותית מאוד, שעשויה לשנות את זירת התרומות הישראלית. הבקשה להחלתו הוגשה על ידי JGive כבר לפני כשנתיים, בסיוע פירמת רואי החשבון KPMG, וההחלטה שהתקבלה היא סיומו של תהליך ארוך ומאומץ.
"הבקשה לתרומת מניות הגיעה מלא-מעט תורמים של JGive״ , מספר רו״ח ניסים כהן, שותף מיסים ב-KPMG." רבים בישראל תרמו מניות, בהתאם לחוות דעת שהם קיבלו מעורכי דין – אבל כשהם הגישו דו"חות שנתיים לרשות המיסים היו עלולים להתגלות חילוקי דעות".
כהן מספר שבעקבות הבקשות, העמותה פנתה לרשות המיסים – מה שהוביל לדיונים רבים בנושא. "אנשי הרשות הביעו חששות והסתייגויות – אבל בסופו של דבר, לשמחתנו, הם קיבלו את עמדתנו", הוא אומר. אורי בן שלמה, מנכ"ל ומייסד עמותת JGive, מסביר שההחלטה החדשה צפויה להגדיל את היקף התרומות בישראל – ובמיוחד עכשיו, בתקופת המלחמה. "כעמותה שמעודדת נתינה, אנחנו רואים במדינות שונות בעולם שתרבות תרומה משמעותית יותר מגיעה בין השאר מהסרת חסמים ורגולציה, שיוצרת אקוסיסטם שתומך בנתינה – כלומר, מצעדים כמו זה", הוא אומר.
"לתורמים רבים יש מניות – ומשיחות עם תורמים, אני רואה שפסיכולוגית, קל לאנשים יותר להיפרד ממניות, שהן "נייר", שפשוט יושב לו בתיק ההשקעות – ולא כסף נזיל, 'אמיתי', שרואים בחשבון. מעבר לכך, מחקרים מראים שתמריצי מס משפיעים על אנשים לתרום יותר – ובמיוחד בעת הזאת, כשאנשים רבים מחפשים להיות מעורבים ולתרום למאמצי השיקום בתחומי בריאות הנפש, סיוע ליתומים ולאלמנות, שיקום היישובים ועוד".
עוד ב-
"החזר מס לא ישכנע אף אחד לתרום את השקל הראשון, ומי שלא רוצים לתרום לא ישוכנעו מאף תמריץ", מסכם בן שלמה. "אבל למי שכן רוצים לתרום, תמריצים כמו החלטת המיסוי החדשה עוזרים לתת יותר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(8):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
7.בקיצור העשירים מתעשרים, העניים נהיים עוד יותר עניים (ל"ת)סבלה וונגל. 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.בהצלחה למס הכנסה.סבלה וונגל. 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0הרבה בעלי מניות הולכים לפתוח עמותות,סגור
-
5.יעשו סיבוב בניכוי עמלה ויחזרו לתורמים (ל"ת)חזי 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.טעותש.ס 03/2024/27הגב לתגובה זו3 0אלופי העמותות בישראל הם הדתיים. זה יהיה המקור החדש של הדתיים להעלמות מססגור
-
כנראה שהמדינה החליטה לפנק את הדתיים בנוסף לחוק הגיוס. (ל"ת)סבלה וונגל. 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.שאלהאבי 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0תרומת המניה בהפסד .האם ירשם לי הפסד הון.לדוגמה קניתי מניה ב100תרמתי ב70 האם ירשם לי הפסד הון של 30.תודה לעונים .סגור
-
2.מי ש שכל בראשו רץ לפתוח כמה שיותר עמותות (ל"ת)Yl 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.תוסיף בכותרת מילה אחת לעמותותמרי 03/2024/27הגב לתגובה זו0 0ואז נבחר אם לקרוא את הכתבהסגור