קריירה ולימודים

נקראתם למילואים? זו ההצעה שתעזור למשפחה שלכם

?בצה"ל מבקשים ממשרד האוצר להרחיב את זכויות משפחות אנשי המילואים שנשארו בעורף, קצין המילואים הראשי בצה"ל: "צריך שיהיה מתווה נפרד שמגן על נשות מתגייסי המילואים בשוק התעסוקה"
מערכת ice | 
כוחות צה"ל בגבול עזה (צילום פלאש 90/ מיכאל גלעדי)
ועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן (הליכוד) והוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי בראשות ח"כ פנינה תמנו מהמחנה הממלכתי התכנסה היום (רביעי) לדיון משותף בנושא תמיכה וסיוע לבנות ובני זוג של מגויסים בצו 8.
ב- 7 באוקטובר 2023 פתח ארגון חמאס במתקפה משולבת ואכזרית על ישראל. בתגובה, הכריזה ממשלת ישראל על מלחמת חרבות ברזל ועל מצב מיוחד בעורף על כל שטח המדינה וגייסה למעלה מ- 350,000 אנשי ונשות מילואים. יחד עם מאות אלפי אנשי ונשות המילואים, התגייסו גם בנות ובני זוגם הנדרשים למלא את מלוא המחויבות השוטפות שלהם כאזרחים וכעובדים ולשאת בנטל ניהול הבית והטיפול והדאגה בילדים לבדם.

תא"ל בני בן ארי, קצין מילואים ראשי: "צריך שיהיה מתווה נפרד שמגן על נשות מתגייסי המילואים בשוק התעסוקה. אנשי המילואים מעבירים מסר ברור, אנחנו מוכנים לשלם מחיר גבוה ובתנאי שידאגו לנו לעורף המשפחתי. אנשי המילואים צריכים לדעת שמדינת ישראל דואגת לעורף האזרחי. צריך לאפשר לנשות של מתגייסי המילואים לצאת לחל"ת ולקבל תשלום כבר מהיום הראשון. בנוסף צריך לתת אפשרות לסיים מוקדם את ימי העבודה ולאפשר לנשים שנשארו בעורף להגיע בזמן לילדים. חשוב להגן על נשות המילואים מפני פיטורים. צה"ל לא יכול להגיע למשפחות של אנשי המילואים מכיוון שיש לכך קשיים טכניים וחוקיים, צה"ל מגיע לכל משרת במילואים אך אין לנו יכולת להגיע למשפחותיהם".
ח"כ דוד ביטן, יו"ר ועדת הכלכלה אמר: "צריך ליצור מתווה מיוחד לנשים של משרתי המילואים. בן הזוג נמצא בחזית הלחימה, וצריך ליצור מתווה מיוחד ונדיב יותר כלפי אותן נשים. מבקש מקצין המילואים הראשי של צה"ל להגיש בהקדם לוועדת הכלכלה מתווה מסודר שיסייע למשפחות המילואים שנשארו בעורף. אין וויכוח שצריך להגן על בני הזוג של המשרתים במילואים, אבל צריך לזכור שמשרד האוצר עדיין לא אישר את המתווה שלו. לאחר אישור המתווה במידה והוא לא ייתן זכויות יתר לנשות המילואימניקים אנחנו נדאג לתקן אותו. אנחנו נקיים דיון נוסף בנושא ביום שני הקרוב ונדון בבקשות של קצין המילואים הראשי ובמתווה המאושר של האוצר".
ח"כ פנינה תמנו, יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי: "יש חוקים שמונעים פיטורים של חיילי מילואים בשירות פעיל, אך אין הגנות על נשים שבני הזוג שלהן נמצאים בצו 8. היעדר הגנה על בני ובנות הזוג שנשארו בעורף לא נותן את השקט הנפשי הראוי לחיילי המילואים. אני מקווה שנפתור ביחד את כל הסוגיות הרלוונטיות לבני הזוג של המגויסים. המדיניות כיום היא של מימוש ימי חופשה של העובדות, אבל אנחנו נמצאים לקראת סוף שנה ולא נשארו כמעט ימי חופשה במאגר של העובדות. משרד האוצר צריך לתת פתרונות והגנה מידית לבני הזוג של מגויסי המילואים. דורשים משר האוצר לתת תשובות בהקדם".
במשרד האוצר טענו במהלך הדיון כי הם מכירים את הסוגיה והם מקדמים בימים אלה את הנושא של יציאה לחל"ת לבני ובנות זוג של משרתי המילואים. באוצר אומרים כי זה נמצא בימים אלה בדיונים ובתהליכי אישורים. אופיר טל, העמותה למען משרתי המילואים: "כיום אין הגנה חוקית על בני הזוג של משרתי המילואים. צריך לקדם תיקון חקיקה שיגן גם על משפחות אנשי המילואים שנשארו בעורף. פנינו בנושאים רבים למשרד האוצר ומשרד הביטחון אך לא קיבלנו מהם תשובות. אנחנו מבקשים בשלב ראשון לאפשר לבני ובנות זוג של משרתי מילואים שעובדים בשירות הציבורי לסיים את יום העבודה שעתיים קודם. אנחנו מבקשים שיהיה הסדר מיוחד של דמי אבטלה מהיום הראשון לבני הזוג של משרתי המילואים שהוצאו לחל"ת. אנחנו מבקשים להקים קרן פיצויים מיוחדת למשרתי המילואים ובני משפחותיהם שנפגעו כלכלית בעקבות המלחמה, כך היה בצוק איתן וכך צריך להיות גם עכשיו".
ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית): "צריך לתת העדפה כלפי בני הזוג של משרתי המילואים ולדאוג שהזכויות שלהן לא יפגעו. האוצר נמצא בדיונים כל העת כיצד לפצות את המשק בצורה הטובה ביותר. הנשים של משרתי המילואים נשארו מאחור, הן צריכות לדאוג לילדים הקטנים ובמקביל להמשיך לעבוד – זו סיטואציה לא הגיונית". ח"כ קטי שטרית (הליכוד): "צריך לצופף את לוחות הזמנים ולגרום למשרד האוצר לעבוד יותר מהר בהצגת מתווה ההקלות". ח"כ ולדימיר באליאק (יש עתיד): "חוק הסיוע הכלכלי יאושר היום בממשלה ומחר הוא אמור להיות מאושר במליאת הכנסת בקריאה ראשונה. המטרה שלנו שהכסף יעבור אוטומטית בלי הגשת בקשות מיוחדות". 
ח"כ לימור סון הר-מלך (עוצמה יהודית): "צריך להאריך את חופשת הלידה בתשלום לנשים שהבעלים שלהן משרתים במילואים. קיבלתי מאות פניות של נשים כאלה ואני רוצה לבקש מהביטוח הלאומי לקבל את הנתונים המדוייקם". ח"כ אברהם בצלאל (ש"ס): "הוצאתי מכתב לשר האוצר במטרה לדאוג להארכת חופשת לידה לנשים שבני הזוג שלהן משרתים במילואים בתקופת המלחמה. ככל שניתן להקל על משפחות אנשי המילואים שנשארו בעורף צריך לעשות זאת".
סיוון אזולאי, נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה: "אנחנו מקבלים הרבה פניות מנשות של משרתי המילואים שמרגישות שנעשה להן עוול במקומות העבודה שלהן, אחרי התערבות שלנו ברוב המקרים המעסיק חוזר בו מההחלטות שלו". אלה בר דוד, משרד העבודה: "מתחילת המלחמה אנחנו עוסקים בהגנה על עובדים בזמן חירום. גם נשים שהגרוש שלהן משרת במילואים נתקלות בסיטואציות לא הגיוניות. יש לנו תכנית שמממנת שלושה סלי סיוע כספי לנשים חד הוריות, כלל התוכניות זוכות להקלות בהתאם למצב המלחמה".
גלי עציון, נעמ"ת: "צריך להפריד בין מעסיק במגזר הפרטי לבין מעסק במגזר הציבורי. מהשטח עולה שהמעסיק הפרטי מוציא ביתר קלות את הנשים שהבעלים שלהם משרתים במילואים לחל"ת או מפטר אותן". עידית ליפובצקי, הסתדרות העובדים הלאומית: "אנחנו נרתמים בצו 8 חברתי למען אנשי המילואים ובני משפחותיהם. אנחנו דואגים גם לרבש"צים ובני משפחותיהם שעדיין לא מוכרים כמשרתי כוחות הביטחון, צריך לתת להם את כל הזכויות שמגיעות להם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה