קריירה ולימודים
איזה מוסד אקדמי ישראלי העניק תארים לסטודנטים ממדינה מוסלמית?
זוהי הפעם הראשונה אי פעם, במסגרתה מוסד אקדמי ישראלי מעניק תואר לסטודנטים מאוזבקיסטן. "אפשר ללמוד מדעי המחשב בכל מקום אבל כאן, במכון, ישנה האפשרות להתפתח גם מעבר, באמצעות מה שאנחנו מכנים 'לחיצת היד' בין מדע וטכנולוגיה" אומר פרופ' אדיר פרידור
בטקס חגיגי שהתקיים ביום ה' במכון, בפעם הראשונה בישראל, 9 סטודנטים וסטודנטיות מהאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן קיבלו תואר ראשון במדעי המחשב (B.Sc) מטעם HIT מכון טכנולוגי חולון. זוהי הפעם הראשונה אי פעם, במסגרתה מוסד אקדמי ישראלי מעניק תואר לסטודנטים מאוזבקיסטן. "אפשר ללמוד מדעי המחשב בכל מקום אבל כאן, במכון, ישנה האפשרות להתפתח גם מעבר, באמצעות מה שאנחנו מכנים 'לחיצת היד' בין מדע וטכנולוגיה" אומר פרופ' אדיר פרידור, יו"ר הוועד המנהל אשר פתח את הטקס בדבריו. "זהו רגע מרגש והיסטורי ואני גאה שהמכון שלנו לוקח בו חלק" אומר פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT המכון הטכנולוגי חולון, יליד טשקנט בעצמו אשר מנהל מערכת קשרים ענפה עם האקדמיה מדינות מרכז אסיה.
הטקס התנהל באופן פיזי ב-HIT מכון טכנולוגי חולון בנוכחות תשעת הסטודנטים והסטודנטיות אך שודר גם באמצעות הזום ולבני משפחותיהם באוזבקיסטן. מלבד הסגל הבכיר של המכון, באירוע לקחו חלק גם נציגים דיפלומטיים מכובדים אשר חלקם כיבדו בנוכחותם את הטקס ואחרים שהעבירו את דבריהם באמצעות הזום. מנחת הטקס הייתה עורכת אתר המכון ומנהלת גלריה ויטרינה, אורנה גטניו ובמהלכו התקיימו מופעים אמנותיים אשר כללו שירה וריקוד.
מדינת ישראל מקיימת יחסים דיפלומטיים מלאים עם אוזבקיסטן מאז 1992, עת הכירה ישראל בעצמאותה של הרפובליקה של אוזבקיסטן. באותה השנה נפתחה גם שגרירות ישראל בטשקנט ושתי המדינות החלו בדרך דיפלומטית משותפת. אוזבקיסטן מנהלת מערכת יחסים מיוחדת גם עם העם היהודי לדורותיו, ראשית בהיותה אחת המדינות שאפשרו ליהודים לנהל את אורחות חייהם באופן חופשי וגם אחת הראשונות להציל חיי יהודים מציפורני מכונת ההשמדה הנאצית, בזמן מלחמת העולם השנייה. בהתאם לזאת, אין זו הפתעה שישראל הנה המדינה השנייה בהיסטוריה להכיר באוזבקיסטן כמדינה עצמאית, עם נפילת מסך הברזל של ברית המועצות.
מלבד הסטודנטים הבינלאומיים המגיעים אל המכון ממדינות הגוש אירו-אסייתי, ב-HIT מתקיימות מספר תכניות שיתוף פעולה בינלאומיות וביניהם גם תכניות לחילופי סטודנטים מהפקולטות להנדסה ועיצוב. מלבד הסטודנטים המגיעים מאוזבקיסטן, ישנם במכון גם סטודנטים אשר הגיעו מאיטליה, צרפת, טגי'קיסטן, גרמניה, רוסיה ועוד.
מיכל הרשקוביץ', מנהלת מחלקת אירו-אסיה והקווקז במשרד החוץ הישראלי: "זוהי דוגמא מבורכת של הדור הצעיר באוזבקיסטן שיוצא החוצה ולוקח חלק בתכניות בינלאומיות עם ישראל. עלו והצליחו!".
זהבית בן הלל, שגרירת ישראל בטשקנט: "מתנה מדהימה לכבוד הציון של 30 שנים לכינון היחסים הדיפלומטים בין ישראל לאוזבקיסטן. אני שמחה לראות את הסטודנטים בישראל ואני אשמח לראות עוד".
עוד ב-
גולבייב חומויון, סטודנט בינלאומי למדעי המחשב אשר הגיע מאוזבקיסטן: "אנחנו גאים להיות כאן ולחגוג את העבודה הקשה שלנו. אני מוכרח לציין את שיתוף הפעולה המבורך עם HIT ולומר שבלעדיכם לא הייתי עומד כאן היום. בטוחני, שזו לא הפעם האחרונה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה