קריירה ולימודים

מהפכה בגיל הפרישה: זו ההנחייה החדשה למעסיקים בישראל

אושר בטרומית: הוראת השעה לפיה מעסיק לא יחייב עובד שילדו נפטר לפרוש מעבודתו לתקופה של 4 שנים מגיל פרישת החובה של העובד – תעוגן כהוראת קבע
מערכת ice |  1
צילום unsplash, פלאש 90/ עבד רחים חטיב, דובר צהל
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק גיל פרישה (הורה שילדו נפטר) של ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, אליה הוצמדה הצעה דומה של ח"כ מירב כהן. 26 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.       
מוצע להפוך מהוראת שעה להוראה קבועה, את החוק הקובע כי מעסיק לא יחייב עובד שהוא הורה שילדו נפטר והוא הגיע לגיל פרישת חובה לפרוש מעבודתו בשל גילו, בארבע השנים מיום הגיעו לגיל פרישת חובה. 

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "המשרד לשוויון חברתי ערך מחקר לבחינת יישומו והשפעתו של החוק על סוגיות הנובעות מהעסקת הורים שילדם נפטר. המחקר הורכב מסקר בקרב ההורים ומראיונות עם מעסיקים, שהשיבו לו 133 הורים ושבעה מעסיקים. 
ממצאי הסקר הראו כי כ-70% מההורים נשארו או מעוניינים להישאר במקום עבודתם לאחר גיל פרישת חובה. הסיבות שהוזכרו לכך הן מגוונות, וביניהן תחושת משמעות (75%), סיבה לצאת מהבית (66%), העבודה סייעה לחשוב פחות על האובדן (56%), וכן רצון להמשיך לעבוד מסיבות כלכליות (54%). 
לפי הערכות המשרד לשוויון חברתי, בשנים 2020 ו-2021, הקבוצה עליה חל החוק עמד על כ-5,300 אזרחים ותיקים. משהושלמה תקופת בחינת היישום של החוק, בחינה שהצביעה על משמעותו הרבה בקרב האזרחים הוותיקים, מוצע כעת להפוך את הוראות החוק להוראה קבועה".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מעסיק את הראש
    אזרח 11/2024/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וככה המחשבות לא הולכות לכיוון אחר
    סגור