טלוויזיה

אנחנו יודעים מי יקח את הגמר של האח הגדול - ואתם?

האם הקהל מאס בדרמות 'האח הגדול'? ניתוח מיוחד חוזה מהפך של הרגע האחרון, ומסמן זוכה המייצג את הכמיהה לאותנטיות על פני קונפליקטים. זו התחזית המלאה

כתבי ice |  6
האח הגדול - השביעייה האחרונה (צילום רן יחזקאל, צילום מסך רשת 13)
התוכנית שכבשה את המסך בשלושת החודשים האחרונים, "האח הגדול 2025", מגיעה לרגע האמת. אחרי שהתמקמה בראש טבלאות הרייטינג והפיחה רוח חיים בלוח השידורים של רשת 13, בעוד 10 ימים בדיוק ייערך הגמר הגדול, שבסופו אחד משישה דיירים יזכה בפרס הגדול של כמעט מיליון שקלים.
הפיינליסטים ששרדו את המסע הארוך והמפרך הם ארז איסקוב, תרצה כהן, שון יפישין, יובל לוי, שני אדרי ושירז בן ארי. כל אחד מהם מייצג סיפור אחר, נרטיב שונה, ודרך ייחודית שבה בחר לחוות את השהות בבית המצולם במדינה. המתח בשיאו, קהלי המעריצים מגויסים, והשאלה הגדולה מרחפת באוויר: מי יהיה הזוכה הגדול?
לקראת הגמר, פנינו לבינה מלאכותית וביקשנו ממנה לבצע ניתוח מקיף ומבוסס נתונים כדי לחזות את זהות המנצח/ת. התוצאה היא סקירה מלאה הבוחנת את קווי העלילה המרכזיים של העונה, את נקודות החוזק והתורפה של כל פיינליסט, ואת המומנטום שאיתו הוא מגיע לקו הסיום.
ניתוח הפיינליסטים: מי בדרך למיליון?
הניתוח קובע כי עונת 2025 התאפיינה בשלוש "חזיתות נרטיביות" מרכזיות, וההצבעה בגמר תהיה פחות על חיבה אישית ויותר על איזה סיפור הקהל הישראלי יבחר לאמץ. החזיתות הן "מלחמת התרבות" בין ערכים שמרניים למודרניים, "הילת הביטחון" המוענקת לדיירים עם רקע צבאי משמעותי, ו"מרד האנדרדוג" המדגיש אותנטיות וחוסן נפשי.
ארז איסקוב: האלפא המקטב
הסיפור שלו: ארז, כדורגלן עבר בן 28, נתפס כמנהיג דומיננטי וחסר פשרות, ה"שייח'" שסביבו מתנהלים הדברים. הוא ביסס את שליטתו מוקדם בעונה, יצר בריתות חזקות ולא חשש מעימותים אידיאולוגיים, בעיקר מול שני.
למה ינצח? כוחו טמון בדמותו העקבית והסמכותית, שמושכת צופים המחפשים מנהיגות מסורתית. יש לו קהל מעריצים מסור ונאמן.
למה לא? אופיו המקטב ועמדותיו השמרניות מרחיקים ממנו חלק גדול מהקהל. בגמר הדורש פנייה לקהל רחב, סביר שהוא יתקל ב"תקרת זכוכית" של התנגדות.
תרצה כהן: הגיבורה המתלבטת
הסיפור שלה: תרצה נכנסה לבית עם נרטיב חיצוני עוצמתי של גיבורה לאומית - קצינה מצטיינת ששירתה בעזה וקיבלה דרגות מהרמטכ"ל. עם זאת, מסעה הפנימי התאפיין בחוסר החלטיות וברצון לרצות את כולם.
למה תנצח? שירותה הצבאי הוא נכס שאין עליו עוררין, המעניק לה כבוד ובסיס רגשי חזק. אם תצליח "להתעורר" ברגע האחרון, היא עשויה לאחד קולות של מצביעים שרוצים לתגמל אותה על תרומתה למדינה. בנוסף אין לשכוח את תמיכת "צבא האמת" בה מתחילת העונה.
למה לא? קיים נתק משמעותי בין דמותה החיצונית החזקה להתנהלותה הפנימית, שנתפסה כחלשה. חוסר יכולתה לנקוט עמדה ברורה פגע בה.
שון יפישין: הלוחם השקט
הסיפור שלו: שון, לוחם מילואים ומדריך ירי בן 25 מאשקלון, מייצג עוצמה מאופקת ויושרה. הוא אינו מקור לדרמה אך זוכה לכבוד על האותנטיות שלו ועל הפתיחות שהפגין בנוגע לחוויותיו מהמלחמה.
למה ינצח? הוא הפיינליסט הכי פחות מקטב ונהנה מ"הילת הביטחון" ללא המטען השלילי של אחרים. הוא מועמד אידיאלי ל"הצבעת מחאה" של צופים שמאסו בדרמות. נתוני סקרים יציבים מראים שיש לו בסיס תמיכה חזק.
למה לא? היעדר קו עלילה מרכזי עלול להיות בעוכריו. ייתכן שהוא מוערך, אך לא יצר את המעורבות הרגשית העמוקה הנדרשת כדי לגייס מספיק קולות בגמר, ומסתכן בלהיות "הבחירה השנייה" של רבים.
יובל לוי: הרומנטיקן הפגום
הסיפור שלו: כל העונה של יובל, כדורגלן לשעבר בן 27 , הוגדרה על ידי מערכת היחסים הסוערת שלו עם שני אדרי. ה"מופע של יובל ושני" הבטיח לו זמן מסך רב, אך גם חשף את חולשותיו והתפרצויותיו.
למה ינצח? סיפור האהבה שלו הפך אותו לדמות מרתקת, וצופים שהשקיעו בו רגשית עשויים להצביע עבור "סוף טוב". סקרים הראו שהוא נהנה מבסיס תמיכה עמיד לאורך העונה.
למה לא? הנרטיב שלו תלוי לחלוטין בשני ואין לו סיפור עצמאי. הדרמה הבלתי פוסקת התישה צופים רבים, וככל שהרומן דעך, כך גם הפופולריות שלו נשחקה.
שני אדרי: הלוחמת שלא מוותרת
הסיפור שלה: שני, גרושה +2 בת 34 מדימונה שגדלה בבית חרדי ויצאה בשאלה, מייצגת סיפור של העצמה והגדרה עצמית. היא הייתה דמות מרכזית הן ברומן עם יובל והן בעימות האידיאולוגי מול ארז, וזכתה לשבחים על "עמוד השדרה" שלה.
למה תנצח? יש לה נרטיב עוצמתי של אישה חזקה המתגברת על קשיים, והיא הבחירה הברורה עבור צופים בעלי ערכים פרוגרסיביים.
למה לא? בדומה לארז, היא דמות מקטבת. על כל צופה שמעריץ אותה, יש אחר שמוצא אותה שוחקת. חיבורה לדרמה המתישה עם יובל עלול אף הוא להוות נטל.
יוכי אפוליאון: כוחנית הרשתות החברתיות
הסיפור שלה: יוכי, משפיענית רשת בת 34 ואם לשלושה, היא דמות מוכרת מהשתתפותה ב"המירוץ למיליון". הנרטיב שלה הוא של אישה חזקה עם נוכחות תקשורתית, שאינה חוששת מעימותים, כפי שהוכח בקונפליקט המתוקשר שלה עם יוסי בובליל.
למה תנצח? הנכס הגדול ביותר שלה הוא קהל עוקבים נאמן ומגויס עוד מלפני כניסתה לבית. היא וטרנית ריאליטי שיודעת לייצר רגעים טלוויזיוניים ולתחזק באזז ברשתות החברתיות.
למה לא? העימות החריף עם דמות אהובה כמו יוסי בובליל עלול היה להרחיק ממנה מצביעים. ייתכן שהנרטיב שלה, המתמקד בקונפליקטים אישיים, פחות מהדהד רגשית מסיפורים אחרים בעונה.
שירז בן ארי: האנדרדוג שקמה לתחייה
הסיפור שלה: בגיל 21, שירז היא הפיינליסטית הצעירה ביותר, והנרטיב שלה הוא של התגברות על ילדות קשה, חרדה חברתית ומציאת קולה בתוך הבית.
למה תנצח? מומנטום. במשך רוב העונה היא הייתה דמות משנית, אך לקראת סוף העונה חל מהפך. בהדחה האחרונה לפני הגמר, גל תמיכה ציבורי עצום ופתאומי עבורה הוביל להדחתו המפתיעה של הדייר הוותיק יוסי בובליל. אירוע זה סימן זינוק אדיר בתמיכה בה בדיוק בזמן הנכון. סיפור האנדרדוג שלה מרגש ומציע אלטרנטיבה לריבים ולדרמות.
למה לא? ייתכן שהזינוק שלה הגיע מוקדם מדי. יש שעדיין יראו בה כמי שלא "שיחקה את המשחק" בעוצמה כמו אחרים, וניצחונה עלול להיתפס כלא ראוי בעיני חלק מהצופים.
אז מי יזכה? התחזית הסופית של הבינה המלאכותית
לאחר סינתזה של כלל הנתונים האיכותניים והכמותיים, כולל ניתוח סקרים, מומנטום ונרטיבים, הניתוח מגיע למסקנה ברורה.
בהתבסס על הניתוח המקיף, הפיינליסטית בעלת ההסתברות הגבוהה ביותר לזכות ב"האח הגדול 2025" היא שירז בן ארי.
הרציונל מאחורי התחזית ברור: בעוד שפיינליסטים אחרים שלטו בזמן המסך לאורך רוב העונה, הקונפליקטים הבלתי פוסקים והקיטוב שהם יצרו הובילו לעייפות בקרב הקהל. שירז, באמצעות סיפורה האותנטי על פגיעות, חוסן והתגברות, הצליחה לכבוש את דמיון הקהל בדיוק ברגע המכריע. גל התמיכה האדיר שקיבלה בהדחה האחרונה לא היה אנומליה, אלא איתות ברור לשינוי בסנטימנט הציבורי. זכייתה, אם תתרחש, תייצג את ניצחון נרטיב האנדרדוג ואת רצון הקהל באותנטיות על פני דרמה מתוסרטת.
 
תגובות לכתבה(6):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    כתבה
    יולי 09/2025/07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בדיחה ??
    סגור
  • 5.
    תרצה כהן הזוכה
    נורית 09/2025/06
    הגב לתגובה זו
    3 1
    רק תרצה תיקח את העונה. הכי ראויה.
    סגור
  • 4.
    והמנצח הוא..
    ברור מי ינצח 09/2025/06
    הגב לתגובה זו
    0 2
    כולם מקנאים באיסקוב וכולן רוצות גבר כמוהו נקודה! הוא מאוד משפחתי ורגיש ורק למצלמה משחק קשוח. הוא יכול היה לפתח רומן בבית האח אבל הוא מבין שיכולות להיות מריבות עם בת הזוג שישפיעו על ההחלטות שלו מול הקבוצה וגם לא נעים לו ממשפחתו שתראה מריבות. בינתיים בוחן את הבנות ולומד להכירן ואולי מחוץ לבית האח הגדול יפתח קשר איתן. בינתיים הוא משתעשע איתן וזכותו יש לו כריזמה נוטפת מה אין שם לאחרים. לא ליובל לא לשון לא לחן. בנות מאוהבות בו ובנים מקנאים. אף פעם לא היה דייר באח הגדול עם כריזמה כזו וגם מתחשב בקבוצה למה להאשים סתם את ארז. מה אשם שנשים דלוקות עליו וגברים מקנאים בו. כריזמטי בעל חוש הומור אינטגלנט ומנהיג טבעי. ומתחשב גם בקבוצה ומבהיר שמפלרטט כי משעמם ולא משלה אף אחת . בחוץ אולי יהיה איתן בקשר. הוא לוגי ויודע שעדיף קשר בחוץ ולא בבית . קשר בבית יגרום לו להתרחק מדיירים אחרים וללכת לטובת בת הזוג וגם לאינטריגות. עשה את העונה ללא ספק. בעתיד יהיה איש משפחה למופת. שני צרחנית, וכחנית נכנסת לעניינים לא שלה מנסה לסכסך בין תרצה למאי. כוחנית פוערת עיניים עושה פרצופים לא נעימת הליכות ערסית באישה.
    סגור
  • 3.
    מה חחחחחחחחחחחחחחחחח (ל"ת)
    חן 09/2025/04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    שירז הכי חלשה בסקר שון יהיה ההפתעה
    אני 09/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 1
    שון הזוכה הנרטיב של הגיבור הלאומי הילד שעוזר לאמו העניה החד הורית הבחור האמיץ שבא מהפריפריה שון למליון
    סגור
  • 1.
    רק לשני מגיע
    אילן 09/2025/04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבל אין לה סיכוי בגלל שזכתה ברכב ובכסף, חוץ מזה הכל מכור ,במיוחד מאז ששינו את שיטת ההצבעות בגמר.
    סגור