תיירות

הגבלת הטיסות מעוררת זעם: בקשה לדיון חירום בכנסת ופיצויים לנוסעים

חברת הכנסת שלי טל מירון מיש עתיד הוציאה מכתב דחוף ליו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן בבקשה לקיום דיון דחוף בנושא הגבלות הטיסה: "דורשת מהממשלה להציג תוכנית עבודה ברורה לרציפות תעופתית ומנגנון פיצוי הולם לאזרחים שטיסותיהם בוטלו בהוראת המדינה"
מערכת ice | 
נתבג (צילום shutterstock, פלאש 90/ יוסי אלוני)
החלטת משרד התחבורה  להגביל את מספר הנוסעים היוצאים מנתב"ג ל-50 נוסעים בלבד בכל טיסה, ממשיכה לעורר סערה.
בכך, חברת הכנסת שלי טל מירון, יש עתיד, הוציאה מכתב דחוף ליו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן בבקשה לקיום דיון דחוף בנושא הגבלות הטיסה והבהרות לגבי אי-הפעלת "מניית הזהב" שבידי המדינה בשעת חירום, וכן הצגת מדיניות ברורה ופתרונות קונקרטיים עבור הציבור הרחב שמוצא את עצמו ללא מענה.
לדברי מירון, הכנסת חייבת להידרש לנקודות מרכזיות לאור החלטת משרד התחבורה.  פגיעה אנושה בנוסעים: המגבלה מהווה מכה קשה לאלפי ישראלים שהזמינו טיסות לצרכים רפואיים, משפחתיים ותעסוקתיים, ונותרו ללא מענה. כן גם: חוסר הפקת לקחים: המצב הנוכחי משחזר את הכשלים שנראו במבצע "עם כלביא", למרות שהממשלה ידעה על ההסלמה מראש והייתה צריכה להיערך.  
בנוסף, מעלה חברת הכנסת את הפקרת האזרח: המדינה נמנעת מהפעלת "מניית הזהב" שברשותה, מה שמאפשר גלגול אחריות בין הגורמים על גבם של הנוסעים ששילמו ממיטב כספם.  בנוסף: חוסר ודאות: שינויים תכופים בהנחיות והיעדר אסטרטגיה שקופה משבשים קשות את חופש התנועה של אזרחי ישראל.  
ח״כ שלי טל מירון מסרה כי "לא ייתכן שאזרחי ישראל יופקרו שוב ללא הגנה וללא ודאות. אני דורשת מהממשלה להציג תוכנית עבודה ברורה לרציפות תעופתית ומנגנון פיצוי הולם לאזרחים שטיסותיהם בוטלו בהוראת המדינה".
כזכור, גם בחברת ארקיע הבהירו את התנגדותם למתווה של משרד התחבורה: "המתווה הנוכחי אינו מאפשר קיום פעילות תעופתית סדירה ומדובר בסגירת שמי ישראל בפועל".
לדבריה, "החברה מדגישה כי המתווה הקיים אינו מאפשר פעילות תקינה וכי ארקיע אינה מתכוונת להידרש לבחירה בין נוסעים שכבר רכשו כרטיסים - מצב שאינו ישים ואינו עולה בקנה אחד עם ערכי החברה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה