תיירות
אל על וארקיע בתקריות מדאיגות: זו הסיבה שהטיסות הוסטו מהיעד
?טיסת ארקיע IZ 367 שהמריאה מתל אביב בשעה 15:30 בדרכה לטיבט (טיוואט) שבמונטנגרו, וטיסת סאן דור LY5467 שיצאה אף היא לאותו יעד, ניסו שתיהן פעמיים לנחות בנמל התעופה של מונטנגרו אך התנאים הקשים אילצו את הטייסים לוותר ולהסיט את המטוסים לטיראנה הסמוכה
שתי טיסות ישראליות שיצאו היום (יום ראשון) ליעד המונטנגרו הפופולרי נאלצו לבצע נחיתות חירום בטיראנה שבאלבניה, לאחר שתנאי מזג אוויר קשים מנעו נחיתה בטוחה ביעד המקורי כך על פי פרסום של 'פספורטניוז'.
טיסת ארקיע IZ 367 שהמריאה מתל אביב בשעה 15:30 בדרכה לטיבט (טיוואט) שבמונטנגרו, וטיסת סאן דור LY5467 שיצאה אף היא לאותו יעד, ניסו שתיהן פעמיים לנחות בנמל התעופה של מונטנגרו אך התנאים הקשים אילצו את הטייסים לוותר ולהסיט את המטוסים לטיראנה הסמוכה.
מארקיע נמסר כי ההחלטה להנחית את המטוס ביעד חלופי נעשתה מתוך שיקולי בטיחות בלבד, "הערך העליון של ארקיע". הנוסעים יועברו באוטובוסים ליעדם בטיוואט במסע שצפוי להימשך כארבע שעות, בעוד שהנוסעים שהיו אמורים לחזור היום מטיוואט לישראל יישארו ביעד לילה נוסף ויטוסו חזרה מחר, בכפוף לשיפור בתנאי מזג האוויר. נוסעי סאן דור פונו לבתי מלון בטיראנה, וככל הנראה מחר יוטסו למונטנגרו אם התנאים יתאפשרו. החברות הודיעו כי הן ערות לאי הנוחות ופועלות לטפל בנושא בהקדם האפשרי תוך דאגה מלאה לבטיחות הנוסעים.
כל זאת מגיע בזמן שישראלים המטיילים באירופה נתקלים בחודשים האחרונים בתופעות מטרידות שמעלות חשש לאפליה על רקע לאומי. נוסעים וחברות תעופה מדווחות על שורה של מקרים שבהם טיסות ישראליות עוכבו באופן חריג, בשל פעולות של עובדים מקומיים שנקטו צעדים עצמאיים.
לפי העדויות שהובאו בחדשות 12, מדובר ביוזמות אישיות ולא בהחלטות רשמיות של ממשלות או שדות תעופה. עם זאת, ההשלכות ניכרות: מזוודות שמגיעות אחרונות במיוחד למסוע, המתנה ארוכה לחיבור שרוול או למדרגות שיאפשרו ירידה מהמטוס, ולעיתים גם דחייה בתדלוק רגע לפני ההמראה. כל אלו מצטברים לבזבוז זמן עבור הנוסעים ולנזק כספי עבור החברות.
עוד ב-
האירועים תועדו בין היתר בצרפת, באנגליה ובאיטליה. גורמים בישראל אומרים כי נעשו פניות לחברות שמפעילות את שירותי הקרקע, אולם התשובות שקיבלו היו עמומות. מאחר שמדובר במעין "שביתה שקטה" של עובדים מסוימים, קשה מאוד לאתר את האחראים ולהפסיק את ההתנהלות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



