ויראלי

טרנד 2016: הצל בווידוי מטלטל: "הייתי מרוסק כלכלית"

יואב אליאסי חוזר ל־2016 עם פוסט אישי וחושף שנים של מתקפות תקשורתיות, איומים, מצוקה כלכלית ופגיעה במשפחה, לצד מה שהוא מגדיר כיום כמהפך מוחלט וניצחון אישי
מערכת ice |  7
הצל - יואב אליאסי (צילום אינסטגרם/ i_am_the_shadow)
הטרנד שמציף בימים האחרונים את הרשתות החברתיות, חזרה אישית לשנת 2016, קיבל אמש ביטוי חריג במיוחד. יואב אליאסי, המוכר כ"הצל", פרסם פוסט ארוך וטעון שבו חזר לעשור אחורה ותיאר תקופה שהוא מגדיר כקשה ביותר בחייו, כלכלית, נפשית ואישית.
"ראיתי שכולם פה בטרנד של להעלות דברים מ־2016, אז הנה שלי", כתב אליאסי בפתח דבריו. לדבריו, באותה שנה כמעט ולא הייתה מהדורת חדשות שלא עסקה בו, תוך הצגתו כ"בריון קיצוני" ולטענתו ניסיון מתמשך לדמוניזציה. הוא ציין כי גם בתוכנית "ארץ נהדרת" עסקו בו באופן קבוע והפכו אותו לקריקטורה.
במקביל, תיאר אליאסי מציאות אישית מורכבת. אביו אושפז בבית חולים כשהוא חולה סרטן, ולדבריו באותה תקופה היה לו ילד בן שנתיים, אך לא הייתה לו אפשרות לפרנס אותו. "בכל מקום שסגרו לי הופעה, דאגו לאיים על בעלי האירוע", כתב, ותיאר מגורים בלופט בדרום תל אביב, שלדבריו זה היה מה שיכול היה להרשות לעצמו.
אליאסי סיפר כי באותה שנה הגיש מעל 100 תלונות, שלדבריו אף אחת מהן לא נחקרה. הוא תיאר קבלת איומים מפורשים ברצח כלפיו וכלפי משפחתו, פנצ'רים חוזרים ברכב, ולאחר מכן אירוע חמור במיוחד. "האוטו שלי התפוצץ כשהבן שלי הקטן איתי בפנים", כתב, והוסיף כי לטענתו הונח חומר נפיץ מאולתר בטנק הדלק.
לצד זאת ציין כי באותה שנה דורג במקום הראשון, לצידו של בנימין נתניהו, ברשימת 100 המשפיעים בתקשורת של גלובס, עם הכותרת "בצל כבד". עוד סיפר כי ניסה להתפקד לליכוד, אך לדבריו מהלך זה נוטרל על ידי גורמים במפלגה, בהם צחי הנגבי, יולי אדלשטיין ובני בגין.
"‏הייתי שבור נפשית. מרוסק כלכלית. העתיד? ערפל מוחלט", כתב. עם זאת, סיכם את הפוסט בנימה אחרת לחלוטין. "היום, עשר שנים אחרי, אני יכול להגיד לכם דבר אחד ברור: אני ניצחתי. ובענק". לדבריו, הוא הפך את התמונה ב־180 מעלות ואינו מצטער על מה שעבר. "בקיצור", חתם, "אני ניצחתי. הם הפסידו".
 
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    השחיתות משתלמת מה יש לומר. (ל"ת)
    ממשלת בחילה ותומכיה 01/2026/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    הייתי עני, היום אני מקבל כסף ממכונת הרעל
    נעם 01/2026/20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    ככה זה רוב השופרות של ביבי היום, פעם הם היו כלום ושום דבר, שבורים כלכלית, היום הם בורג במכונת הרעל ומקבלים כסף מכל מיני מקורות עלומים, אולי קטאר, אולי חברים של ביבי או סתם חלק מההמון המוסת אבל מה שחשוב שחשבון הבנק מתקתק. מכונת הרעל, קווים לדמותה.
    סגור
  • 4.
    בבסיס היו קוראים לו הכלבלב של הרס"ר, לא מפתיע (ל"ת)
    popo 01/2026/20
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 3.
    קראתי את הכתבה
    מורן 01/2026/20
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אומן מעולה אבל הדעות הפוליטיות שלו ממש מבאסות. כשאני שומעת את המוסיקה שלו אני מנסה לא לשפוט אותו על הדעות אבל אין מה לעשות - לפעמים זה זולג.. היום הוא מצליח כי הוא חזר להופיע עם הצל, מה שכנראה לא היה עושה אילו היה במצב כלכלי טוב (כנראה לא מכירה אישית). היום יש לו קהל ביביסטי שממנף אותו ואת הדעות שלו אולי זה גם משפיע. יואב - אתה אומן בחסד, חבל שאתה מתעסק בדברים האלו במקום לעשות מוסיקה :-(
    סגור
  • 2.
    אל תדאג ביבי יעזור לך כמו שהוא עוזר לכולם. (ל"ת)
    משה 01/2026/19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    מסכן
    לאה 01/2026/19
    הגב לתגובה זו
    1 1
    שיפנה לבנימין נתניהו שיביא לו מזוודה מקטאר
    סגור
  • עזרה לצילון
    יוני 01/2026/20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מרוסק? איך צל יכול להיות מרוסק הרי צל זה אזור חשוך שנוצר כשגוף אטום חוסם מקור אור. אז שהאזור החשוך יפנה לשליט שלו, זה שאת אצבעות רגליו הוא מלקק ויבקש את רחמיו.
    סגור