מדדים ומחקרים

מועצת הדבש: שנת שיא בתפוקת הדבש השנתית

היקף ייצור הדבש המקומי שובר השנה שיא: למרות עליית מחירי התשומות ועליית מחירי המזון – המחיר הסיטונאי לדבש לא עלה לעומת שנים קודמות
מערכת ice | 
דבש (צילום פלאש 90/ מנדי הכטמן)
לקראת ראש השנה תשפ"ג וחגי תשרי נמסר ממועצת הדבש, כי היקף ייצור הדבש המקומי שובר השנה שיא ויעמוד על כ- 4,400 טון דבש איכותי ישראלי. כמות הדבש במכוורות ישראל - משובחת וגבוהה ותספק את כל צריכת הדבש בחגי תשרי: כ-2,500 טון דבש, המהווים 40% מהביקוש הישראלי השנתי.
לדברי מועצת הדבש, שפע הדבש נוצר הודות לחורף עם כמות משקעים גבוהה, ופריחות אביב וקיץ שופעות (שפע צוף). צריכת הדבש "הממתיק הטבעי" בקרב הציבור הישראלי, מסתכמת בכ-6,200 טון בשנה. ישראלי צורך בממוצע בחודש תשרי כ-250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 650 גרם לנפש.
במועצת הדבש מציינים כי התועלת המרכזית של ענף הדבוראות הינה במתן שירותי האבקה (הפרייה) ל 80% מהגידולים חקלאיים, פירות וירקות, המתבצעת על ידי דבורת הדבש. בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות שטחי החקלאות ברחבי הארץ. ערך האבקת הדבורים לתל"ג החקלאי בישראל עומד על כ-3.5 מיליארד שקלים בשנה.
 
על פי נתוני הלמ"ס, למרות עליית מחירי התשומות ועליית מחירי המזון – מחיר הדבש הסיטונאי לא עלו והדבש הישראלי משווק לרשתות השיווק במחירים זהים לשנים האחרונות.
בשבוע שעבר הורה שר החקלאות עודד פורר למשרד החקלאות לבצע לראשונה הליך תחרותי לייבוא דבש בפטור ממכס, במטרה להוריד את יוקר המחייה ולהנגיש את הדבש לכלל האוכלוסייה עוד לפני חגי תשרי. בתגובה זעם ארגון מגדלי הדבורים בישראל: "שרי ישראל ביתנו פורר וליברמן מייבאים בטירוף, ללא אבחנה מכל הבא ליד, פירות, ירקות, בשר, שמן זית ועכשיו גם דבש - למרות שאין צורך בכך. מחירי המזון לא רק שלא ירדו, אלא עלו ב- 18% בחודשים האחרונים כולל המזון המיובא. מדובר בצעד פופוליסטי".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה