מדדים ומחקרים

סקר מנדטים מטלטל: נתניהו בשוק - גדי איזנקוט יכול להיות ראש הממשלה

האיחודים בגוש מתנגדי נתניהו, אלו שהיו ואלו שעשויים להיות, משנים את תמונת הגושים. זה האיחוד שיעשה מהפכה
מערכת ice |  1
סקר המנדטים (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, יונתן זינדל, אריק מרמור, אלוני מור, Magma Images)
נפתלי בנט ויאיר לפיד מאבדים מומנטום: האיחוד שהתקבל בקול תרועה גדול, והצליח להשיג 28 מנדטים בסקר משבוע שעבר, כעת משיג 26 מנדטים בלבד ומזכיר לבנט את הצלקות מן העבר - אופוריה בסקרים הראשונים ואז הידרדרות.
"הליכוד" בהובלת בנימין נתניהו יציבה עם 26 מנדטים. "ישר!" בהובלת גדי איזנקוט מתחזקת במנדט ועולה ל-15 מנדטים. כך עולה מסקר "מעריב". כמו כן, "הדמוקרטים" (יאיר גולן), ו"עוצמה יהודית" (איתמר בן גביר) יציבות עם נתון זהה מהשבוע שעבר, 10 ו-9 מנדטים בהתאמה.
"ישראל ביתנו" של אביגדור ליברמן מתחזקת במנדט ועולה ל-9 מנדטים. "ש"ס" ו"יהדות התורה" יציבות עם 8 ו-7 מנדטים בהתאמה מהנתון בשבוע שעבר. "חד"ש תע"ל" ו"רע"מ" עם 5 מנדטים כל אחת.
בתוך כך, גוש מתנגדי נתניהו זוכה ל-60 מנדטים, כאשר גוש נתניהו עם 50 מנדטים. מי שלא עוברות את אחוז החסימה הן הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ', המילואימניקים של יועז הנדל, כחול לבן של בני גנץ ובל"ד.
במעריב שאלו גם מה יהיו תוצאות הסקר אם יהיה איחוד בין מפלגת ישראל ביתנו לישר, כאשר איזנקוט יוביל את הרשימה, והתוצאות מפתיעות. במצב זה, האיחוד בין השניים זוכה ל-27 מנדטים, ולרוב בכנסת עם 61 מנדטים בכולל.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    איחוד
    יצחק זוארץ 05/2026/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני רוצה להנבין אף אחד מהמדמו7דדים לא כותב או אומר מה המדיניות שלו הן מדינית הן כלכלית יוקר המחיה הדיור הבריאות וכן הלאה אני רק שומע רק לא נתניהו
    סגור