מדדים ומחקרים
המומחים מסבירים: האם אנחנו סוף סוף נקבל הורדת ריבית?
רוני מזרחי, יו"ר ובעלי קבוצת מזרחי ובניו ונשיא כבוד לשכת הקבלנים: "עכשיו, לאחר שחרדת הנגיד מהאינפלציה הסתיימה זה הזמן להעלות מחדש את שוק הדיור על הפסים''. אמיר רוזנבלום, מבעלי עידן ש.נ.י: "ההיסטוריה הנדל"נית מוכיחה פעם אחר פעם שכשהמשקיעים חוזרים, הענף כולו משגשג''
איך נראות תגובות המומחים ואנשי שוק הנדל''ן למדד ספטמבר שירד ב-0.6 אחוזים? מה שהביא את האינפלציה ל-2.5 אחוזים בלבד, ומדד הדיור שירד חודש חמישי ברציפות, הפעם ב-0.6 אחוזים, כשבסך הכל עלו מחירי הדיור ב-0.7 אחוזים בלבד מאז תחילת 2025.
רוני מזרחי, יו"ר ובעלי קבוצת מזרחי ובניו ונשיא כבוד לשכת הקבלנים: "עכשיו, לאחר שחרדת הנגיד מהאינפלציה הסתיימה לאחר תום המלחמה ושחרור החטופים, זה הזמן להעלות מחדש את שוק הדיור על הפסים. העובדה שמחירי הדיור מקרטעים זה החודש החמישי ברציפות, ממחישה עד כמה מדובר בצורך קריטי לשקם את השוק, גם על מנת לייצר מנועי צמיחה אפקטיביים למשק הישראלי. לכן הורדת ריבית משמעותית על ידי נגיד בנק ישראל דחופה כעת יותר מתמיד!"
עידו שחם עו"ד ושמאי מקרקעין מומחה למיסוי נדל"ן והתחדשות עירונית: "מגמת שוק הדיור במהלך החודשים האחרונים תשתנה לחלוטין לאחר שיתברר כי יותר מ-150 אלף מחוסרי דיור לא יזכו בהגרלה של דירה בהנחה שמתקיימת בעצם ימים אלה והביקושים הכבושים יהפכו לזינוק נוסף במחירי הדיור. לתשומת לב מקבלי ההחלטות. עליהם לדאוג באופן מיידי להגדלת היצע הדיור!"
צאלה רוזנבלום עמור, מנכ"לית קבוצת הנדל"ן הציבורית מ. אביב: "כעת מה שמדאיג אותי יותר מכל, זו החובה של המדינה לדאוג לאותם מאות אלפי יוצאי כוחות הבטחון שהשתתפו במלחמת חרבות ברזל וחלקם הגדול נותר מחוץ למעגל בעלי הדירות. לשם כך על מקבלי ההחלטות לגבש תכנית לאומית מקיפה לפתרון נושא הדיור, זאת בשיתוף פעולה מירבי עם מרכז השלטון המקומי וכלל העיריות!".
ניר בבג'ני, יועץ לגופים מוסדים בתחום הנדל"ן ובעלי nadlanir investments: "נקודת התורפה הקשה ביותר במהלך שנות המלחמה היתה העובדה שהאבטלה היתה גבוהה בפועל פי כמה וכמה יותר מבנתונים הרשמיים, זאת בשל גיוס המילואים הנרחב שלא שוקלל בנתוני האבטלה. על כן התאוששות ענף הנדל"ן חשובה לא רק מהזווית של רוכשי הדירות והקבלנים, אלא גם מהזווית של ייצור תעסוקה מירבית!"
עוד ב-
אמיר רוזנבלום, יועץ ניהול ואחזקת מבנים ונכסי משקיעים ובעלי עידן ש.נ.י: "ההיסטוריה הנדל"נית מוכיחה פעם אחר פעם שכשהמשקיעים חוזרים, הענף כולו משגשג. על כן יש לנצל את חלון ההזדמנויות של סיום המלחמה מחד גיסא והאנטישמיות הגוברת מאידך גיסא, על מנת להביא הנה רבבות משקיעים יהודים מרחבי התפוצות, שרובם הגדול, כך אני מאמין, יהפכו בסופו של דבר גם לעולים חדשים!"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



