מדדים ומחקרים

מחקר חדש ומטלטל: "99% מהעסקים נמצאים תחת איום חמור"

על פי המחקר של המרכז האירופאי לחוסן דיגיטלי של מאסטרקארד, בעלי עסקים קטנים, המהווים 99% מהעסקים ביבשת, מתקשים להתמודד עם איומי סייבר
מערכת ice | 
הונאות סייבר-אילוסטרציה AI (צילום shutterstock)
בעולם שבו ההונאות הדיגיטליות הולכות ומשתכללות - עסקים קטנים המהווים 99% מכלל העסקים באירופה ומספקים כ-75% מהמשרות - ניצבים בפני אתגר משמעותי בהגנה על עצמם.
מחקר חדש של המרכז האירופאי לחוסן דיגיטלי של חברת מאסטרקארד (ECRC) אשר בוצע בקרב למעלה מ-1,800 בעלי עסקים קטנים ברחבי אירופה, חושף מגמה מדאיגה: אחד מכל ארבעה (25%) עסקים קטנים הותקף על ידי גורמי הונאה מקוונת. השיעורים הגבוהים ביותר נרשמו באירלנד (38%), דנמרק (35%) וצרפת (29%).
למרות האיומים, כמעט מחצית מבעלי העסקים (47%) הודו שאינם בטוחים כיצד להתגונן מפני מתקפות סייבר ו-67% טענו כי עליהם לשפר את הבנתם בתחום. המודעות הגבוהה ביותר לצורך זה נרשמה באירלנד (83%), פולין (82%) ופורטוגל (79%).
הנתונים חושפים כי 11% מבעלי העסקים כבר הפסידו כסף כתוצאה מהונאות ו-9% דיווחו על אובדן לקוחות. מעבר לכך, 42% טוענים שלא חוו מתקפה אישית אך מכירים בעל עסק אחר שכן.
החשש מהונאה מעכב צמיחה עסקית. כמעט מחצית (49%) מבעלי העסקים ציינו שהפחד מהונאה מקשה עליהם להרחיב את עסקיהם. במדינות כמו סלובקיה (80%), פולין (79%) וספרד (68%) החשש מוגבר יותר. בנוסף, 25% מבעלי העסקים חושש כי מתקפת סייבר עלולה להוביל לסגירת העסק.
החשש בולט במיוחד בקרב הדור הצעיר: 36% מבעלי עסקים מדור ה-Z מודאגים מהונאות על בסיס יומי, לעומת 27% מבני דור ה-Y (מילניאלס) ו-25% מבייבי-בומרס. 61% מבני דור ה-Z אמרו כי החשש מהונאות מהווה חסם משמעותי לצמיחת העסק.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה