מדדים ומחקרים

אימה במגזר: הסקר שחושף ממה הכי חוששים בחברה הערבית

הנתונים חושפים: שיעור החוששים במגזר הערבי שהם או בני משפחתם עלולים להיפגע מאלימות חמורה או ירי במסגרת אירוע פלילי עלה משמעותית בשנים האחרונות - ועומד  על 68%
דוד זולדן | 
עאידה תומא -סלימאן, אימאן ח'טיב-יאסין (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל)
ממצאי הסקר השנתי של המרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה ומרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה שהוצגו בכנס השנתי לביטחון לאומי ודמוקרטיה מציג נתונים מדאיגים. חשוב לציין כי כאשר שואלים את האזרחים הערבים בסוגיה הרגישה והנפיצה במגזר הם באים מראש טעונים בסוגיה שאינה מתיימרת להיות אובייקטיבית. תוסיפו את העובדה שבראש המערכת יושב שר ששנוא על המגזר ותקבלו ממצאים קשים ונתונים שמטפסים גבוה.   
בסקר נבדק הפחד מפשיעה, משתנה שהוא בעל השפעה על האמון במוסדות המדינה, על המוכנות לקחת חלק בפעילות חברתית וכלכלית, על החוסן החברתי ועל המסוגלות הקהילתית של אזרחי ואזרחיות המדינה. בחברה הערבית, שיעור החוששים שהם או בני משפחתם עלולים להיפגע מאלימות חמורה או ירי במסגרת אירוע פלילי עלה משמעותית בשנים האחרונות, ועומד בסקר זה על 68%.
אם בעבר פחד נרחב מפשיעה היה נפוץ בעיקר בקרב הציבור הערבי, היום מעל שליש מהציבור היהודי חושש מכך במידה רבה מאד ודי רבה (36%). שני נתונים אלו יחד מצביעים על עומק המשבר בביטחון האישי בישראל, בעקבות העלייה בפשיעה וגל הרציחות של השנים האחרונות ובמיוחד של השנתיים האחרונות. על אף שכיום התופעה מתמקדת בעיקר בחברה הערבית ורוב הנרצחים והנפגעים מירי הם ערבים, מדובר בבעיה שחלקים נרחבים בציבור היהודי תופסים אותה כמשפיעה על חייהם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה