בארץ

סקר חדש מפתיע: האם האמון במשטרה תלוי בהשתייכות למחנה פוליטי?

האמון במשטרה עבר תהפוכות משמעותיות בשנה וחצי האחרונות סביב ההפגנות הגדולות נגד הרפורמה (35% בקרב היהודים), דרך אירועי השבעה באוקטובר, במסגרתם שוטרים נלחמו בגבורה ובחירוף נפש להגן על אזרחים. הסקר מלמד על תפיסתם של האזרחים בסוגיה שאינה מתיימרת להיות אובייקטיבית
דוד זולדן | 
איתמר בן גביר בזירת פיגוע הדקירה בירושלים (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
ממצאי הסקר השנתי של המרכז לביטחון לאומי ודמוקרטיה ומרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה שהוצגו בכנס השנתי לביטחון לאומי ודמוקרטיה במכון הישראלי לדמוקרטיה מציגים נתונים לא מחמיאים במיוחד. אולם חשוב לציין כי קשה עד בלתי אפשרי להפריד את הדעות של המפגינים נגד הממשלה כאשר הם נדרשים להביע דעתם בענייני משטרה וכי לא בהכרח זוהי תפיסתם העקרונית בסוגיה שאינה מתיימרת להיות אובייקטיבית.  
מהסקר עולה כי האמון במשטרה נמצא בירידה, והפערים בין המחנות הפוליטיים גדולים מאי-פעם.
האמון במשטרה עבר תהפוכות משמעותיות בשנה וחצי האחרונות. מנקודת השפל של העשור וחצי האחרונים בחודש יוני 2023 סביב ההפגנות הגדולות נגד ההפיכה המשטרית (35% בקרב היהודים), דרך נתון מהגבוהים שהיו בעשרים שנה האחרונות סביב אירועי השבעה באוקטובר, במסגרתם שוטרים נלחמו בגבורה ובחירוף נפש להגן על אזרחים (59% בקרב היהודים), ועד לצניחה באמון לאורך השנה האחרונה שהגיעה לנקודה של 39% בלבד בציבור היהודי.
בקרב החברה הערבית, העלייה באמון במשטרה אחרי השבעה באוקטובר לא הייתה גבוהה באותה מידה כמו בחברה היהודית, ועמדה על 38% בדצמבר 2023, לפני שצנחה ל-25% בסוף אוקטובר 2024. מדובר בפחות ממחצית מהאמון שהיה לחברה הערבית במשטרה לפני שני עשורים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה