נדל"ן ותשתיות
מחסור של עשרות אלפי עובדים בענף הבניה: זו העת לשינוי קונספציה
בצל המחסור החמור בעובדים בענף הבנייה, כאשר על פי הערכות מדובר במחסור שמוערך בעשרות אלפי עובדים, דורון הלפרן, בעלים יבואנית הפלדה "הלדור", קורא לשנות את הקונספציה ומסביר איך ניתן להתמודד עם המחסור החמור בעובדים בענף הבנייה
בצל המחסור החמור בעובדים בענף הבנייה, כאשר על פי הערכות מדובר במחסור שמוערך בעשרות אלפי עובדים, דורון הלפרן, בעלים יבואנית הפלדה "הלדור", קורה לשנות את הקונספציה ומסביר איך ניתן להתמודד עם המחסור החמור בעובדים בענף הבנייה.
אנחנו מצויים באחת התקופות המאתגרות והמורכבות של ענף הבנייה בישראל מאז ומעולם. הטבח הנוראי ב-7 באוקטובר והמלחמה בעזה אשר בעקבותיו, הובילו לעצירה כמעט מוחלטת של כניסת פועלי בניין ערבים לישראל. כל זה קורה בתקופה מורכבת גם כך, כאשר מחירי הנדל"ן וריבית בנק ישראל האמירו לשיאים חדשים, והרחיקו, עוד בטרם המלחמה, את הרוכשים והמשקיעים מהשוק.
זה הזמן לשנות קונספציה - לענף הבנייה אין את הפריבילגיה לעצור או להאט, והוא חייב למצוא דרך להמשיך בבניית מאות הפרויקטים הנמצאים בביצוע, ובנוסף, להתמודד עם אתגר נוסף ומיידי של שיקום המבנים בדרום ובצפון. וכל זאת בלי מכסת העובדים הקבועה.
מאז תחילת המלחמה, עולים פתרונות ורעיונות שונים דוגמת הבאת פועלים מהודו, הכשרת פועלים ישראלים ועוד ועוד. כל הפתרונות הללו מורכבים, זמניים ובעיקר ייקרו את מחירי הנדל"ן בצורה משמעותית. הפתרון הנכון ביותר לתקופה הנוכחית, וגם כזה, אשר יישאר איתנו שנים קדימה וישנה את פני ענף הבנייה, הוא מעבר מיידי לבנייה בפלדה.
בנייה בפלדה נחשבת כיום לשיטה החדשנית והמתקדמת ביותר בעולם לבניית מבני מגורים ואף מבנים לתעשייה. היתרונות הבולטים בבנייה בפלדה, הם החסכון בעלויות, מהירות הבנייה ועוד יתרונות, כמו שמירה על הסביבה וכמובן הגנה מפני רעידות אדמה.
החיסכון בעלויות מתבטא בעובדה שבבנייה בפלדה, עיקר העבודה מתבצעת במפעל והמבנים מגיעים ישירות לאתר הבנייה להרכבה בלבד. בצורה כזאת, אין כמעט צורך בפועלים באתר והעבודה מהירה, יעילה וחסכונית.
למי שעוד סקפטי, כדאי לבדוק כיצד בונים היום בערים מרכזיות ברחבי העולם כמו שיקאגו, לוס אנג'לס, דובאי, טוקיו ועוד. כולן ערים אשר נחשבות לערים מרכזיות בעלות מחירי נדל"ן גבוהים – המעבר לבנייה בפלדה מאפשר ליזמים באותן ערים לבנות בצורה מהירה, זולה ונקייה. לא צריך להחזיק פועלים ואתרי בנייה מזהמים, אלא, כאמור, כל החלקים מיוצרים במפעל ומגיעים להרכבה באתר הבניה בצורה יעילה ונקיה.
עוד מסביר הלפרן כי כפי שקונספציות רבות קרסו בתקופה האחרונה, כך גם יש צורך בשינוי קונספציה בענף הבנייה. במשך שנים ארוכות, קבלנים ויזמים בונים בארץ בשיטות מסורבלות ומיושנות הדורשות אתרי בנייה גדולים וכמויות גדולות של פועלים – דבר המייצר עלויות בנייה גבוהות ביותר".
עוד ב-
"המחסור הנוכחי, וייתכן שאף המתמשך, בפועלים בתחום הבנייה, יכול להיות הזדמנות פז לחברות הבנייה בישראל לשנות שיטת עבודה ולהתחיל לבנות בצורה מודרנית ומתקדמת. מעבר לבנייה בפלדה, תייתר את הצורך במרבית הפועלים באתרים ותאפשר בנייה, או שיקום מבנים, בצורה מהירה וזולה"
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה