השוק

יבואן הפלדה מבקר את החלטת הנגיד: "טעה טעות מרה"

דורון הלפרן בעליה של אחת מיבואניות הפלדה הגדולות בארץ "הלדור ייבוא ושיווק פלדה" המשמש בנוסף כאחד מהספונסרים של הפועל ת"א בכדורסל, מספר על החלטת הנגיד להשאיר את הריבית על כנה: "היה חייב להוריד אותה" ועל הקושי במכירת הפלדה בזמן מלחמה: "יש פחות ביקוש"
טל גורן | 
יבואן הפלדה דורון הלפרין (צילום vecteezy, רמי זרנגר)
המלחמה המתנהלת בשבועיים האחרונים בעזה, משפיעה גם על בעלי העסקים והיבואנים בארץ. עליית שער הדולר בנוסף לפיחות בשקל גרם לעלייה גדולה במחירי הייבוא, אחד מאותם יבואנים שנפגעו הוא דורון הלפרין בעליה של אחת מחברות ייבוא הפלדה הגדולות בארץ "הלדור ייבוא ושיווק פלדה". בראיון מיוחד ל-ice מספר הלפרן על החלטת הנגיד להשאיר את הריבית על כנה ועל הקושי של היבואנים בתקופה מאתגרת זו.
הלפרן הגיב על החלטת הנגיד להשאיר את הריבית על כנה: "הנגיד טעה טעות מרה. הורדת הריבית הייתה נותנת "דחיפה" לתחומים כמו תחום הייבוא, ומאפשרת הוזלת עלויות הייבוא ובכך הייתה מסייעת להניע את הכלכלה המקומית בתקופה הקשה בו הוא מצוי".
 
"המשק הישראלי נמצא במצב קשה מאוד" ביקר הלפרין את החלטת הנגיד להשאיר את הריבית על כנה" והוסיף: "מצד אחד הפיחות המתמשך של השקל אל מול הדולר  אשר מגיע לשפל חדש בימים אלה. ומצד שני, המלחמה בה אנו מצויים, אשר מייצרת חוסר ודאות וההאטה משמעותית של המשק".
"הורדת הריבית הייתה מסייעת לעסקים רבים להרים את הראש ולהתחיל לפעול ולהניע את המשק. גם בתקופה הנוכחית, מדובר בפעולה אשר יכולה הייתה להניע מהלך אשר יתחיל לשקם את המשק הישראלי ולחזק את השקל אל מול המטבעות הזרים".

הנגיד אמיר ירון: "טעה טעות מרה"
"הייתה נותנת "דחיפה" לתחומים כמו תחום הייבוא, ומאפשרת הוזלת עלויות הייבוא ובכך הייתה מסייעת להניע את הכלכלה המקומית בתקופה הקשה בו הוא מצוי. אם נשמור על סביבת הריבית הגבוהה בתקופה הנוכחית, המשק הישראלי ייכנס לסטגנציה, מה שעלול להוסיף עוד משקל על הקשיים האובייקטיבים בו המשק הישראלי מצוי כיום".
"העלייה בערך הדולר השפיעה על הייבוא שלנו, המחיר שלו בעולם יציב די יציב, המחיר עלה עקב הפיחות בשקל, יש ירידה בביקוש משום שהרבה מפעלים עוד לא חזרו לעצמם, אנשים במילואים, פועלים לא באים" אמר הלפרן והוסיף: "חייבים לחשוב על החלפת המקור של הפועלים, פחות ערבים ויותר אסייאתים, המלחמה השפיעה על כולם, אין אמון באף אחד. המלחמה משפיעה ותשפיע על מחירי הפלדה ועל המצב הכלכלי בכלל. יהיה טוב אם יורידו את הריבית, צריך לחשוב על צעדים שיעזרו למשק לחזור לתפקד ולשגשג".
"גם בנושא הנמלים, יש פקק כמו בתקופת הקורונה, אוניות מסרבות להגיע לנמל אשדוד מכיוון שהיא קרובה לאשקלון וזה מסוכן, אז הן מעדיפות להפליג לחיפה ושם נוצרו פקקים בשני הנמלים. למרות זאת יש לנו עדיין מלאים ואנחנו מוכנים לספק סחורה למי שצריך, אבל אנחנו חייבים להיות אופטימיים ולהמשיך בתפקידנו המסורתי לספק פלדה. אנחנו משלמים יותר בגלל המלחמה."
"לפני המלחמה היינו מוכרים 250 טון פלדה ביום, כמו קורות, פלטות, צינורות מרובעים וכל צורות הברזל, יש לנו ירידה של 25% במכירות בגלל חוסר ביקוש. גם בקורונה עברנו תקופה לא פשוטה, המלחמה הורידה את הביקוש, אבל אנחנו בינתיים מצליחים לכסות את ההוצאות. אבל אני אופטימי שנחזור מפעילות ונבנה את מה שנהרס מחדש".
"בסופו של דבר כל מי שמייבא נפגע מהפיחות של השקל, המפעלים בדרום לאט לאט מתחילים לחזור לעצמם, התחלתי לשלוח אליהם חומר, היו שבועיים של שוק, אבל בסופו של דבר, החיים חזקים מכל, אני מציין לטובה את הבנקים דיסקונט ולאומי שביום השני למלחמה הרימו אליי טלפון ואמרו לי שהם מאחוריי, אנחנו צרכני כסף, קונים במזומן ומוכרים באשראי. חייבים להוריד את הריבית ולחזק את השקל, הם יודעים איך צריך לעשות את זה. הנגיד חייב להוריד את הריבית ולחזק את השקל, זה מעלה את האינפלציה, לא רק בעסקי הפלדה אלא בכל תחומי החיים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה