נדל"ן ותשתיות
בדרך להסכם גז עם לבנון: אלו עיקרי ההבנות
ישראל ולבנון מתקרבות לחתום על הסכם גז. לשכת נשיא לבנון, מישל עאון, מפרסמת כי קיבלה את טיוטת ההסכם
הטיוטה המדוברת הינה בנוגע להסכם שיקבע את קו הגבול הימים של המים הכלכליים של ישראל עם לבנון. מדובר בשטחים הימיים שבהם לא מדינה תהיה זכות השימוש במשאבי הטבע. בעקבות המשבר הכלכלי הקשה בו נמצאת לבנון ייתכן ואפילו החיזבאללה, למרות לחציה של איראן לסרב, תתמוך בהסכם.
שטח המחלוקת הינו שטח משולש בהיקף של כ-860 ק"מ בין שני קווים. הקו הצפוני שייך לישראל והקו הדרומי לבנון דורשת. על פי השליח האמריקני שתיווך בין הצדדים המדינות הגיעו לפשרה המסדירה קו חדש שאינו ישר, אלא מזוגזג. על פי הסיכום, רוב השטח נותר בידיה של לבנון ואילו היתר בידי ישראל.
עוד ב-
בעוד הקבינט המדיני-ביטחוני אמור להתכנס ביום חמישי לדון בטיוטה, ברקע ישנה דרישה של האופוזיציה להביא את ההסכם לאישור הכנסת. הדרישה מגיעה בהסתמך על חוק הקובע כי כל פשרה טריטוריאלית תובא לאישור הכנסת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ואף מילה על מי שמושך החוטים?דוד הסעות 10/2022/01הגב לתגובה זו0 0תראו תראו - מדינת ישראל מוכנה: 1. להקצות מיליארדים מתקציבי הביטחון והתשתיות 2. לסכן חיי חיילים 3. לאפשר זיהום של רצועת החוף הצפונית של ישראל וכל זה כדי שבעלי החברות שקיבלו את הזיכיון יוכלו לנצל את משאבי הטבע של ישראל ולמכור את הגז בחו"ל. ומה אזרחי ישראל מרוויחים מכל זה?? זאת לא השאלה - השאלה היא *כמה* ירוויחו בעלי ההוןסגור