נדל"ן ותשתיות

רמי לוי סופג ממנהל רמ"י: "מתאים לעופות, לא לנדל"ן"

מנהל רמ"י דיבר בכנס השנתי של בכירי ענף הנדל"ן ותקף את איש העסקים שדיבר בעצמו ותקף: "רמ"י אשמה בעליית מחירי הדיור". עוד הוסיף בדיון: "אין משבר דיור אמיתי במדינת ישראל ולא חסרות דירות"
איציק יצחקי |  8
ינקי קוינט, רמי לוי (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, באדיבות רמי לוי, shutterstock)
חברת דן אנד ברדסטריט קיימה את פורום Duns 100 השנתי של בכירי ענף הנדל"ן בישראל. הכנס נערך בהשתתפות צמרת ענף הנדל״ן ובהם מנהל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קוינט ורמי לוי  שחברת הנדל"ן שלו מתעתדת להנפיק בקרוב. 
 
בפורום עסקו בתמונת המצב בענף הנדל"ן על רקע מלחמת חרבות ברזל, פעילות רשות מקרקעי ישראל, עליית תשומות הבנייה, ירידת הריבית והעלייה במחירי הדיור.
 
רמי לוי, יו"ר ובעלים רמי לוי נדל"ן, אמר כי ״מחירי הדירות במדינת ישראל מורכבים מ-65% עלויות של המדינה: 18% מע״מ, מחירי הקרקעות הם בין 30%-40% מערך הדירה ובנוסף לזה הרגולציה. להוציא היתרים נמשך שנים רבות וזה מייקר את מחירי הדירות. במכרזים האחרונים כבר לא הייתה השתוללות הצעות מחירים כבעבר. לרמ"י יש חלק משמעותי ביוקר מחירי הדיור במדינת ישראל. רמ"י משווקת בצורה לא נכונה ולא לטובת הציבור. צריך לשווק קרקעות בהגרלה ולא למרבה במחיר ואז התחרות תהיה על האיכות ולא על המחיר וזה יאפשר להתקדם לפתרון. כל עם ישראל קונה עופות, הגיע הזמן שיקנה דירות". 
 
ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל ענה ללוי ואמר: ״מה שרמי לוי אומר אולי מתאים לעופות אבל לא מתאים לנדל״ן בישראל. זו לא השיטה. רמי (לוי) מתחיל מלמטה למעלה - זה לא משפיע על השוק, גם אם הקרקע תהיה ב-0 שקלים. בסוף יש היצע וביקוש. רוב המכרזים של רמ״י היו עד לאחרונה במסגרת מחיר למשתכן והשיטה הייתה עם ערך קרקע או מחיר למטר קבועים. לכן, המחיר לרוכש הדירה הוא מחיר קבוע ואין תחרות וזה לא משליך אלא מוריד את המחיר.
אין השפעה בין מכרזים של המרבה במחיר לשיטות מכרזים נוספות. אנחנו רואים ירידה במחירי הקרקעות כבר 4 שנים. התשומות האחרות הן שהתייקרו ולא הקרקע. הקרקע יורדת ואנחנו מגדילים את ההיצע וזה עוזר להוריד את מחירי הדירות בטווח הארוך. בטוח הקצר והבינוני צריך תוכניות לזוגות צעירים מחוסרי דיור. אין משבר דיור אמיתי במדינת ישראל. לא חסרות דירות".
 
רונית אשד לוי, מנכ״לית אפריקה ישראל מגורים: ״אני חושבת שהפתרון פשוט, למרות המורכבות. הפתרון מצוי בשיח. כולם צודקים, אך לא יכול להיות שהמדינה היא הצד החזק, היא זו שמשווקת וקובעת את הכללים, ואנחנו היזמים נדרשים לקחת את הסיכונים ולהתמודד עם מחירי הדירות ומשאירים את האזרחים על הגדר. הפתרון הוא לחזור ל׳שולחנות עגולים׳, לפורום קבוע שישב ויטפל בבעיות המתעוררות.
הדירות לא נמכרות - זה לא עוזר לאזרחים ולא למדינה. אי אפשר מצד אחד להגיד שירדו המחירים, אבל מצד שני להעלות את המע״מ כמו בשנה שעברה. קבינט הדיור פתר חסמים ונתן פתרונות, הייתה תחושה שהמטרה משותפת. התחושה כעת היא שיש נגד. כולנו כאן רוצים שיקנו דירות. רשות מקרקעי ישראל, כנסו איתנו מתחת לאלונקה. אי אפשר להוציא היתרים ולהשקיע מאות מיליוני שקלים, אי אפשר שאתם עיוורים לזה כי להשכרה כן הקשבתם. ולכן הפתרון הוא לחזור לקבינט הדיור״.
 

רונית שבירו, בעלים קבוצת שבירו: ״רמ״י עושים הרבה עבור רוכשי הדירות ולא חושבים ‘צעד קטן’ לטובת היזמים והקבלנים שאנחנו השותפים לדרך ובלעדינו לא ניתן לבנות. מחירי הדיור הרקיעו שחקים, המחירים לא מאפשרים להוציא היתרי בנייה ולכן צריך פה ‘מראה’ ולהסתכל גם על הצד השני. אנו, היזמים, ביקשנו עשרות פעמים מהמדינה: תנו לנו לשלם את יתרת התשלום בקבלת ההיתר. פורום ענף הנדל״ן הוא הקטר המרכזי ברכבת יחד עם ענף ההייטק. מדינת ישראל צריכה מיסים ומרוויחה מענף הנדל״ן; על המדינה לא רק לראות איך מסבסדים דירות, אלא גם לראות את היזמים.

רמ״י רואה את הציבור הרחב, אך גם אנחנו, היזמים, חלק מהציבור הרחב.בהקשר להורדת הריבית, הפחתת הריבית בשבוע שעבר היא לעג לרש. היה ראוי שבנק ישראל יוריד את הריבית לפחות בחצי אחוז. לא יכול להיות שנגיד בנק ישראל מוריד רבע אחוז ריבית כאשר האינפלציה כפולה מהריבית שמשלמים בשוק. הנהגת המדינה צריכה לא לתת עוד מיסים, מחסומים וחסמים אלא להוריד את הריבית".
תגובות לכתבה(8):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    משלמים את האגו של הקבלנים
    אזרח 12/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יודעים שייקחו מהלקוחות..... אז אפשר לנפח את מחיר הקרקע במכרז
    סגור
  • 7.
    רמ''י מול רמי (ל"ת)
    ברור מי יקר יותר 12/2025/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 6.
    רמי נגד העם צריך לפרק (ל"ת)
    שפויניק 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    בושה (ל"ת)
    אורי 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    רמ"י מוכרת קרקעות לערבים במחיר אפסי- למה??????????????? (ל"ת)
    אאאב 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 3.
    ודרו"א,עם שוחטים חרדים לשוק האפריקאי עם כשרות בד"ץאשדוד
    ליטאי 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ודרום אמריקה בארגנטינה יה תנפיק אג"ח ותקבל עזרה מהערים ומדינות בבואנוס איירס.
    סגור
  • 2.
    ותקים מפעל ענק בצפת ובית שמש החרדית בלי עבודה בשבת ופסח
    ליטאי 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יה.
    סגור
  • 1.
    רמי לוי,תרכוש מפעלי עופות גדולים תפסיק תקשורת עם המאפיה
    ליטאי 12/2025/02
    הגב לתגובה זו
    0 1
    תעלה מחירים ב50%תעלה מאוד את הכשרות כול זריקת עופות דמושלכים וכשרות גבוהה מאוד לשורק הדתי חרדי תרכוש במחירי רצפה זה שוקהשל 200 מיליארד תמכור הרבה יותר סול ברמי לוי, ואושר עד ותפתח במסע מרקטינג, העופות שלנו טעימים ונשיים יותר וגדולים יותר בקילר רעיחן המניה של חברת עופות רמי LTD תונפק ב40 מיליארד ותנפיק אג"ח יקרות לעוד מפעלים בחו"למען איגודי מגדלים עופות לוולמארט למוסלמים ויהודים גם באירופה, הודו ופקיסטן וערב הסעודית ואינדונסיה במחיר יקר.
    סגור