דעות

עד שיהיה מטרו, יש את החיים עצמם: חוק אובר הוא צו השעה

יש אנשים, ביניהם נהגי המוניות ומירב מיכאלי, שמנסים למצוא את כל הסיבות מדוע לא צריך לאפשר פתיחה של שוק הנסיעות בישראל. לכן אני מציע לכל הפוסלים מראש, בואו נכניס מודל שעובד בכל העולם ונמצא איך כן, ולא למה לא
ח"כ איתן גינזבורג | 
איתן גינזבורג (צילום אלעד מלכא)
אתמול (רביעי) עברה בקריאה טרומית במליאת הכנסת הצעת חוק שהגשתי, שתאפשר את הפעלת מודל אובר בישראל.
יש אנשים, ביניהם נהגי המוניות ומירב מיכאלי, שמנסים למצוא את כל הסיבות מדוע לא צריך לאפשר פתיחה של שוק הנסיעות בישראל. זה יפגע בנהגים, ייצור פקקים, יש בעיות ביטחון, זה מכשיר את הדרייברים. כמו לכל מהלך, אפשר למצוא המון סיבות כאלה. גם לרפורמת הסלולר היו מתנגדים.
 
אבל, אני לא שומע את אותם אנשים אומרים מה כן. להשאיר את השוק כפי שהוא? ריכוזי, עם פקקים, במחירי נסיעה מטורפים, כשנסיעה במונית היא פריבילגיה לעשירים? להשלים עם זה שצריך לחכות שעות כדי לקבל מונית פנויה ובסוף לשלם עליה הון תועפות? שהדבר הראשון שפוגש תייר שמגיע לנתב״ג הוא תור משתרך למונית? יש יותר מדי אנשים שבחייהם לא עלו על מונית כי זה פשוט מוצר שהם לא יכולים אפילו להרשות לעצמם לחשוב עליו, בזמן שבמדינות אחרות אפשר לנסוע ממקום למקום במחיר זול ושפוי. 
ומילה ביחס לטענה - הצודקת, שצריך להשקיע יותר בתחבורה ציבורית וברשת תחבורתית עניפה. אני מסכים, חייבים להשקיע הרבה בתחבורה ציבורית. ישראל מפגרת בתחום הזה שנות דור. אבל - עד שנהנה מתחבורה ציבורית זמינה ונוחה, מאוטובוסים יעילים, ממטרו  ומרכבת קלה וכבדה - עד אז יש את החיים עצמם. בינתיים הציבור לא מקבל שירות תחבורתי טוב, בלשון המעטה. רשת התחבורה הציבורית עוד לא קיימת ואין נגישות טובה לציבור. לכן מודל האובר יכול לתת מענה מצוין לצורך האמיתי של אזרחים רבים שרוצים להגיע ממקום למקום בצורה נוחה, לתת מענה ל"קילומטר האחרון" במסלול הנסיעה, למחירים הגבוהים, ולאפשר לכל אחד נסיעה זמינה מבלי לחכות זמן ארוך.
את המצב הנוכחי צריך לשנות, ולכל בעיה אפשר למצוא פתרון. אבל הימנעות מקידום מהלכים שיפתחו שווקים ריכוזיים תבטיח לנו לא רק שהמצב הקיים יישאר, אלא שהוא ימשיך להתדרדר. זו הסיבה שחוק אובר חייב להתקדם, ונצטרך לקיים דיונים נוקבים בוועדה בכל הסוגיות שיעלו כדי לנסות ולתת להם מענה.  
להגיד "בסן פרנסיסקו זה עשה פקקים, אז בישראל לא צריך אובר", או "יקר פה אז אובר לא יהיה זול" - אלה טענות שטחיות שמתעלמות מכשל שוק אדיר הפוגע ברוב מוחלט של הציבור, ומתשתיות תחבורתיות חסרות מצב שמחייב טיפול שורש. תפקיד המדינה הוא למצוא פתרון לבעיות ולא להתעלם מהן. 
לכן אני מציע לכל הפוסלים מראש, בואו נכניס מודל שעובד בכל העולם ונמצא איך כן, ולא למה לא.
הכותב: ח"כ איתן גינזבורג, מפלגת כחול לבן
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה