תקשורת ומדיה
אברי גלעד מגיב לטענות על הסתה: "אם אתה לא מתנפל עליו - הלך עליך"
מגישי חדשות 12, יאיר שרקי ואברי גלעד, התייחסו לטענותיה של עורכת "כלכליסט", גלית חמי, שהאשימה אותם במתן במה למרואיינים שהם "איום מהלך על הדמוקרטיה" ותקפו: "עיתונאים בכירים קוראים לצמצום חופש הביטוי"
ציוץ של העיתונאית הבכירה, גלית חמי, הצליח לעורר את פליאתם של יאיר שרקי ואברי גלעד, מגישי "אברי ושרקי" בחדשות 12 שהואשמו בהפצת הסתה ורעל.
חמי פרסמה אמש ציוץ נגד אנשי תקשורת שמארחים את דדי שמחי, אב שכול ונציב כבאות והצלה לשעבר המזוהה עם הימין, ושרה העצני כהן, יו"ר תנועת "ישראל שלי" וחברת מרכז הליכוד.
"תקשורת אחראית ומקצועית לא צריכה לתת במה לאנשים שמפקפקים בהקמת ועדת חקירה ממלכתית", כתבה חמי ב-X. "אין פה עניין של ריבוי דעות או דיון לגיטימי. אנשים כמו שרה העצני כהן או דדי שמחי הם איום מהלך על הדמוקרטיה ועל שמירת החוק. לתת להם במה זו לא עיתונות. זו הסתה. זה רעל שאסור לתת לו להתפשט".
שרקי וגלעד, שמארחים בקביעות את העצני כהן בפאנל התוכנית הגיבו בגיחוך: "אני חייב להגיד שעוד אנשים שולחים לי הודעות 'למה אתם נותנים לאישה הזו במה?'", עדכן גלעד ושרקי התקומם על הביקורת:
"לחשוב שהדעה של שרה העצני כהן, ששותפים לה עשרות אחוזים מאזרחי ישראל, כולל כמה משפחות שכולות מה-7 באוקטובר, היא דעה כה אפלה שאסור לה להישמע. ומי קורא לצמצום חופש הביטוי? עיתונאים בכירים, מי שאמורים להיות כלבי השמירה של הדמוקרטיה. מה קרה לעיקרון המפורסם שאמר: 'אני לא מסכים עם אף מילה שלך אבל אני מוכן למות על זכותך לומר אותה'?".
גלעד, שהגיב לדברים, עקץ בתגובה: "לא מתרחש בשמאל הליברלי היום בכלל" ושיתף שהוא מקבל ביקורות גם על כך שהוא מעניק במה לעיתונאי חגי סגל, אביו של עמית סגל, שהורשע בשנות ה-80 בעבירות של גרימת חבלה חמורה וחברות בארגון טרור (המחתרת היהודית) ונידון לשלוש שנות מאסר.
"הבמה היא לא שלנו. אנחנו רק פועלי במה", הצהיר גלעד והתלונן על תרבות השיח הטלוויזיונית שהושחתה לדבריו עוד בימי "פופוליטיקה": אם מישהו אמר 3 מילים ואתה לא מתנפל עליו – הלך עליך".
עוד ב-
בעקבות הציוץ, חמי הוזמנה לתוכניתם של אברי ושרקי וסירבה להגיע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.יש להם חוק בררני, מוסר בררני, אכיפה בררנית ועכשיודיקטטורת ה-15 11/2025/17הגב לתגובה זו0 0גם חופש ביטוי בררני ולזה הם קוראים, ממש ברצינות, דמוקרטיה. ובשמה הקדוש מכשירים כל שרץ ופשע.סגור



