תקשורת ומדיה

רותם סלע וקשת 12 חוטפות: "מניפולציה זולה וצהובה, זה קרקס"

על אף הרייטינג הגבוה שהשיגה תוכנית הטלוויזיה החדשה בקשת 12, לא כל ההורים לילדים אוטיסטים התחברו אליה ולתוכן המוצג בה. רבים מהם טוענים כי הפקת התוכנית "ראיון מיוחד" עושה צחוק מבעלי צרכים מיוחדים והופכת את המוגבלות שלהם לקרקס

מערכת ice |  10
רותם סלע בתכנית ראיון מיוחד (צילום מסך קשת 12)
אמש (שני) שודרה התוכנית "ראיון מיוחד" בקשת 12 בהגשת רותם סלע, במהלכה חנן בן ארי נאלץ להתמודד עם לא מעט שאלות קשות על הקריירה, המשפחה והגירושים מקבוצת אוטיסטים סקרנית. 
לצד התגובות החיוביות שנרשמות ברשתות החברתיות, קיימות גם לא מעט טענות כלפי התוכנית החדשה של קשת 12 אשר מציגה באור לא חיובי את בעלי הצרכים המיוחדים. ישנם הורים לילדים אוטיסטים שלא מתחברים כל כך לתוכנית הטלוויזיה החדשה שזכתה לאחרונה לרייטינג גבוה במיוחד
על פי הפרסום של העיתונאי ערן סוויסה, אם לילד אוטיסטי סיפרה כי הפקת התוכנית הציעה לבנה להשתתף בתוכנית הטלוויזיה: "סירבנו בתוקף. החפצה, צהובון, במה לאמנים שגם ככה נמאס לראות ורק אותם מציגים כל הזמן בכל מקום, יצירת סטיגמות לא נכונות על אוטיסטים״. לדבריה, ילדים אוטיסטים מתמודדים עם קשיים רבים יותר מאלו שחווים מפורסמים כמו חנן בן ארי, קרן פלס ורותם סלע. 
"מי שצריך לשאול את השאלות, הם המרואיינים ולא להיפך. להיות אוטיסט זה הרבה הרבה יותר מלבקש חיבוק ומלשאול שאלות בלי פילטרים, ואני בטוחה במיליון אחוז שהשאלות סוננו בקפידה והתאימו למה שהיה נח להפקה לשדר כדי לייצר עניין. בקיצור, אני בזה לפורמט, חמוד ומרגש ככל שיהיה״.
הורה אחר, שנחשף לתוכנית הטלוויזיה "ראיון מיוחד" בו כיכב הזמר חנן בן ארי, הביע את התנגדותו בנוגע להצגת ילדים אוטיסטים על המסך ואמר: ״תכנית שעושה עוול גדול מאוד לאנשים על הרצף האוטיסטי, לא כל האוטיסטים נכנסים תחת אותה הגדרה, לא כולם חמודים, חסרי טאקט ורק רוצים חיבוק. זה מקטין ומתנשא מאד. אנשים אוטיסטים הם אנשים שונים ומגוונים, בעלי שונות נוירולוגית".
ישנם הורים שבחרו שלא לצפות בתוכנית הטלוויזיה. על פי הפרסום של העיתונאי ערן סוויסה, הורה אחד, שהחליט שלא ייחשף לתוכנית "ריאיון מיוחד", החליט לבסוף לצפות בה ושיתף בחוויית הצפייה: "שכנעו אותי להציץ והשתכנעתי שזו עוד תכנית שמבוססת על מניפולציה זולה וצהובה ונוטפת מוושינג מעצבן".
לדבריו, ההפקה התנהלה באופן לא אתי לאחר שהחליטה כי הריאיון התבצע בצורה בה המפורסם יושב מול קבוצת אוטיסטים שממהרת לשאול אותו שאלות מביכות על חייו. עוד הוסיף אותו הורה: "זה לא אמיתי אלא קרקס, זה לא מרגש אלא מנצל". 
כזכור, אמש השתתף חנן בן ארי בתוכנית "ריאיון אחד" ורבים מהמשתתפים דאגו לשאול אותו על הגירושים מרעייתו לשעבר הדסה. בתגובה לכך, ציין בן ארי:  "היינו נשואים 16 שנה והתשובה האמיתית היא שאני ממש נבוך לדבר על זה, זה כאילו לא תשובה שאני יכול לענות עליה בקצרה".
תגובות לכתבה(10):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 10.
    תודה שנחשפתם בפנינו
    שוקי 03/2025/14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זה בטוח קשה להיות הורה לאוטיסט אבל זה לא אומר שכל ״שימוש״ בהם זה ניצול לרעה. החוויה שלהם מהתכנית היא ענקית ותהווה עבורם זיכרון לכל החיים ועבורנו זוהי הצצה לעולם שאולי לא כולם זוכים להיחשף אליו. אני מאד התרגשתי מהמראיינים, הם היו מקסימים. כל הכבוד גם לרותם סלע.
    סגור
  • 9.
    תודה על הבחירה לספק מרחב שווה של ביטוי
    גליה 03/2025/12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רותם, תודה לך על גישתך הרגישה למשתתפים המקסימים. תודה לקשת 12 שמאפשרת מרחב של ביטוי ככל האדם. תודה לנשאלים האמיצים. כן יירבו תכניות שכאלה עבור פלחים נוספים באוכלוסיה.
    סגור
  • 8.
    ביקורת בונה
    אני 03/2025/12
    הגב לתגובה זו
    0 1
    לדעתי היו צריכים לתת במה לילדים בעליי מוגבלויות וילדים נורמטיביים יחד.לא להחריג.כמו כן כל החיבוקים היו מלוקקים אפשר לעשות זאת לא לעניי המצלמה.אהבתי שהבליטו את הכישורים שלהם את שלהם .מעבר לזה צריך לעשות חשיבה מחודשת כי הנושא רגיש..לא לעניין
    סגור
  • 7.
    לא ראיתי ולא אראה
    נעמי 03/2025/12
    הגב לתגובה זו
    3 2
    בטח ובטח כשמדובר באדם רדוד וצחקקני כמוה. בחייאת, מה נסגר? אין מי שיגיש תוכנית חוץ ממנה? לא מספיק צריך לסבול אותה ב"כוכב נולד" ועוד תוכניות בהנחייתה?
    סגור
  • 6.
    תוכנית צהובה. להוריד מהמסך
    אני 03/2025/11
    הגב לתגובה זו
    4 2
    מגיע לילדים האלה עולם טוב ומכבד יותר. הם מקסימים אבל לא לפורמט המבזה הזה
    סגור
  • 5.
    המיץ.של הזבל.. לכאורה
    אורה 03/2025/11
    הגב לתגובה זו
    2 3
    ניצול..ניצול..לצרכי רייטינג לכאורה.. .
    סגור
  • 4.
    רק כאן 11 יודעים לייצר תכניות רגישות ואיכותיות
    דנה לוי 03/2025/11
    הגב לתגובה זו
    4 4
    בגלל זה זה טירוף לאםשר לקרעי לסגור אותם נשאר עם המפלצות האלו קשת ורשת שעושים רק טלויזיה צהובה ומסחרית
    סגור
  • 3.
    זבל של תכנית תת רמה
    דולי 03/2025/11
    הגב לתגובה זו
    7 5
    רותם אם היה לך טיפת רגש וטיפת שכל בקודקוד .לא היית מוכנה להגיש תכנית כזו עשי צחוק מילדיך ומבעלך לא מילדים אוטיסטים .כנראה שהם ברמה גבוהה ממך .תכנית בושה . להוריד אותב מיד. רותם והחיוך הדיבלי שלה
    סגור
  • 2.
    ערוץ לפיתוח תודעה רדודה וצהובה. בושה!
    ברכה 03/2025/11
    הגב לתגובה זו
    9 4
    ניצול ציני של בעלי מוגבלויות.
    סגור
  • 1.
    ילדים עם מוגבליות
    ישראלי 03/2025/11
    הגב לתגובה זו
    7 5
    לדעתי אלה שהופיעו בתכנית, ונתנו להם במה להשתתף בתכנית עם זמר שאוהבים אותו, דווקא תרמה להם הרבה. נראו כמי שנהנו מאד, מהתכנית. התחבקו בשמחה עם הזמר ועם מנחת התכנית, שעשתה עבודה טובה עם כולם. כל הכבוד.
    סגור