בארץ

תחזית מזג האוויר: אזהרת חום בישראל - גלי שרב יפקדו את האזור

השבוע הקרוב יתאפיין בתנודות קיצוניות: מחר תחל הכבדה משמעותית בעומסי החום שתגיע לשיאה ביום חמישי. מיד לאחר מכן, הטמפרטורות יצללו בחדות לקראת סוף שבוע עם סיכוי לממטרים
מערכת ice | 
גל חום (צילום shutterstock)
השבוע הנוכחי עומד לעמוד בסימן תנודות קיצוניות בטמפרטורות, כאשר אזרחי ישראל יאלצו להתמודד עם לא פחות משני גלי שרב שיפקדו את האזור לסירוגין. למרות שיום שני ייפתח באווירה רגועה יחסית עם שמיים בהירים עד מעוננים חלקית, מדובר רק בשקט שלפני הסערה הלוהטת. אמנם יורגש היום חום גבוה מהרגיל באזורי ההרים ובפנים הארץ, אך המהפך האמיתי יתחיל להתרחש כבר מחר. ביום שלישי העננות תגביה, המעלות יטפסו באופן חד וניכר, והתחושה ברוב חלקי הארץ תהיה שרבית ומעיקה עם הכבדה משמעותית בעומסי החום.
הפוגה קלה ומרעננת תגיע ביום רביעי, אז צפויה ירידה משמעותית במידות החום שיחזרו לרמה הממוצעת לעונה, מה שיביא להקלה זמנית בקושי הנשימתי. אלא שהנחת הזו תהיה קצרת מועד במיוחד. ביום חמישי יחזור החום להכות, והפעם בעוצמה גבוהה עוד יותר מזו של תחילת השבוע. השרב של יום חמישי יוגדר כחם מאוד ברוב חלקי המדינה, כאשר שיא האירוע יירשם בשעות הצהריים המוקדמות. מי שיחכה לערב יזכה לחוות תופעה מטאורולוגית מעניינת - צניחה דרמטית של כמעט עשר מעלות בתוך שבע שעות בלבד, החל מהשעה ארבע אחר הצהריים ועד לשעות הלילה המאוחרות, אז הטמפרטורות יחזרו לנרמול המצופה.
במבט קדימה לסוף השבוע, נראה כי תנאי השרב הכבדים יישארו מאחורינו בשישי ובשבת, אם כי עדיין יהיה חם. עם זאת, התחזית לטווח הרחוק טומנת בחובה הפתעה רטובה. ייתכן שבמהלך השבת נחזה בטפטופים או אפילו בגשמים קלים בנקודות שונות ברחבי הארץ, מה שיוסיף נופך של אי-ודאות לשבוע הלוהט הזה. מומלץ להישאר מעודכנים בשינויים, שכן מזג האוויר הנוכחי מתאפיין בתזזיתיות רבה שמשפיעה על התכנונים של כולנו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה