בארץ

הקטל בכבישים: זינוק מטריד בתאונות בזמן המלחמה | זו הסיבה

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים חשפה את הנתונים הקשים לשנת 2026 כשרבע ממספר ההרוגים נרשם רק בחודש מרץ. מניתוח הדברים עלה כי מרבית הנהגים נאלצים לקבל החלטה תחת לחץ האזעקות
מערכת ice | 
תאונת דרכים-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים פרסמה את נתוני תאונות הדרכים לשנת 2026. על פי הנתונים, 100 בני אדם נהרגו מתחילת השנה ב-89 תאונות דרכים. מאז תחילת מבצע "שאגת הארי" נהרגו 26 בני אדם. מניתוח של הנתונים עלה כי לצד הסיכונים המוכרים, בתקופה האחרונה עלתה גם השפעת המלחמה והמצב הבטחוני על הנהגים והגבירה את רמת הסיכון בכבישים. 
מניתוח הנתונים עלה כי 37 מההרוגים קיפחו את חייהם ברכב פרטי, 24 היו הולכי רגל, 19 רוכבי אופנוע וקטנוע, 3 נהרגו מרכיבה על קורקינט חשמלי, 1 מרכיבה על אופניים חשמליים ו-15 נוספים נהרגו בנסיבות דרך שונות. עוד עלה, כי מבין כל ההרוגים, 63 נהרגו בדרכים בינעירוניות, 33 בתוך העיר ועוד שלושה בתאונות שטח. כמו כן, בין ההרוגים ישנם 13 ילדים עד גיל 14, ו-24 צעירים מגיל 15 עד 24. 
מספר ההרוגים מאז תחילת חודש מרץ עומד כאמור על 26 בני אדם, מספר דומה לאותה תקופה אשתקד. זאת למרות הציפיה שכמות התאונות הקטלניות תרד לאור העובדה שיש פחות כלי רכב בכבישים בגלל המלחמה. 
בחלק מזירות התאונה נמצא קשר ישיר למצב הבטחוני, כגון רוכב אופנוע שאיבד שליטה בזמן אזעקה, או הולכי רגל שנדרסו למוות בזמן שהיו בדרכם למרחב המוגן, כמו גם נהגים שבלמו בפתאומיות או סטו מהנתיב כדי לעצור באזעקה ומצאו את עצמם בהתנגשות קטלנית שגבתה את חייהם. 
מסקר שנערך על ידי הרלב"ד עלה כי ישנו שינוי משמעותי בדפוס הנהיגה בזמן אזעקה או במצב חירום באופן כללי. 70% מהמשיבים העידו כי עצרו את רכבם בשולי הדרך ולא במפרץ מיועד לעצירה, 42% העידו כי נהגו מעבר למהירות המותרת, 23% הגבירו את השימוש בטלפון בזמן נהיגה בשל הצורך התמידי להתעדכן במצב, 17% נהגו כשהם עייפים יותר מהרגיל, ו-9% חצו צומת באור אדום. הנתונים הצביעו על כך שמרבית הנהגים פעלו כך בשל הצורך לקבל החלטות תחת לחץ והודו כי ביצעו במודע פעולות שיכלו לסכן את חייהם בכביש. 
גם נתיבי איילון אספו את הנתונים מהשבוע האחרון, ועלה כי קיים שינוי בדפוסי הנהיגה עם עלייה של 15% בנפח התנועה דווקא בשעות הערב והלילה, וגידול בתנועה גם בזמן אזעקות. 
בנוסף, נרשמה עלייה במהירויות הנסיעה, כשהמהירות הממוצעת בכבישים הבינעירוניים עלתה מכ-85 קמ"ש לכ-92 קמ"ש עד 95 קמ"ש בשעות שהתנועה דלה. בחלק מהמקטעים נמדדו מהירויות שהגיעו עד ל-100 קמ"ש. 
מנכ"ל הרלב"ד, גילי כהן, קורא לנהגים לנהוג במשנה זהירות בימים מתוחים אלו. "הנתון המחריד אינו רק מספר, אלא עדות כואבת לכך שהכבישים בישראל ממשיכים לגבות מחיר כבד. גם בכבישים מתנהלת מערכה יומיומית על החיים. לצד האיומים מבחוץ, האחריות שלנו היא למנוע את האובדן שניתן למנוע".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה